hits

Naturlig og giftfri sminke

Jeg har strenge krav til kosmetiske produkter, derfor gjør jeg alltid grundige undersøkelser før jeg kjøper et. Jeg slår opp alle ingredienser og tar meg god tid til å lese om dem fra ulike kilder. Det har jeg gjort i tre år nå. Noen av kravene mine er at produktet skal ha så naturlige og organiske ingredienser som mulig. Produktet skal ha minst mulig konserveringsmidler og skal alltid være fullstendig fritt for parabener, ftalater, EDTA, PEG, petroleum og dyretesting. Dessverre er det vanskelig å finne et idealprodukt. Ulempen med naturlige produkter er at de ofte har dårlig konsistens.

Her er en liste med de produktene jeg bruker nå. Tallrekkefølgen er tilfeldig. Produktene jeg har godkjent er fullstendig frie for ingrediensene nevnt ovenfor og dyretesting. Noen inneholder likevel andre ingredienser jeg ikke er helt fornøyd med. Heldigvis er de få, i svært små mengder og ingen av dem er blant verstingene. Det er f. eks vanskelig å finne oksidfrie øyenskygger fordi dette som regel er selve fargestoffet. I min situasjon anser jeg min eksponering for helseskadelige stoffer fra kosmetikk som minimal fordi jeg stort sett bare bruker sminke i helgene eller ved spesielle anledninger.

1. Andalou Naturals
Ikke testet på dyr. Veganske ingredienser. Uten parabener, sulfater, genmodifiserte planter. Allergivennlig. Økologisk sertifiserte ingredienser.
Selges på iHerb eller Vitacost.

 • 1000 roses color correct med solfaktor 30 (Farge: sheer nude). Dette er en av mine favoritter. Denne CC kremen har en svak gul nyanse som passer til lys hud og gir samtidig solbeskyttelse. Den gir huden en lett sommerglød i stedet for å gjøre den blek, slik mange solkremer gjør. Den er mild og har en svak roseduft. Jeg bruker den mest om sommeren. 
   

2. MyChelle Minerals
Ikke testet på dyr. Petroleum fri. Kjemikaliefri. Biologisk nedbrytbart.

Tidligere ble produktet solgt på iHerb, men nå er varen utgått. Man kan likevel finne sider som tilbyr MyChelles concealer (samme ingredienser, men mindre beholder). Et annet alternativ til MyChelles foundation eller concealer er IDUN minerals sin concealer eller concealer duo. Les mer i mitt tidligere innlegg her eller se punkt 4. for mer informasjon om IDUN minerals.

 • Cream foundation (Farge: ivory). Dette er en foundation, men den alt for oljete til å brukes som det. Jeg bruker den som concealer rundt øynene fordi Andalou CC cream ikke har særlig dekkende effekt.
   

3.  Nabla Cosmetics
Ikke testet på dyr. Fri for parabener, silikoner, petroleum, polyetylen glykol, ftalater og EDTA. Allergivennlig.
Selges på Nablas hjemmeside.

 • Eyeshadow (Farge: fossil, matt type). Denne øyenskyggen er lys og naturlig. Den er brun med en blanding av grå som ser veldig naturlig ut på lys hud. Fossil kan også brukes til kontur. Jeg bruker denne øyenskyggen sammen med IDUN Minerals Eyeshadow Duo, Skosfru (punkt 4). Fossil bruker jeg som hoved øyenskygge og Skogsfru bruker jeg i min crease.
   

4. IDUN Minerals
Ikke testet på dyr. Fri for parabener, silikoner, parfyme, bismuth, olje og talk.
Selges på Kronans Apotek i Sverige, coverbrands og på IDUNS hjemmeside.

 • Duo øyenskygge (Farge: skogsfru). Dette er en øyenskygge med to farger. Den ene er lys og kremfarget. Den andre er brun med et snev av grønn. Den mørke fargen er kjølig og kan minne litt om grå. Jeg opplever at vanlige brune øyenskygger blir for varme på min lyse hudtone, og foretrekker derfor en kaldere brunfarge. Dette er min favoritt øyenskygge som jeg har holdt meg til siden jeg oppdaget den i 2014. Jeg bruker den sammen med Nabla Eyeshadow, Fossil. Jeg bruker Skogsfru i min crease og Fossil som hovedskyggen.
 • Slik ser fargene ut.

   

5. Terre d'Oc
Ikke testet på dyr. Sertifisert økologiske ingredienser av ECOSCERT. Fri for parabener.
Selges på noen helsekostbutikker og spa. På nettet selges Terre d'Oc på Hennaherbals eller amazon.

 • Lip pencil (Farge: rosé). Jeg bruker to ulike lip linere fordi overleppen min er mindre enn underleppen. Rosé er lysere, den bruker jeg på underleppen.
 • Lip pencil (Farge: sable). Sable er mørkere, den bruker jeg på overleppen.
 • Eye pencil (Farge: noir volcan). Dette er en eyeliner i svart. Jeg bruker den av og til når jeg vil ha en mer synlig winged eyeliner.
   

6. Maria Åkerberg
Ikke testet på dyr og fri for animalske ingredienser. Økologiske ingredienser. Fri for parabener.
Selges på Maria Åkerbergs hjemmeside. Dessverre har M.Å en minstesum på 300 kr for samlet varekjøp. Eyebrow Pencil koster 145 kr. Jeg pleier også å kjøpe Hair Conditioner Energy som er den aller beste conditioneren jeg noensinne har hatt. Derfor pleier ikke minstesummen å være et problem for meg.

 • Eyebrow Pencil (Farge: perfect for blondes). Denne passer fint for personer med lyst hår.
   

7. Physician's formula, INC.
Ikke testet på dyr. Allergivennlig. 100% naturlig opprinnelse, 15% økologisk, fri for parabener, syntetiske konserveringsmidler, syntetiske farger, parfyme og genmodifiserte planter.
Selges på iHerb.

 • Pressed powder (Farge: translucent medium). Pudderet har en fin varm farge. Jeg bruker det for å "låse fast" min concealer og CC cream.
   

8. Sierra Bees
Ikke testet på dyr. Allergivennlig. Økologisk sertifisert av USDA. Inneholder ingen konserveringsmidler.
Selges på iHerb. Tinted Lip Shimmer, Variety Pack. Unflavored Organic Lip Balm selges nå kun i 8 Pack eller i en Variety Pack.

 • Tinted Lip Shimmer, Variety pack (Farge: red, mauve, pink og nude). Her får man fire forskjellige nyanser, alt fra lys til rød. Jeg synes ikke at det er merkbar forskjell mellom Pink og Nude. Mauve og Red har fine nyanser.
 • Organic Lip Balm, unflavored. Dette er en vanlig leppepomade uten smak, lukt og farge. Den inneholder kun naturlige ingredienser.

Her er en tabell som viser hvorfor Sierra Bees er et godt alternativ i forhold til andre kjente leppepomade produsenter.9. Øyevippe krølltang

 • Ingen mascara? Jeg sluttet å bruke mascara i 2012. Årsaken hadde svært lite med ingredienser å gjøre. Uansett hvor mye jeg forsøkte å fjerne mascaraen endte jeg alltid opp med et svakt grått lag under øyet. Jeg ble også lei av å få partikler i øyet eller at den rant.
 • Nå farger jeg vippene mine svart med Depend vippe- og brynfarge i svart. Det er lettvint. Jeg trenger bare å farge dem hver tredje måned. I tillegg bruker jeg øyevippe krølltang.
 • En sjelden gang bruker jeg en mascara som heter Real Purity (Farge: Black). Den selges på iHerb.
   

10, 11, 12. EcoTools
Cruelty-free børstehår, hylser av resirkulert aluminium og bambus skaft.
Kan kjøpes på iHerb eller Apotek 1. Mini Essential set med Powder Brush og Angled Liner BrushAirbrush Concealer.

 • 10. EcoTools, Mini Essential set, 3 pieces. Powder brush. Børsten som kom med pudderet mitt var dårlig, derfor bruker jeg denne.
 • 11. EcoTools, Airbrush Concealer, 1 brush. Jeg har to av disse til forskjellig bruk. Den ene har jeg tatt rosa teip på slik at ser forskjell. Jeg bruker en til å ta på pudder under øyet. Den andre bruker jeg som en blending brush til øyenskyggen min. Jeg har en mindre blending brush fra H&M, men den er for liten og gir derfor dårlig resultat.
 • 12. EcoTools, Mini Essential set, 3 pieces. Angled Liner Brush. Jeg bruker denne børsten til en mindre intens winged eyeliner med den brune delen av IDUN Minerals øyenskygge duo, skogsfru (se punkt 4).

lisarorvik


22.05.2016 kl.21:16

Takke or tiden tips, lærte mye :) (Ukens blogg konkurranse på min blogg nå, bli gjerne med)

Henriette Celin


22.05.2016 kl.22:13

Høres veldig bra ut! giftfri, organisk og naturlig sminke er det beste syntes jeg (:

sceneteppe


22.05.2016 kl.23:43

Så herlig! Elsker slike produkter


 • Jeg blogger mest for min egen del. Dette er en offentlig dagbok fremfor blogg, men en gang iblant legger jeg ut diverse innlegg som noen kanskje har nytte av. For eksempel miljø og bærekraft, økologisk kosmetikk eller webdesign. Dette finner du også i kategoriene mine.

  • bloggrevyen - Oversikt over nye norske blogginnlegg.
  • miniblogg - Kjapp blogging i miniformat.
  • bloggblogg - Her blogger vi selv om stort og smått.
  • forum - Tips, råd og hjelp om blogging og design.