hits

Naturlig og giftfri hudpleie

Her er de hudpleieproduktene som jeg bruker mest. Alle disse produktene har høyt innhold av naturlige og organiske ingredienser, og er fri for for parabener, ftalater, EDTA, PEG, petroleum og dyretesting. Hvert produkt har fått et nummer slik at du kan finne mer informasjon under bildet. Rekkefølgen på nummereringen er tilfeldig.

Jeg skriver også litt om virkestoffene i disse produktene og hvordan de i teorien skal virke, men jeg vil ikke komme med noen påstander om at de gjør det. Jeg er utrolig skeptisk til alt, og slik som verden er i dag kan store selskaper kjøpe seg "forskning". Ofte er virkestoffene noe vi allerede har i kroppen fra før som har en bestemt funksjon, men om det er effektivt å påføre det direkte på huden kan diskuteres. Et eksempel er kollagen som finnes i huden og er blant annet med på å holde den stram, men vi mister kollagen med alderen. Funksjonen til kollagen er fakta, men det betyr ikke at det hjelper å påføre det på huden. Det er mye mer komplekst enn så.

Under bildet finner du hvor produktet kan kjøpes, min beskrivelse av produktet og en beskrivelse av virkestoffene i produktet.

1. Isvara Organics
Ikke testet på dyr. Økologisk og naturlig. Fri for parabener, silikoner, petroleum, polyetylen glykol, ftalater og EDTA.
Selges på iHerb og Vitacost.

AHA Exfoliating Cleanser
Dette er en ansiktseksfoliator/scrub. Den inneholder honning og virker eksfolierende på grunn av små granulater (små korn) i honningen, men på grunn av kornene bruker jeg den bare i dusjen. Det er så mange små korn at det nesten er umulig å få alle av ansiktet hvis du ikke skyller dem av i dusjen. Ifølge instruksjonene skal denne uansett påføres på fuktig hud.

Virkestoffer
Den inneholder alfahydroxsysyre (AHA) som egentlig bare er syreklasse som melkesyre, sitronsyre og glykolsyre faller innunder. Disse syrene kan løse opp døde hudceller. For noen høres kanskje syre skummelt ut, men omtrent alle kosmetiske produkter i flytende form inneholder minst en form for syre. Dette gjelder alt fra kremer til sjampo. De fleste sjampoer inneholder allerede AHA fordi de enten inneholder melkesyre eller sitronsyre under navnet "lactic acid" eller "citric acid". Du har sannsynligvis allerede brukt produkter med disse syrene og du vil på ingen måte føle eller oppleve at disse etser huden din.2. Andalou Naturals

Ikke testet på dyr. Veganske ingredienser. Uten parabener, sulfater, genmodifiserte planter. Allergivennlig. Økologisk sertifiserte ingredienser.
Selges på iHerb, kommer også i større beholder hos iHerb og Vitacost.

Night Repair Cream. Dette er en nattkrem som kommer i en praktisk liten beholder. Den kommer også i større beholder dersom man ønsker det. Kremen er ikke fet og den har en svak duft av skogsbær.

Virkestoffer
Den inneholder et antioksidant som heter koenzym Q10. Vi har Q10 naturlig i cellene våre fra før, men det reduseres gradvis med alderen.

Prinsippet bak antioksidanter er komplekst, men jeg gjør det så kort som mulig: Antioksidanter stenger frie radikaler ute av kroppen. Frie radikaler kan være med på å fremskynde celleskade og aldring. Vi vet egentlig ikke om det har noen effekt å påføre antioksidanter direkte på huden, derfor vil jeg ikke si at disse produktene nødvendigvis hjelper. Likevel så er det kanskje verdt forsøket.​3 og 4. Aroma Naturals

Ikke testet på dyr. Naturlige ingredienser og allergivennlig. Fri for parfyme, parabener, genmodifiserte planter, animalske produkter og gluten.
Selges på iHerb. Vitamin A crème. Vitamin C crème. Vitamin C crème kommer også i liten lotion flaske.

Amazing A, C & E, Vitamin Crème. Begge disse kremene er relativt like, men konsentrasjonen av vitamin A og C er noe ulik. Her er det mest vitamin A. Denne lukter veldig godt, som skogsbærte. Kremen kan være ganske fet så det lønner seg å påføre tynne lag.

Amazing C, A & E, Vitamin Crème Begge disse kremene er relativt like, men konsentrasjonen av vitamin A og C er noe ulik. Her er det mest vitamin C. Denne har helt grei lukt, men A-kremen lukter mye bedre. Kremen kan være ganske fet så det lønner seg å påføre tynne lag.

Virkestoffer
Hovedsakelig er virkestoffene i denne kremen antioksidanter i form av ulike vitaminer. Retinylpalmitat (Vitamin A), askorbylpalmitat og natrium askorbylfosfat (Vitamin C) og tocoferylacetat og tocoferol (Vitamin E). Jeg beskrev funksjonen til antioksidanter under "virkestoffer" i produkt nr. 2. 

Årsaken til at jeg vil ha produkter med disse ingrediensene er at vitamin A kan redusere oljete hud. Hvis man sliter med akne kan man få kraftige vitamin A midler på resept. I disse kremene kommer det selvfølgelig i veldig små og godkjente mengder.5. Sierra Bees

Ikke testet på dyr. Allergivennlig. Økologisk sertifisert av USDA. Inneholder ingen konserveringsmidler.
Unflavored Organic Lip Balm selges nå kun i 8 Pack eller i en Variety Pack.

Organic Lip Balm, unflavored.
Dette er en vanlig leppepomade uten smak, lukt og farge.

Virkestoffer
Den inneholder vitamin E, som er et antioksidant. Se "virkestoffer" i produkt nr. 2.6. Maria Åkerberg

Ikke testet på dyr og fri for animalske ingredienser. Økologiske ingredienser. Fri for parabener.
Selges på Maria Åkerbergs hjemmeside. Dessverre har M.Å en minstesum på 300 kr for samlet varekjøp. Aloe Vera Barbadensis koster 55 kr. Jeg pleier også å kjøpe Hair Conditioner Energy som er den aller beste conditioneren jeg noensinne har hatt. Derfor pleier ikke minstesummen å være et problem for meg. Jeg kommer til å lage et innlegg om Maria Åkerberg produkter. (Innlegget finner du her - 28.08.2016)

Aloe Vera Barbadensis
Dette er Aloe Vera juice som man kan bruke som nattkrem for fet hud eller til etter-sol behandling. Aloe Vera virker avkjølende og fuktende på huden. Noen ansiktskremer kan være ganske oljete, denne er helt oljefri. Jeg bruker denne når jeg ikke føler for å ha så mye produkt på ansiktet, men likevel vil unngå tørr hud. Den inneholder ingen spesielle virkestoffer annet en at aloe vera er kjølig på huden som gjør at den passer bra i sommervarmen.

Henriette Celin


10.07.2016 kl.15:45

Høres veldig bra ut alt sammen. Økologisk og mest mulig naturlig er så og si det eneste huden min tåler (:

Evelin


10.07.2016 kl.18:12

så fine produkter :D


  • Jeg blogger mest for min egen del. Dette er en offentlig dagbok fremfor blogg, men en gang iblant legger jeg ut diverse innlegg som noen kanskje har nytte av. For eksempel miljø og bærekraft, økologisk kosmetikk eller webdesign. Dette finner du også i kategoriene mine.

    • bloggrevyen - Oversikt over nye norske blogginnlegg.
    • miniblogg - Kjapp blogging i miniformat.
    • bloggblogg - Her blogger vi selv om stort og smått.
    • forum - Tips, råd og hjelp om blogging og design.