hits

Deodoranter uten aluminium og parabener

Nå som sommeren og varmen har kommet er det fint med en rimelig deodorant, men visste du at de vanlige deodorantene nesten alltid inneholder aluminium? Aluminiumet tilsettes for å forhindre svette, men hva er problemet med det? Jo. Slik som situasjonen er i dag diskuterer man om det finnes sammenhenger mellom bruk av aluminium og negative helseeffekter som blant annet brystkreft og Alzheimers. Det finnes studier på begge sider av skalaen, noen sier ja og andre sier nei. Det finnes ingen konklusjon så det er opp til hvert enkelt individ å velge hva de ønsker å tro på.

Jeg bruker mye tid på å undersøke disse temaene fra ulike perspektiv. En ting jeg har lært er at mange studier som foretas i andre land, særlig i USA, ofte jukser seg til et ønsket resultat. Store produsenter i skjønnhetsindustrien kan kjøpe seg privat forskning som konkluderer det de måtte ønske for å øke salget av sitt eget produkt. Derfor er det naturlig at når en studie sier at et ingrediens kan ha skadelige effekter så dukker det opp en annen studie som motsier påstanden slik at salget ikke skal gå ned.

En annen gruppe ingredienser som gjennomsyrer omtrent alle kroppspleieprodukter, inkludert deodoranter er parabener. De har blitt en kjent og kjær fiende som forbindes med hormonforstyrrelser. Det er faktisk ikke et stort problem å bli eksponert for et paraben fra ett enkelt produkt. Problemet oppstår når omtrent alle kroppspleie- og kosmetikkprodukter inneholder dem. Du kan ha parabener i din tannkrem, håndsåpe, sjampo, conditioner, solkrem, hudkrem og sminke. De fleste bruker mer en ett produkt om dagen som fører til at det hoper seg opp og doseringen blir mye større. Jeg ønsker ikke å støtte en industri som velger å bruke stoffer som hverken er bra for mennesker og miljø, særlig når det ikke er nødvendig.

I løpet av de siste to årene har jeg testet ulike deodoranter. Det har vært en hard kamp å finne en bra deodorant på grunn av mine krav og preferanser. Alle deodorantene er fri for aluminium og parabener. Unntaket er den fra Dermica fordi den inneholder aluminium, men det har jeg fremhevet i min anmeldelse av produktet.

 

Crystal Essence
Mineral Deodorant Roll-On (Pomegranate)

Type og konsistens: roll-on, flytende
Duft: angivelig granateple
Mengde: 66 ml
Pris: 31 kr
Kjøpes på: iHerb og Vitacost

Beskrivelse
Denne har jeg brukt lengst fordi den varer en stund, men jeg er skikkelig misfornøyd med duften. Jeg kan ikke identifisere noe "granateple". Den lukter mer som såpebobler. Deodoranten kommer i andre dufter som jasmin, kamille og lavendel, men disse har jeg ikke prøvd.

Score: 7/10

 


 

Dr. Organic
Virgin Coconut Oil Deodorant

Type og konsistens: roll-on, flytende
Duft: Kokos
Mengde: 50 ml
Pris: 99 kr
Kjøpes på: enkelte helsekostbutikker selger Dr. Organic serien

Beskrivelse 
Deodoranten har en tropisk duft av kokosnøtt med litt mango. Dette er en av mine favoritter. Den varer lenge og gir god beskyttelse. Ulempen er at den er mye dyrere enn de andre og har minst mengde.

Score: 8/10

 Desert Essence
Deodorant, Lemon Tea Tree

Type og konsistens: stift, fast
Duft: Sitron og te
Mengde: 70 ml
Pris: 38 kr
Kjøpes på: iHerb eller Vitacost

Beskrivelse
Jeg er skikkelig fornøyd med duften på denne, men har funnet ut at deodorantstifter ikke er noen favoritt. I tillegg opplever jeg at duften er mye svakere når den er på huden. Den største ulempen med denne er at stiften har gul farge så når du påfører den kan man se at armhulene blir litt gule. Jeg tør ikke å bruke denne med hvitt eller lyst tøy i frykt for at fargen skal smitte over på tøyet og se ut som svettemerker.

Score: 7/10

 

 

 

 


 

Lafes
Roll On Deodorant, tea tree.

Type og konsistens: stift, fast
Duft: veldig svak duft av te
Mengde: 74 ml
Pris: 46 kr
Kjøpes på: iHerb

Beskrivelse
Denne deodoranten fikk bra omtaler, men ble en stor skuffelse. Den har få ingredienser som er kjempe bra, men den virker ikke på noen som helst måte. Dette kunne like gjerne vært en placebo deodorant. Det lukter så vidt tea tree av selve deodoranten og den lukter absolutt ikke på kroppen. Man påfører rett og slett et tynt klissete lag som ikke gir noe beskyttelse. Tydeligvis er jeg ikke alene om dette fordi produktet er nå utgått og erstattet med en extra strenght versjon som jeg har lenket til. Jeg kommer ikke til å prøve den nye versjonen og denne å går denne rett i søpla.

Score: 1/10

 


 

 

Dermica Daily
Roll-on, mild og effektiv

INNEHOLDER ALUMINIUM
Type og konsistens: roll-on, tyktflytende
Duft: sterk og kunstig. Kan ikke helt beskrive hva den lukter som, heller ikke "mildt" parfymert.
Mengde: 50 ml
Pris: 40 kr
Kjøpes på: Apotek 1

Beskrivelse
Dette var den første vennlige deodoranten jeg prøvde. Den var i følge dens egen beskrivelse mild og mildt parfymert. Jeg synes den stinker syntetisk parfyme og den er så tyktflytende at det tar evigheter før armhulen blir tørr. Jeg har til og med opplevd hudirritasjoner av den. Den varer riktig nok lenge, men får trekk for aluminiumet.

Score: 3/10


  • Jeg blogger mest for min egen del. Dette er en offentlig dagbok fremfor blogg, men en gang iblant legger jeg ut diverse innlegg som noen kanskje har nytte av. For eksempel miljø og bærekraft, økologisk kosmetikk eller webdesign. Dette finner du også i kategoriene mine.

    • bloggrevyen - Oversikt over nye norske blogginnlegg.
    • miniblogg - Kjapp blogging i miniformat.
    • bloggblogg - Her blogger vi selv om stort og smått.
    • forum - Tips, råd og hjelp om blogging og design.