hits

To av tre

Da er to av tre eksamener fullført. Forrige uke hadde jeg eksamen i norsk. I dag hadde jeg eksamen i matematikk. Jeg føler på meg at det ikke gikk så bra i matten. Jeg antar at jeg kommer til å få 4, eller i verste fall 3. Det viktigste er selvfølgelig å stå, men det er litt surt hvis jeg får en 3-er. Endelig bikket jeg opp på 5, og kommer til å få det som standpunktkarakter i matematikk. Det er det høyeste jeg noen gang har fått i faget, men en 3-er ved siden av ser ikke så pent ut. Jeg kan tåle en 4-er. Og jeg antar at det er det jeg får.

Jeg har én muntlig eksamen igjen. Vi har trekk på tre ulike datoer, det første er denne fredagen. Hovedsaklig spiller det ingen rolle hva jeg kommer opp i, men jeg vil helst opp i naturfag eller norsk. Etter elevsamtale med læreren min i historie har jeg faktisk gått opp på 5. Nok en gang vil jeg ikke ha en 4-er som eksamenskarakter i faget, noe det er finnes en sjanse for at jeg får dersom det blir historie.

Helt ærlig så er jeg lei av alt som har med skole og læring å gjøre nå. Jeg vet ikke hva jeg vil videre. Jeg omprioriterer konstant på samordna opptak, men egentlig liker jeg ingenting på listen. Sannheten er egentlig at jeg ikke har noe lyst til å kaste meg ut på en ny og lang utdanning nå, men føler at jeg likevel må og ikke har mer tid å miste. Jeg trenger sårt et pusterom, men neste problem er at alle jeg kjenner har flyttet bort. Et friår kan gå fryktelig dårlig hvis jeg skal sitte alene i et helt år. Noe må hverdagen fylles med. Jeg kunne eventuelt jobbet, men det ødelegger pusterommet. I tillegg kan jeg ikke velge å vrake jobber. Helsesekretær er uaktuelt. Jeg vil helst aldri være det igjen. Det var spennende på skolen, men jeg var miserabel i jobb. Med andre ord var pensum spennende, i praksis passet det ikke meg. Jeg lærte at jeg ikke liker mennesker, og burde derfor ikke jobbe tett på dem, særlig der hvor det kreves at man er empatisk. Egentlig visste jeg dette fra før, men antok at jeg ville klare å "suck it up".

Etter alt dette er det en stor frykt for meg å starte på en ny "helsesekretærutdanning". En utdanning hvor jeg synes pensum er spennende, men ikke vil trives med det i praksis, men nå vikler jeg med inn i lån og andre problemer hvis jeg velger feil. Problemlisten stopper ikke der. Alt jeg synes er spennende krever realfag, noe jeg ikke har. Det finnes selvfølgelig noen ingeniørutdanninger som treffer innenfor interessene, men da må jeg ta et ettårig forkurs. Forkurset har omtrent samme timeantall som nå. Det året her har tært på meg, og så skal jeg liksom komme meg gjennom et år med ren matematikk som er vanskeligere enn den jeg slet med i dag.

Jeg  har ikke overskudd og vet ikke hva jeg vil gjøre. Det ender sannsynligvis med et spontanvalg av noe slag.


  • Jeg blogger mest for min egen del. Dette er en offentlig dagbok fremfor blogg, men en gang iblant legger jeg ut diverse innlegg som noen kanskje har nytte av. For eksempel miljø og bærekraft, økologisk kosmetikk eller webdesign. Dette finner du også i kategoriene mine.

    • bloggrevyen - Oversikt over nye norske blogginnlegg.
    • miniblogg - Kjapp blogging i miniformat.
    • bloggblogg - Her blogger vi selv om stort og smått.
    • forum - Tips, råd og hjelp om blogging og design.