hits

Squash sticks med parmesan

Squash eller zucchini som det ogs heter ser ut til vre all the rage for tiden. Det er riktignok forstelig fordi frukten kan brukes til s mangt. Den kan strimles og brukes som pasta. Grilles, brukes i salat eller tilsettes i brd og kaker for f en saftigere konsistens. Squash kan brukes til nesten alt, og det beste er at en stor squash inneholder kun 54 kalorier!

Her er min metode for lage zucchini sticks som er en fin liten snack.

Du trenger
Squash
Parmesan
Provence krydder
Hvitlkssalt eller -pulver (Husk at parmesan allerede er ganske salt, dersom du gr for hvitlkssalt).
Planteolje f.eks olivenolje (kan slyfes).

Vask squashen. Kutt den opp i strimler og legg dem i en ildfast form. Jeg anbefaler slvfolie under fordi osten kan vre vanskelig vaske av formen etter steking. Pensle strimlene med litt olje. 

Riv en god mengde med parmesanost i en skl og tilsett krydderne, ca. 1 spiseskje av hver. Str ost og krydderblandingen over strimlene.

Stekes p 225 grader i ca. 30 - 40 minutter. Osten skal bli lettere brun og litt crispy.


















  • Jeg blogger mest for min egen del. Dette er en offentlig dagbok fremfor blogg, men en gang iblant legger jeg ut diverse innlegg som noen kanskje har nytte av. For eksempel milj og brekraft, kologisk kosmetikk eller webdesign. Dette finner du ogs i kategoriene mine.

    • bloggrevyen - Oversikt over nye norske blogginnlegg.
    • miniblogg - Kjapp blogging i miniformat.
    • bloggblogg - Her blogger vi selv om stort og smtt.
    • forum - Tips, rd og hjelp om blogging og design.