Squash sticks med parmesan

Squash eller zucchini som det også heter ser ut til å være all the rage for tiden. Det er riktignok forståelig fordi frukten kan brukes til så mangt. Den kan strimles og brukes som pasta. Grilles, brukes i salat eller tilsettes i brød og kaker for å få en saftigere konsistens. Squash kan brukes til nesten alt, og det beste er at en stor squash inneholder kun 54 kalorier!

Her er min metode for å lage zucchini sticks som er en fin liten snack.

Du trenger
Squash
Parmesan
Provence krydder
Hvitløkssalt eller -pulver (Husk at parmesan allerede er ganske salt, dersom du går for hvitløkssalt).
Planteolje f.eks olivenolje (kan sløyfes).

Vask squashen. Kutt den opp i strimler og legg dem i en ildfast form. Jeg anbefaler sølvfolie under fordi osten kan være vanskelig å vaske av formen etter steking. Pensle strimlene med litt olje. 

Riv en god mengde med parmesanost i en skål og tilsett krydderne, ca. 1 spiseskje av hver. Strø ost og krydderblandingen over strimlene.

Stekes på 225 grader i ca. 30 - 40 minutter. Osten skal bli lettere brun og litt crispy.


















  • Jeg blogger mest for min egen del. Dette er en offentlig dagbok fremfor blogg, men en gang iblant legger jeg ut diverse innlegg som noen kanskje har nytte av. For eksempel miljø og bærekraft, økologisk kosmetikk eller webdesign. Dette finner du også i kategoriene mine.

    hits