hits

Du må...

Jeg har avbrutt studiet mitt fordi jeg synes det var en tabbe å starte. Alt er pakket og jeg reiser hjem i dag. De siste to årene har jeg hele tiden sagt at jeg er lei og vil ha et friår, men har følt meg presset til å forsette. I et tidligere innlegg skrev jeg om hvor usikker jeg var på hva jeg skulle velge. Jeg endte opp med å bare velge noe fordi jeg ikke ville utsette utdanningen min. Jeg snakket også om min egen lykke i dette innlegget. Det er på tide å slutte med det sjelsalget jeg har holdt på med de siste årene og bli ærlig med meg selv. For det føles ut som jeg bare har gjort ting mot min egen vilje. Alt jeg sitter igjen med er en følelse av å være sliten, lei og deprimert.

Jeg var i tvil da jeg takket ja til studieplassen. Jeg tvilte da jeg satte meg i bilen for å flytte, og jeg tvilte da jeg begynte på matematikkurset. Hvorfor skal jeg ta noe, bare for å ta noe? Da det var registrering satt jeg i en halvtime før start og snakket med Eirik om bli hjemme slik at jeg kunne miste plassen min. Han overtalte meg til å gå likevel fordi jeg "måtte prøve". Jeg angret allerede den samme dagen. Ikke bare valgte jeg å gjøre noe jeg ikke ville, men jeg valgte også noe jeg egentlig ikke var interessert i.

Hver gang jeg snakket om å ta friår stilte folk seg sterkt imot det. Til og med lærerne mine var imot det. Den ene spurte meg hva jeg skulle dette året. Jeg sa jeg tenkte å ta et friår. Svaret jeg fikk var "Hæ!? Du studere! Du som er så flink!", etterfulgt av tale om hvor jævlig fantastisk det er å studere. Av en eller annen grunn lot jeg meg styre av andre.

Til helvete med alt sammen. Jeg har fått nok "må". Nå skal jeg ha "vil", og jeg vil ikke studere nå. Når jeg ser tilbake på innleggene mine har jeg ikke en eneste gang skrevet entusiastisk om å starte på høyskole, eller brukt uttrykket "gleder meg". Jeg tror det snakker for seg selv.


  • Jeg blogger mest for min egen del. Dette er en offentlig dagbok fremfor blogg, men en gang iblant legger jeg ut diverse innlegg som noen kanskje har nytte av. For eksempel miljø og bærekraft, økologisk kosmetikk eller webdesign. Dette finner du også i kategoriene mine.

    • bloggrevyen - Oversikt over nye norske blogginnlegg.
    • miniblogg - Kjapp blogging i miniformat.
    • bloggblogg - Her blogger vi selv om stort og smått.
    • forum - Tips, råd og hjelp om blogging og design.