hits

Miljøvennlig tanntråd

Med mindre ikke du allerede er en Zero Waster, vil jeg påstå at din tanntråd kommer i en plastbeholder. Engangsplast eller plast til kortvarig bruk er en stor miljøsynder. Hvor mange av dere resirkulerer faktisk denne emballasjen? Jeg har selv vært der og slengt den lille tomme boksen i restavfallet, uten å tenke så mye over det. Men Elinor, jeg kan ikke slutte å bruke tanntråd! Jeg vet. Det hadde vært ekkelt! Heldigvis finnes tiltak som kan gjøre munnhygiene litt mer miljøvennlig.

Flere selskaper lager nå tanntråd i miljøvennligere beholdere som f.eks glassbeholdere med metalliske lokk. Produktene kommer også med refill til beholderne slik at de kan gjenbrukes. Det finnes en del alternativer man kan velge mellom, men jeg anbefaler alltid å kjøpe fra nærmest mulige selger. Be:Eco er en norsk butikk som fokuserer på bærekraftige, gjenbrukbare og plastfrie produkter. Be:Eco selger to typer tanntråd. Tyskproduserte Vömel kommer i en liten glassbeholder med metallisk lokk. Tråden er laget av silke og kan derfor komposteres. I tillegg selges det også refills. Den andre varianten er Gentle Floss som kommer i en liten pappeske som kan resirkuleres, men tråden er av nylon og regnes derfor som restavfall.

Selv har jeg glassbeholder varianten, men min er fra et italiensk selskap som heter Tea Natura. Det er ingen spesiell grunn til at jeg valgte denne. Det ble bare slik fordi jeg handlet andre ting på Ecco Verde (Den europeiske versjonen av iHerb) og de solgte tilfeldigvis slik tanntråd da jeg gjorde skiftet. Det var derfor mer praktisk å få alt i en pakke, i stedet for å bestille fra flere steder. Ulempen med Tea Natura er at det ikke finnes refill, men det er ikke et stort problem. Refillen til Vömel passer her og det er den jeg kommer til å bruke fremover.

Så hvorfor en slik tanntråd? Vel, for det første så er tanntråden laget av et naturlig og komposterbart materiale. (Dette gjelder ikke nylon). Disse tanntrådene inneholder ikke tvilsomme stoffer slik de kommersielle gjør. De naturlige tanntrådene er vokset med bivoks og noen vil kanskje også ha naturlige oljer fra mynte eller liknende. Tråden er også nedbrytbar.

Alle lenker i dette innlegget er understreket.


  • Jeg blogger mest for min egen del. Dette er en offentlig dagbok fremfor blogg, men en gang iblant legger jeg ut diverse innlegg som noen kanskje har nytte av. For eksempel miljø og bærekraft, økologisk kosmetikk eller webdesign. Dette finner du også i kategoriene mine.

    • bloggrevyen - Oversikt over nye norske blogginnlegg.
    • miniblogg - Kjapp blogging i miniformat.
    • bloggblogg - Her blogger vi selv om stort og smått.
    • forum - Tips, råd og hjelp om blogging og design.