hits

Såpestykker for håret?

Såpestykker er et bra alternativ hvis man vil kutte ned på plastavfall og velge noe litt mer naturlig. De kan brukes til vask av mye rart, men det er et tema som stadig dukker opp når det gjelder såpestykker. "Kan man vaske håret med dem?". Det er nemlig stadig snakk om tørt hår etter bruk av disse. Da jeg begynte med naturlige produkter i 2013 (dette var før jeg prøvde å kutte ned på avfall) benyttet jeg såpestykker for å vaske håret. Etter mine erfaringer har jeg gjort opp en mening, så i dette innlegget deler jeg mine erfaringer.

Det var altså slik at jeg erstattet all kosmetikk og badeprodukter med naturlige versjoner uten konserveringsmidler. Jeg fant en selger på Etsy som lagde naturlige såper for hår og bestilte noen. Da jeg begynte å bruke dem var jeg veldig fornøyd fordi jeg ikke brukte sjampo med hvem-vet-hva ingredienser. Dessverre tok det ikke lang tid før det oppstod komplikasjoner og håret mitt fikk oppleve en del konsekvenser. Litt ut i 2014 var håret mitt tørt, flokete og skadet. Etter vask var det tørt, dagen etter var det utrolig fettete. Jeg gjorde alt i min makt for å forhindre skade og floker. Jeg brukte aldri varme på håret, sov med silketrekk på puten og trimmet regelmessig. I tillegg oljet jeg tuppene nesten daglig og endret kostholdet mitt ved å ta kosttilskudd og spise mer protein. Ingenting så ut til å hjelpe, håret mitt var et mareritt. På den tiden trodde jeg at dette skyldtes all fargingen håret mitt hadde gjennomgått årene før, selv om jeg hadde sluttet med det. Jeg tenkte også at det kunne være fordi jeg ikke lenger brukte silikonbasert sjampo som gjør håret glatt.

Dette var ikke de enste problemene jeg møtte på. Det neste var utrolig kløende hodebunn. Det klødde konstant og jeg fikk alltid et lag med noe under neglene når jeg klødde som viste seg å være såperester, til tross for at jeg renset grundig. Til slutt brukte jeg opp såpestykkene mine og kjøpte meg en flytende sjampo etter det. Livet og håret mitt ble forandret etter det og jeg har brukt flytende sjampo siden. Sjampoen jeg bruker er fra Maria Åkerberg (i typen Sage)som jeg har skrytt av i et tidligere innlegg her. I tillegg bruker jeg også conditioneren (i typen Energy) til Maria Åkerberg som er helt fantastisk! Produktene er dessverre ikke plastfrie, men de er veldig resirkulerbare og kommer i store 500ml flasker. Jeg kjøper alltid de største slik at jeg ikke trenger å kjøpe små ofte. De store varer som regel fem måneder så det blir ikke store mengder plastavfall årlig med disse.

Dette er selvfølgelig bare min erfaring med såpestykker, prøv hvis du vil. Det finnes forskjellige såper der ute og noen er kanskje mer kompatible enn de jeg benyttet. Alle har ulikt hår og det er ikke sikkert ditt hår ville reagert slik. Derfor vil jeg ikke nødvendigvis fraråde noen fra å gi det et forsøk, men det er bare enkelte ting man burde være litt forberedt på at man kan oppleve. Jeg bruker forresten absolutt såpestykker som dusjsåpe! Håper dette kastet litt lys på det.

julietalivstil


17.10.2017 kl.17:48

Flott innlegg:)


  • Jeg blogger mest for min egen del. Dette er en offentlig dagbok fremfor blogg, men en gang iblant legger jeg ut diverse innlegg som noen kanskje har nytte av. For eksempel miljø og bærekraft, økologisk kosmetikk eller webdesign. Dette finner du også i kategoriene mine.

    • bloggrevyen - Oversikt over nye norske blogginnlegg.
    • miniblogg - Kjapp blogging i miniformat.
    • bloggblogg - Her blogger vi selv om stort og smått.
    • forum - Tips, råd og hjelp om blogging og design.