hits

Opprinnelse

Nok en gang har Dan Brown kommet med ny bok, og nok en gang har jeg lest dem alle. Opprinnelse hører til Langdon bokserien. Jeg vil ikke påstå at dette innlegget er en bokanmeldelse, men jeg pleier å uttrykke noen av mine meninger. Slapp av! Det blir ingen spoilere.

Jeg har lenge likt Langdon serien, men etter hvert begynner man å gjenkjenne Browns "oppskrift". Derfor har nok ikke de siste to bøkene vært like gripende. Likevel er det alltid spennende å se hvilke kulturelle, litterære og vitenskapelige elementer Brown trekker inn i fiksjonen sin. Samt de samfunnsrelaterte og filosofiske delene av handlingen.

Opprinnelse appellerer mer til meg enn Inferno, men det skyldes nok mine egne interesser. Religiøse spørsmål har stadig vært en gjenganger i bokserien, men denne gangen på en litt annen måte og kanskje mer fra mitt eget ståsted. I tillegg er det mindre fokus på det antikke, og mer på framtidsteknologi og kunst fra det forrige århundret.

Boken er spennende. Den er lett og lese, og  kan derfor anbefales.


  • Jeg blogger mest for min egen del. Dette er en offentlig dagbok fremfor blogg, men en gang iblant legger jeg ut diverse innlegg som noen kanskje har nytte av. For eksempel miljø og bærekraft, økologisk kosmetikk eller webdesign. Dette finner du også i kategoriene mine.

    • bloggrevyen - Oversikt over nye norske blogginnlegg.
    • miniblogg - Kjapp blogging i miniformat.
    • bloggblogg - Her blogger vi selv om stort og smått.
    • forum - Tips, råd og hjelp om blogging og design.