hits

Nyttårsforsett 2018

I 2016 håpet jeg på at 2017 ville bli bedre, men det ble egentlig ikke slik. Jeg møtte en vegg i 2017, og trengte sårt den pausen jeg har hatt i fire måneder nå. Selv påbygg gikk utmerket faglig var det surt å ta. Jeg presset meg også til å starte på en høyskoleutdanning, uten å føle for det. Det endte med at jeg sluttet etter kort tid. Jobbmulighetene etter høyskolen var veldig dårlige.

Vil 2018 bli noe bedre? Sannsynligvis. Om to dager har jeg et jobbintervju. Det er så klart ikke garantert at jeg blir ansatt, men et intervju er et stort fremskritt i forhold til hvordan ting så ut i høst. I slutten av 2017 gikk jeg ut av min komfortsone og ble kjent med flere helt nye mennesker. Disse nye bekjentskapene ser foreløpig lovende ut. Til høsten skal jeg på høyskolen igjen, men denne gangen velger jeg utdanningen som jeg opprinnelig hadde lyst til å ta. Jeg føler også på en frihet jeg ikke har hatt på lenge. De siste syv årene har jeg alltid har vært i et forhold. Nå som mitt siste forhold endte tar jeg for første gang på lenge avgjørelser uten å tenke på andre enn meg selv. Det har gitt litt identitet tilbake.

Grunnlaget for at omstendighetene skal forbedres ligger altså der. Uansett, har jeg nyttårsforsett i år? Gjett om!.

Lese minst 6 bøker
Seks bøker er lite ambisiøst, men jeg prøver å være realistisk. Hvert år har satt 10-12 bøker som mål, men det har ikke skjedd. I 2017 leste skuffende bare to bøker. Når jeg har skole leser jeg relativt lite ved siden av, unntatt fagstoff. Nå har jeg et halv år hvor jeg har muligheten, derfor synes jeg en bok i måneden både er rimelig og oppnåelig. Dessverre kommer jeg nok aldri på samme nivå som 2013, da leste jeg rundt 15 bøker på tre måneder.

Kjøpe under fem plagg, helst ingen.
En ting som plager meg er at jeg for mange klesplagg. Jeg går stadig gjennom det jeg har og donerer til Fretex eller selger. Dessverre klarer  jeg likevel ikke å bruke det jeg har i min garderobe. Jeg vil fortsette å donere og selge, men en annen måte å håndtere problemet på er å ikke tilføye nye plagg. Jeg har satt en fem som en forsikring fordi man vet aldri hva man kanskje får bruk for likevel. Da tenker jeg på spesialklær- og sko til andre formål enn mote. Forhåpentligvis har jeg noe som ligner litt mer på en "capsule wardrobe" på slutten av året.

Produsere minimalt med ikke-resirkulerbart avfall
Jeg føler meg ikke klar for å gå Zero Waste og handle helt emballasjefritt, mest fordi det også er vanskelig her i Norge med utvalget vårt. Spesielt her hvor jeg bor. Målet er derfor å unngå kjøp med ikke-resirkulerbar emballasje. Jeg vil likevel gjøre et forsøk på å unngå unødige resirkulerbare kjøp.

Reise til utlandet
Nå begynner det å bli såpass lenge siden at det er på tide å besøke et nytt land (som ikke er Sverige).

Langt hår
Håret mitt er ikke kort, men jeg vil ha det lenger. Det er nå ca. på lengde med brystvortene mine, haha. Ønsket lengde blir sannsynligvis omtrent ved navlen. Jeg er usikker på om jeg vil la det bli noe lengre enn det fordi det blir upraktisk.

Nye bekjentskap
Nå har jeg jo allerede tyvstartet på denne prosessen så da kan jeg liker gjerne forsette.


  • Jeg blogger mest for min egen del. Dette er en offentlig dagbok fremfor blogg, men en gang iblant legger jeg ut diverse innlegg som noen kanskje har nytte av. For eksempel miljø og bærekraft, økologisk kosmetikk eller webdesign. Dette finner du også i kategoriene mine.

    • bloggrevyen - Oversikt over nye norske blogginnlegg.
    • miniblogg - Kjapp blogging i miniformat.
    • bloggblogg - Her blogger vi selv om stort og smått.
    • forum - Tips, råd og hjelp om blogging og design.