hits

Ingen topptur i dag

Jeg er nesten litt skuffet over hvor lite jeg har brukt kameraet mitt etter at jeg kjøpte nytt objektiv i høst. Det skyldes nok vinteren for jeg foretrekker å fotografere utendørs. Jeg tenkte det var på tide å teste objektivet litt igjen siden det er litt mer daglys tilgjengelig nå.

Ellers tok jeg en kopp kaffe med en venn i dag. Vi skulle egentlig ta en topptur, men det begynte selvfølgelig å snø. Det er nesten ironisk, men vi har prøvd å dra på skøytebanen sånn tre ganger nå. Det har blitt dårlig vær, hver gang. Nå var det nydelig vær i en uke så vi fant ut at vi skulle på tur, selvfølgelig gikk været imot oss nå også. Toppturen får vi ha til gode, men skal garantert ta med kameraet mitt og få brukt objektivet utendørs.Fullmåne

Ifølge NASA var fullmånen 14% større på himmelen i går. Månen går i en elliptisk bane rundt jorden og passerer nå perihelium, den delen av banen som er nærmere jorden. Det var overskyet i går, men fikk et lite tidsrom hvor det var klart nok til å ta bilder. Jeg testet det nye Sigma objektivet mitt, men som forventet fungerte mitt gamle Tamron zoom objektiv best til dette formålet.

Jeg syntes egentlig ikke månen så merkbart større ut. Neste fullmåne vil også være perihel den 31. januar. Hvis været er klart, prøver jeg igjen.

Dette var tatt med Tamron 70-300mm.

Dette var tatt med Sigma 24-105mm.Julen 2017

Jeg fikk kameraet mitt tilbake i siste liten mot alle odds. Da fikk jeg også testet det nye objektivet til litt portrettfoto. Denne julen var jeg hjemme og det var ganske rolig. Jeg fikk et polariserende filter til det nye objektivet mitt. Får nok testet det nærmere våren.I tide

Jeg har fått levert julegaven til søsteren min og mottatt min egen. Jeg fikk også kameraet mitt tilbake i dag, mot alle forventninger. Var ganske sikker på at jeg ikke kom til å se det før jul. Da er alt i orden og det er jo fint.

x-defaultNytt objektiv

Jeg kjøpte meg et nytt kameraobjektiv da det var Black Friday, men ironisk nok har jeg ikke speilrefleks for øyeblikket. Da jeg skulle vise noen hvorfor jeg ikke bruker det gamle zoom objektivet mitt, skjedde det tydeligvis et eller annet. Jeg fikk ikke dette objektivet av huset. Det satt rett og slett fast. Jeg fant ut at flere på nett hadde opplevd det samme. Med tanke på hvor gammelt kamerahuset er overrasker det meg ikke at noe slikt skjedde. Kameraet mitt er snart 8 år gammelt.

Løsningen, ifølge andre på nett, var å få det sendt avgårde. Det ble altså en tur til Japan Photo. Jeg vet ikke hvor mye dette vil koste, men koste vil det. Jeg har ingen garanti lenger.

Så nå sitter jeg her med nytt objektiv, men ikke noe kamera. Det er veldig irriterende fordi jeg hadde planer om å faktisk begynne å fotografere oftere igjen. Jeg tviler på at jeg får kameraet mitt tilbake før jul, dessverre. Alle bilder fremover blir derfor kun mobilbilder.MistStar sky

G.M. og jeg dro til Risørflekken for noen dager siden og oppdaget at det var et ganske stjerneklart område. Vi dro dit igjen i natt og denne gangen hadde både jeg og han med kameraene våre. Det var like stjerneklart denne gangen også. Jeg hadde det også litt gøy med en liten lommelykt på nøkkelknippet mitt og langtidseksponering.De siste høstdagene

GM og jeg gikk tur i området der han bor og tok litt bilder. Blant annet gikk vi ned til badeplassen som hører til tomten.Grønne fingreIkke mange stjerner

I går prøvde jeg litt på å ta stjernebilder. Stjernehimmelen var ikke på sitt beste så de ble ikke spesielt bra, men jeg fikk bilde av Karlsvognen.Makroobjektiv2010

Noen throwbacks fra 2010.

Twenty-two

I går hadde jeg bursdagsfesten min. Jeg hadde bursdag for to uker siden så festen kom litt sent, men på grunn av sykdom og arbeidstider var det denne datoen som passet best for de fleste. Det var likevel ikke alle som kunne komme. Det var samme gjeng som vanlig, mine klassevenninner fra 2014. Denne gangen var jeg arrangøren, og festen var hjemme hos meg. Jeg har ikke hatt bursdagsselskap siden min tolvårsdag, men føler jeg gjorde en god jobb om vert. Jeg sørget for at alle kom seg trygt hjem, og ingen måtte gå alene.

Vi hadde det morsomt med nye drikkeleker. Senere hadde en photoshoot. Vi tok også en hel haug med polaroidbilder fra festen.The essence of 2012

Nok en throwback.To tusen og elleve

En random throwback fordi skolen tar opp all min tid, og det er demotiverende å skrive om den.

2011 var det året jeg fylte 16. Jeg gikk studiespesialisering med formgiving. Dette var også det året jeg tok farvel med min "emostil".Stjerner i Kragerø

Her er et stjernebilde fra Kragerø. Jeg snakket om bildene i det forrige innlegget mitt. De ble ikke særlig bra, akkurat som forventet. Det her ble det beste, men som du ser nederst til høyre så fløy det et fly forbi i det jeg tok bildet og ødela litt. Det var et spektakulært syn for det blotte øye. Jeg vet ikke hva som gikk galt denne gangen. Jeg har ganske faste innstillinger som jeg pleier å bruke til dette, men denne gangen sviktet det helt.White walls

En gang i tiden malte jeg rommet mitt hvitt for å kunne bruke veggene som portrettbakgrunn. Likevel har jeg ikke utnyttet det noe særlig. Jeg har heller ikke vært flink til å bruke kameraet mitt.Oriontåken

Både Eirik og jeg stjerner som interesse. Jeg har siden 2012 tatt stjernebilder, og Eirik har tidligere laget et apparat som følger jordens rotasjon slik at man kan bruke langtidseksponering uten å få trails.

På fredag kom Eirik til meg, men da var det overskyet. Heldigvis ble været bedre på lørdag, og da dro vi til mitt spesielle sted i ingenmannsland. Eirik satte opp apparatet sitt og jeg lot ham låne mitt 300 mm objektiv. I mellomtiden fotograferte jeg månen og testet langtidseksponeringer. 

Eirik klarte faktisk å fotografere Oriontåken. Det ble ikke superbra, men jeg er imponert over at han fikk det til. Dette er vårt første forsøk med alt utstyret. Ellers var det gøy å kjenne igjen ulike ting på himmelen, som planeter og stjernetegn.

 Eiriks bilde av Oriontåken (M42).All time favorites

Mine 10 favorittbilder. (De jeg har tatt selv).


Svanen (2012)
Bildet har ingen unødvendige eller forstyrrende detaljer i bakgrunn og har begrenset fargepalett.

 


Melkeveien (2012)
Både å se og fotografere melkeveien har vært på min bucket list. Dette bildet tok jeg i Portugal 2012. Min bestevenn er halvt portugisisk og familien hans eier et hus ca. 40 min utenfor Lisboa. Jeg husker at det faktisk ikke var imponerende mange stjerner på himmelen den kvelden. Bestevennen min og jeg teltet i hagen og det var tilfeldig at jeg fiklet med kameraet mitt. Det var kaldt den kvelden så vi bestemte oss for å gå inn. Jeg hadde tatt noen tilfeldige bilder av himmelen fra teltet og bladde gjennom dem på vei inn i huset hans. Det var da jeg la merke til at jeg hadde fått med en bit av melkeveien på et uklart bilde. Jeg løp med full entusiasme ut igjen og tok nye bilder, og fikk blant annet dette bildet. Jeg var helt ekstatisk etter å ha fått til bildene.

 

 
Lillesøster (2011)
Lillesøsteren min hadde voksenbursdag hos farmor og farfar. Det var ganske tilfeldig at hun kom i en kjole som kunne minne om noe vintage. Bildet tok jeg på rommet til farmor (som åpenbart ikke har vært renovert siden det ble laget). Jeg liker vintage viben til bildet.

 


Kontraster (2013)
Bestevennen min og jeg lagde en gang i tiden musikk til vår indietronica duo. Vi var ute for å ta bilder til duoens facebook-side. Vi gjorde mye rart denne dagen. Blant annet lagde vi en video på dette stedet, som du kan se her. Jeg liker minimalistiske bilder og kontraster.

 


Winter wonderland (2014)
Dette bildet tok jeg noen få dager før julen 2014. Jeg husker at jeg hadde hatt en kraftig forkjølelse uken før og var egentlig ikke helt frisk. Jeg hadde ikke tatt bilder på en stund og var kjempemotivert til å finne på noe. Jeg mener og huske det også var nysnø ute. Jeg orket så vidt å sminke meg, halvsyk og dårlig påkledd gikk jeg ut i hagen og tok noen bilder. Bildet tok jeg i hagen der jeg bodde med min eks-samboer (vi bodde på toppen av en ås). Bildene ble mye bedre enn jeg antok at de kom til å bli.

 


Kyss på kysten (2015)
Bildet er fra oktober. Eirik var på besøk hos meg og jeg hadde snakket om Tangen fort (stedet) flere ganger tidligere. Jeg hadde tatt så få bilder dette året at jeg følte det var på tide. Vi gikk tur på stedet og tok litt bilder.
 

 


Fotografen (2013)
Dette var et av mange forsøk på studiolignende. Bildet er en del av en serie. Jeg liker at polaroidkameraet mitt har samme farge som genseren min.

 


Håvard (2012)
Jeg har tatt mange portretter av venner og bekjente. Det er noe med det triste uttrykket og de grå fargene som jeg liker.

 


Høst (2010)
Bildet er av en venninne jeg ble kjent med da jeg startet på studiespes. med formgiving på videregående.

 


Mørch (2013)
Dette var også et bilde til vår indietronica duo. Her hadde vi endret navn på duoen til "Mørch". Vi trodde vi hadde funnet vår nye stil som var "mørk". Jeg liker bildet fordi det er unikt i forhold til andre bilder jeg har tatt. Jeg liker også fargene.Nordlys

Et sjeldent syn å se her i landet. Bildene ble heller ikke særlig bra.Bilder

Bilder fra forrige helg på Tangen Fort.Snø

Mer space

Har tatt nye bilder.

Melkeveien

I dag og på fredag tok jeg bilder av melkeveien. Det er slik at jorden befinner seg i melkeveien, vår spiralgalkse. Fra jorden har vi utsikt til en av spiralarmene i galaksen.

Dette er de beste bildene jeg har tatt i Norge. Det beste tok jeg i Portugal, i 2012. (Nederst på innlegget)

 

Mitt favoritt bilde. (Portugal 2012)Rett før sommeren

Endelig har jeg fått fremkalt noen bilder jeg tok i perioden april/mai, med mitt analoge speilreflekskamera.Kysten

I går dro Anders og jeg til min farmor og farfar, men først tok vi en tur innom Tangen fort.Svarthvitt

Jeg er ikke særlig glad i svarthvitt bilder, fordi jeg synes det ofte ødelegger mye flotte farger. Jeg synes mest at det kler bilder med sterke kontraster mellom lyst og mørkt. Jeg tok noen selvportretter med belysning fra en side, som ga mye kontrast så det får gå denne gangen siden jeg bruker det så sjeldent uansett.

 AndersEng

Våren

Instagram: norvemberSolnedgang

I går kveld dro vi ut i ingenmansland og så på solen gå ned.Fint vær

Sol

Det var ikke før solen faktisk kom fram at jeg merket hvor lenge den hadde vært borte. Helt siden januar har det bare vært grått, det har regnet, snødd eller vært overskyet. Jeg får virkelig sommerfølelse av det klare været og nå kjennes det virkelig ut at det bare er 3 måneder igjen til sommerferien. På dagtid er det såpass varmt at jeg har gått med skjørt og uten jakke noen av dagene og det er herlig. Det går rykter om at være kommer til å avta til helgen, men værmeldingene har tatt feil før. Jeg har stor tro på at være forsetter slik.

I går tok Anders og jeg litt bilder i oppkjørselen. Vi var hjemme hos Glenn og diskutere alt mulig.

Tur

<3Hjemme

Alt er så hektisk rett før jul, det er til å bli gal av. Jeg har skikkelig julegavehastverk nå, fordi jeg ikke har hatt så mye tid til å kjøpe gaver. Man kan tro at den siste uken på skolen er ganske slapp, lang ifra! På mandag har vi muntlig høring igjen og på onsdag har vi prøve. Siste skoledag er på torsdag, takk og pris!

Jeg overnattet hos Anders fra torsdag til fredag fordi vi hadde fri på fredag, på grunn av lesedag til den muntlige høringen på mandag. Jeg bestemte meg for at jeg heller skal bruke helgen til å øve. Vi pyntet litt hjemme hos Anders. Farmoren hans hadde gitt ham litt julepynt og jeg tok med litt av min egen, fordi vi har så mye. Da jeg kom hjem pyntet jeg også hjemme, så nå er det skikkelig julestemning.

Blits

I dag var jeg ute med Daniel og vi tok bilder. I byen møtte vi en enten full eller dopet mann, han syntes vi var "Fine ungdommer og at vi passet sammen" Det er rart, jeg har opplevd mange ganger at enten fulle eller dopede mennesker kommer bort til meg. Som vanlig forventer jeg det verste, ironisk nok så sier de fleste veldig hyggelige ting.Frame

Fikk en tilfeldig idé med en ramme som jeg hadde også leker jeg modell som vanlig. 

Elven

Da er det endelig høstferie! Etter den store innsatsen jeg har gjort på skolen, så blir dette en velfortjent ferie. Jeg har aldri tatt skole så seriøst før. Jeg er den eneste i klassen som ikke har en eneste dag eller time i fravær og får kun fem og seks på prøver og fremføringer. Nå kjente jeg at det begynte å bli litt slitsomt med alt det skolearbeidet, fritiden min eksisterte så vidt. Neste uke skal jeg kun gjøre det jeg selv vil.

Jeg gikk en tur på kvelden i går, men fant ikke så mye interessant å fotografere borsett fra noen svaner ved elven.Stjernehimmel

En av mange ting som er flott med høsten er at stjernene endelig kommer frem igjen. Det øyet ikke ser, ser kameraet.Jeg gikk en tur i skogen

I dag gikk jeg til en skog som er 5 minutter unna huset mitt. Jeg har ikke gått til denne skogen på mange år, mest fordi jeg var usikker på hvor man går inn i den. Jeg bor ganske sentralt og denne skogen er omringet av hus fra nesten alle kanter, men jeg fikk vite av bestemoren min hvor man går inn. Det var en liten sti som de fleste sannsynligvis ikke ville merket. Det ble ikke så mange bilder. Belysningen var dårlig, uansett hvor mye jeg klusset med instillingene. Det var også kjempe kalt ute, til slutt ville jeg ikke mer.Analoge bilder

Det er noe med og ikke ha så mange sjanser til å få et bilde perfekt som trekker meg mot analog fotografi. Du vet heller ikke hva du har tatt før du har fremkalt det, som gjør det spennende når man henter konvolutten på fotobutikken og spent åpner den. Man må også vite hvordan man bruker kameraet. Du slipper ikke unna med alle de automatiske innstillingene, de finnes ikke på dette kameraet. Alt må stilles om igjen hver gang. Og til slutt, bildet får et unikt fokus, fargetoner og uttrykk som man ikke kan oppnå med photoshop.

For et år siden var jeg så heldig at Pappa ga meg sitt gamle Zenit 122 kamera.

Her er noen av bildene jeg har tatt i løpet av et år.Identitet

Jeg tok noen selvportretter med ting som er typisk meg. Planen var å lage ny header som fremhever hvem jeg er, men jeg kommer ikke til å bruke bildene likevel. Noen av bildene er bare vanlige portretter.

I går var jeg på malerklubben, første gangen etter sommerferien. Jeg ble ferdig med et nytt maleri, samme dagen. Skal prøve å få lagt det ut senere i kveld.

Gamle gater

I går var jeg ute med Daniel, og tok bilder. Vi var på leting etter nye slitte steder og fant en tidligere videregående skole som passet perfekt. Vi tok også noen bilder andre steder hvor vi allerede har tatt bilder før. Ved skolen kom det en katt som også ville være med.

Balanse

Siden det svevebildet jeg tok ble vellykket, bestemte jeg meg for å prøve igjen. Fordi jeg fikk vondt i ryggen etter svevebildet, så ble det heller veldig uvirkelig balanse på disse i stedet.

Eksperimenter med lys

De siste årene har jeg eksperimentert mye med lys når jeg tar bilder. Helt siden jeg var barn har jeg vært veldig fascinert over farget lys. Det er helt klart en interesse som jeg har tatt med meg fra barndommen til den dag i dag. Nå som jeg også driver med fotografi får jeg god nytte ut av dette. Jeg liker at ulike typer belysning skaper naturlige effekter.

Hva synes du?

Levitate

I veldig lang tid har jeg ønsket å ta et svevebilde men har aldri hatt nok motivasjon eller funnet rette tid og utstyr til å gjøre det. Det gjør ikke noe fordi i dag kom den dagen likevel. Jeg har tatt andre svevebilder hvor jeg hopper men metoden jeg brukte i dag gir definitivt et mer unikt resultat. Jeg er ikke helt fornøyd med bildet fordi jeg gjorde det veldig spontant så man kan si dette var en test. Jeg skal gjøre det igjen på et mer spennende sted med andre klær og mer gjennomtenkt.

Jeg vil ikke røpe hvordan jeg har gjort det ennå. Jeg har ikke klipt og limt meg selv inn. Jeg var akuratt der jeg er i bildet. Jeg kommer til å lage innlegg med tips til foto så en gang skal jeg forklare hvordan. Noen av dere vet det kanskje allerede fra før.

Høsten

Jeg gleder meg sånn til høsten. Det er et eller annet med høst som er så fantastisk! Om jeg måtte velge hvilken årstid jeg liker best så ville det vært høst, og spesielt perioden mellom slutten av September og starten av Oktober. Det er da tåkene kommer, bladene blir gylne og luften er frisk. Det erger meg at jeg var så sløv med bilder i fjor, så I år skal jeg være flink!

Bilder fra 2012 og 2011.

 

  • Jeg blogger mest for min egen del. Dette er en offentlig dagbok fremfor blogg, men en gang iblant legger jeg ut diverse innlegg som noen kanskje har nytte av. For eksempel miljø og bærekraft, økologisk kosmetikk eller webdesign. Dette finner du også i kategoriene mine.