hits

Pakker i posten

På fredag kom min iPhone 6 i posten, og lær armbåndet til min Daniel Wellington klokke. Jeg sparte mye på at klokken bare kostet 600 kr på tax-free, men da kom den med nylon armbånd. Jeg sjekket litt på nettet og fant en rabatt kode som gjorde at jeg fikk lær armbåndet tilsendt for 350 kr. I alt har jeg brukt 950 kr på klokken, når den i de fleste butikker med kun lær armbånd koster 1500 kr.Første termin

Da er første termin på VG2 ferdig, og karakterene ser slik ut.

Helsefremmende arbeid: 6

Yrkesutøvelse: 5

Kommunikasjon og samhandling: 6

Norsk: 6

Engelsk: 5

Samfunnsfag: 5

Kroppsøving: 4

Prosjekt til fordypning: 5

 Det gir meg et gjennomsnitt på 5,25 som er knapt litt mer en det jeg fikk i fjor (5,2).

 

I år har jeg muligheten til å trappe betydelig ned på innsatsen, fordi mye av pensum er repetisjon. Det er en bra avlastning ettersom at den harde innsatsen, i tillegg andre faktorer i livet mitt, førte til psykiske problemer. Nå får jeg regelmessig behandling og medisiner. Det er ikke den beste løsningen, men det holder tilstanden min stabil.Påkjørsel

I dag skulle være en koselig dag. Jeg hadde invitert min farmor og farfar til leiligheten. Anders og jeg hadde lånt moren min sin Alfa Romeo fordi vi foreløpig ikke har bil. Vi hentet besteforeldrene mine, og hadde koselige samtaler med en noen kopper kaffer. Tiden hadde flydd fort og det var på tide å kjøre dem hjem.

På veien hjem skjedde det, et rådyr spratt ut rett foran bilen. Jeg ropte "Nei!" men det var sjanseløst. Det kom et stort smell, rådyret datt over på siden og ble helt stivt, det skled langs veien og ut i veikanten. Tre biler bak oss stoppet, farfar gikk ut for å se etter dyret. Jeg gravde fram mobilen min i full panikk og ringte politiet fordi jeg ikke hadde nummeret til viltnemnda, slik at de kunne avlive det. Dyret var tydeligvis levende, men døde sannsynligvis før de kom. Det ble ødelagt panser, grill og fanger. Heldigvis var bilen kjørbar så vi fikk kjørt besteforeldrene mine hjem.

Da ble det en tur hjem til moren min med en gjennomgang av masse forsikringspapirer. Jeg fant ingenting som nevnte noe om påkjørsel av dyr så jeg ringte forsikringsselskapet og det var slik jeg trodde... forsikringen dekket ingenting.iPhone 6

I går kjøpte jeg en iPhone 6 hos NetOnNet. Den måtte forhåndsbestilles fordi det er tomt, dessverre vet de ikke når de får telefonene inn på lager, og derfor vet jeg heller ikke når jeg får min. Jeg regner med at det ikke tar lenger tid enn én måned fordi jeg er ganske spent.

Det er ulikt meg å kjøpe det nyeste på markedet. Jeg har vært ganske fornøyd med min iPhone 4. (Ja, 4 ikke 4S). Men etter tre år med denne telefonen, følte jeg at det er på tide med noe nytt. Jeg sparte store deler av stipendet mitt i 2 år, og endte opp med en ganske stor sum på sparekontoen som jeg ikke hadde noen planer for. Så ble det en iPhone, fordi jeg har hatt iPhone i 7 år. Jeg tror ikke jeg klarer å gå over på noe annet, og fremdeles være fornøyd. Jeg bruker også mobilen min veldig aktivt til å ta bilder så et kamera som er litt bedre hadde virkelig ikke skadet.Harryturen

Det er slik at vi sjeldent planlegger Sverigeturene våre på forhånd, og dermed ble det harrytur til Nordby med Anders og Sander, dagen før nyttårsaften. Vi er nå ungdom som ikke er helt økonomisk stabile, så vi kaster oss over det som er gratis, som Fjordlines ferje til Strömstad. Det gjelder da selvfølgelig for Fjordline medlemmer, men haken med denne ferjen er (jeg kan ikke si det på en finere måte) at den går drittidlig. Etter å ha bestilt billettene oppdaget vi en «innsjekking senest» som var ca. 45 minutter før avgang. Etter vår beregning måtte vi dra rundt klokken fem om morgen. Jeg la meg klokken 17.00 dagen før og sov til jeg ikke klarte lenger, som var to timer. Jeg ba Anders utallige ganger om å legge seg siden han skulle være sjåføren, men det kom ikke på tale. Så døgnet vi, på en måte... fordi Anders sovnet 25 minutter før vi måtte dra.


Vi dro avgårde, plukket opp Sander og kjørte videre til Sandefjord. Vi ankom Fjordlines havn minutter før innsjekkingsfristen. Skrankene var stengt og det var heller ingen båt å se. Det var bare oss og at par andre biler. En god stund etter innsjekkingsfristen åpnet skrankene og ferjen kom til syne. Vi ble enige om at vi kom til å blåse i innsjekkingsfristen neste gang. Etter å ha ventet på havnen i nesten en time kom vi oss endelig ombord. Jeg skal innrømme at det var en veldig fin båt, mye finere en Colorline og det var jeg ikke alene om. Det ble bestemt at det blir Fjordline videre fremover.


Det var så få personer på båten at den øverste etasjen var helt tom. Sander og Anders duppet av på sofaene imens jeg kjempet imot min sjøsyke, men det kom positive ting ut av denne turen. Jeg gjorde et kjempe kupp i taxfree-butikken. Nå hadde jeg gnålt om en Daniel Wellington klokke i nesten ett år. De koster vanligvis mellom 1400 - 1500 kr, som kun er en fjern drøm for en ung fattiglus som meg. De hadde klokken på båten og prisen som stod ved siden av klokken var 599 kr. Jeg var helt overbevist over at det var prisen på armbåndet til klokken. Jeg fant en Dansk butikkmedarbeider som forklarte meg tre ganger at det var prisen på både klokken og armbåndet. Jeg tror jeg fikk skyhøy puls. Da ble det klokke likevel og jeg sparte rundt 800 kr.


Vi ankom selvfølgelig Nordby før butikkene hadde åpnet, men det var heldigvis ikke mer enn 15 minutter før. Jeg hadde allerede kjøpt klokken jeg ville ha og var stort sett nøyd med handelen. Derfor kjøpte jeg egentlig ikke noe annet enn en lyspære og litt godteri. Anders slo oss alle, han kjøpte ikke noe annet en enn jumbopakke med toalettpapir. Det ble egentlig helt meningsløst. Halvveis på veien hjem innså Anders at han hadde glemt å kjøpe det han alltid kjøper, cornflakes med sjokoladefyll. Dermed ble det en trøtt og grinete sjåfør. På vei hjem stoppet vi innom et av Norges største kjøpesenter, Sandvika senteret. Vi ble ikke der så lenge og jeg gikk ikke særlig mye rundt i frykt om å aldri finne veien ut av senteret igjen. Det var overbefolket med soss som byttet julegavene sine.


Det føltes ut som vi brukte en hel dag bare på å komme oss hjem. Det var rett i seng da vi endelig kom oss hjem.Anders sover.

  • Jeg blogger mest for min egen del. Dette er en offentlig dagbok fremfor blogg, men en gang iblant legger jeg ut diverse innlegg som noen kanskje har nytte av. For eksempel miljø og bærekraft, økologisk kosmetikk eller webdesign. Dette finner du også i kategoriene mine.