hits

Jobb

Forrige uke dumpet det en arbeidskontrakt i postkassen min. Jeg søkte noen sommerjobber på sykehuset for et par uker siden, men forventet ikke at jeg kom til å få jobb så fort. Jeg hadde ikke vært på intervju engang! Jeg var riktignok utplassert på en av avdelingene hvor avdelingslederen er den samme som jeg søkte til. Siste dagen i praksis kom hun innom en tur og pratet med ansvarlig kontakt for min praksis og spurte meg fra hvilken uke jeg kunne jobbe.

Snakket med avdelingsleder og gladnyheten er at jeg havner på samme avdeling som jeg var på i praksis, selv om det ikke var utlyst sommerjobber der. Jeg trivdes veldig der så for meg er det veldig positivt. Hvis jeg ønsker kan jeg også jobbe vinterferie, påskeferie og eventuelt andre fridager, noe jeg kommer til å vurdere siden jeg skal i annen praksis nå frem til april.Design: Nordic Rose

Nordic Rose

Designet av: neli.blogg.no 

Maks størrelse på bilder i innlegg: 800 px

Tilleggsinformasjon

  • For å få profilbildet til å være en sirkel bildet være kvadratisk og IKKE rektangulært. Instagram bilder passer bra. Alt du trenger å gjøre er å lime inn bilde URL på HTML for forside, innlegg, kategori og arkiv. Bildestørrelse og rund form er allerede i koden.

 


 

Kodene finner du her:
CSS | Forsiden | Innlegg | Kategori | ArkivSlalåm

Jeg fikk så mange slalåmsaker av Eirik til jul at vi naturligvis tok en tur til et alpinsenter. Det er tre år siden jeg sist stod på slalåm. Vi dro til Siljan skisenter hvor jeg ikke har vært siden 2006. Samme kveld dro vi ut for å spise på en meksikansk restaurant.

Dagen etter var vi på skøytebanen.

Denne helgen følte jeg at jeg faktisk var aktiv, en følelse jeg sjeldent får om vinteren.

Processed with VSCOcam with f1 preset

Processed with VSCOcam with f1 presetProcessed with VSCOcam with g3 presetSykehuset

Nå har jeg vært en uke i praksis på sykehuset i Skien, og har en uke til igjen. Jeg har vært utplassert på kontoret til ortopedisk avdeling, og må si dette er en fantastisk plass! Dette er uten noen tvil den beste praksisen jeg har vært på. Alle de ansatte på denne avdelingen er utrolig hyggelige mennesker som er lett omgjengelige. Arbeidsmiljøet er kjempe bra, og selv gleder jeg meg hver morgen på vei dit.

Tidligere som praksiselev opplevde jeg at andre steder ikke tok meg godt imot. De brydde seg ikke noe særlig om at jeg var der fordi min praksis var kortvarig. Her på ortopedisk ble jeg ble tatt godt imot. Noe jeg åpenbart ikke forventet ettersom at jeg var videregående elven som skulle være der i to uker.

Jeg trives med oppgavene og menneskene der. En del av meg får nesten lyst til å gråte fordi jeg må tilbake på legekontoret som jeg var på i høst med en kommende praksisperiode på tre måneder. Dessverre kan jeg ikke bytte fremtidig praksissted. 

Nå har jeg søkt tre ulike sommervikariater på dette sykehuset og får se hvordan det går.

Denne helgen var jeg i Asker sammen med Eirik. Jeg stod på langrennsski for første gang. Syntes ikke det var noe særlig.Squashkaker

Squashkaker

Et lettvint alternativ til kjøtt.

 

Gir ca. 3 kaker

Ingredienser

1/2 Squash

1 egg

4 - 5 ss grovt mel

1 ts salt (Kan sløyfes)

1 fedd hvitløk (Kan sløyfes)

 

Fremgangsmåte

1. Skyll squashen og riv den med rivjern. Den trenger ikke å rives fint, kan rives på samme måte som ost.

2. Bruk to skåler. Klem ut noe av væsken fra den revne squashen i en skål og sett den vekk. (Du skal bruke den senere). Legg den revne squashen i den andre skålen.

3. Dersom du vil ha litt mer smak kan du bruke hvitløk eller løk. Jeg bruker ett hvitløkfedd som jeg kutter i småbiter. Dette putter du i skålen med revet squash.

4. Tilsett egg, salt og mel. Rør om.

5. Form kaker på samme måte som med kjøttdeig.

6. Kakene stekes på middels varme. Når de har stekt en liten stund heller du væsken over og legger lokk på pannen, da trekker væsken inn i kakene igjen.

Hvis du vil prøve deg på gulrotkaker er framgangsmåten akkurat den samme, men gulrøttene må kokes før de raspes/moses og du trenger ikke å klemme ut væske. Her bruker man heller ikke løk eller hvitløk. Jeg bruker faktisk litt vaniljesukker.

Man kan selvfølgelig også prøve seg frem med flere grønnsaker. Potet har f. eks god evne til å binde kakene sammen.Bruk av moduler på blogg.no

Hva er egentlig moduler? Jeg har fått inntrykk av at mange på blogg.no ikke er fullstendig klare over hva en modul er og hvordan den brukes. Når du lager en modul legger du inn en HTML-kode fra designet ditt som skal være inkludert og lik på alle sider. Altså, det du legger inn på modul vil være likt på forside, innlegg, kategori og arkiv. Moduler gjør det mye enklere å modifisere designet ditt.

Hvis du gjør profilbildet ditt til en modul trenger du kun å gå inn på modulen for å endre det. Du trenger ikke å oppdatere forside, innlegg, kategori og arkiv. Den ene endringen du gjør gjelder for alle sider. Du må riktignok gå inn på forsiden, innlegg, kategori og arkiv første gangen for å erstatte profilbildekoden med en kode som identifiserer modulen, men etter å ha gjort det utføres alle  fremtidige endringer på siden for moduler.

 

Her er noen av mine moduler.

Profpic: Det er profilbildet mitt. Hvis jeg endrer det på modulen, endres det på alle sider.
Fonts: Dette er google skrifttypene jeg bruker. De krever en kode for å fungere på bloggen. Denne koden har jeg på en modul som er inkludert i alle sider slik at jeg fremtidig kan bytte skrifttyper uten å måtte lime nye koder inn på alle sider.
Fixednav: er toppmenyen.
Cicleheader: dette er headeren min, men den er ikke en vanlig header. Den består nemlig av 3 separate bilder. Hvis jeg ønsker å bytte ut bilder har jeg headeren på modul for å slippe å bytte bilder på alle bloggsider (Forside, innlegg, osv).
Bio: dette er teksten under "om meg". Det er en ren tekst uten HTML, men det er raskere å skrive den om på moduler. Endringene vil da dukke opp på forside, innlegg, kategori og arkiv, uten å måtte gå inn på hver og gjøre endringer.

 

Hvordan legge inn en modul?

Du må logge inn på din blogg > Min blogg (venstre sidemeny) > avansert design > moduler

Når du har trykket på moduler må du trykke på Ny modul.

Du må gi modulen et navn, det brukes til identifisering av modulen.

Lim inn ønsket del av en designkode.

Trykk Lagre modul.

Gå inn på den nye modulen.

Kopier koden under tekstfeltet.

Du skal nå kopiere modulkoden (markert med lilla). Den skal ERSTATTE HTML-koden du limte inn i modulen, der den er i designet. Du må riktignok gå inn på forsiden, innlegg, kategori og arkiv første gangen, men etter å ha gjort det skal alle fremtidige endringer gjøres på moduler.


Her ser du HTML-koden til min forside. Der det er markert med lilla var koden til profilbildet mitt som har blitt erstattet med identifiseringskoden til modulen.

 

Jeg håper det er mulig å forstå hva jeg mener. Dersom du har vansker med å forstå hva du skal gjøre kan du legge igjen en kommentar.

 Rundt profilbilde med HTML og CSS

Man trenger faktisk ikke å gjøre et profilbilde rundt med et bilderedigerings program. Det kan nemlig gjøres med en enkel HTML og CSS kombinasjon. Jeg bruker denne koden veldig aktivt. Når du har lagt inn CSS-koden kan du selv velge hvilke bilder du ønsker å gjøre runde, enten det er profilbildet ditt eller andre bilder i designet. Det ser ut som koden ikke virker på bilder i innlegg.

VIKTIG: BILDET MÅ VÆRE KVADRATISK FRA FØR!

Altså alle sider på bildet må være like lange. Hvis bildet er avlangt enten vannrett eller loddrett vil det bare få veldig avrundede kanter, men det blir ikke rundt.

 

Du skal hit: Min blogg > Avansert design > Stilsett (CSS)

.img-circle {
border-radius: 50%;
}

Koden limes inn hvor som helst i stilsettet.

 

Her er koden for å identifisere bildet som en runding.

<img class="img-circle" src="URL TIL DITT BILDE HER" >

 

Dersom du ønsker å begrense størrelsen på bildet.

<img class="img-circle" src="URL TIL DITT BILDE HER" width="DITT TALL HER F.EKS 150">Faces

 Nyttårsforsett 2016

 

Bedre matvaner

Mine matvaner er nok ikke blant de verste, men det er alltid rom for forbedring. Jeg vil kutte ned på sukker. Bli flinkere til å spise variert og øke inntaket av rødt kjøtt. Jeg klarte å pådra meg anemi med all denne veganer galskapen og harde treningen.

 

  


 

Forsette innsatsen på skolen.

Mitt siste karaktersnitt var 5,55 (inkl. eksamen). Jeg tror ikke det er så mye som kan forbedres, men det kan opprettholdes.

 


 

 

Være aktiv

Mitt mål er å være minst like aktiv som jeg var i 2015.

 

 

 

 

Møte nye mennesker

Sosial livet mitt har stagnert de siste to årene og det ønsker jeg å gjøre noe med.

 

 

 

 

 

Lese

Sommer 2013 leste jeg meg gjennom 15 bøker. Jeg ønsker å bli flinkere til å lese igjen.

 

 

 

 

Fotografere

Har blitt litt slapp i det siste. I år skal det fotograferes.

  

 

 Være kreativ

Jeg har så vidt rørt tegnesakene mine. I fjor bidro jeg med 2 tegninger, som er alt for lite.

 

 

 

 

Jobbe med musikk

All min musikalske aktivitet døde ut med Mørch (Indietronica duo med min bestevenn). Jeg har blitt lat og umotivert når det kommer til å spille piano og gitar. Ønsket er å ta det opp igjen, lære noe nytt, kanskje forsette å lage sanger. Dette er mitt minst prioriterte nyttårsforsett.

 

 

 The minimalist: design informasjon

The minimalist

Designet av:
neli.blogg.no 

Maks størrelse på bilder i innlegg: 700 px

Tilleggsinformasjon

  • For å få profilbildet til å være en sirkel bildet være kvadratisk og IKKE rektangulært. Instagram bilder passer bra. Alt du trenger å gjøre er å lime inn bilde URL på HTML for forside, innlegg, kategori og arkiv. Bildestørrelse og rundt form er allerede i koden.
  • Jeg har markert områder hvor du kan utføre endringer med kommentarer som bare er synlig i CSS og HTML kodene. De ser slik ut: /* Mine kommentarer */.

Kodene finner du her:
CSS | Forsiden | Innlegg | Kategori | ArkivAll time favorites

Mine 10 favorittbilder. (De jeg har tatt selv).


Svanen (2012)
Bildet har ingen unødvendige eller forstyrrende detaljer i bakgrunn og har begrenset fargepalett.

 


Melkeveien (2012)
Både å se og fotografere melkeveien har vært på min bucket list. Dette bildet tok jeg i Portugal 2012. Min bestevenn er halvt portugisisk og familien hans eier et hus ca. 40 min utenfor Lisboa. Jeg husker at det faktisk ikke var imponerende mange stjerner på himmelen den kvelden. Bestevennen min og jeg teltet i hagen og det var tilfeldig at jeg fiklet med kameraet mitt. Det var kaldt den kvelden så vi bestemte oss for å gå inn. Jeg hadde tatt noen tilfeldige bilder av himmelen fra teltet og bladde gjennom dem på vei inn i huset hans. Det var da jeg la merke til at jeg hadde fått med en bit av melkeveien på et uklart bilde. Jeg løp med full entusiasme ut igjen og tok nye bilder, og fikk blant annet dette bildet. Jeg var helt ekstatisk etter å ha fått til bildene.

 

 
Lillesøster (2011)
Lillesøsteren min hadde voksenbursdag hos farmor og farfar. Det var ganske tilfeldig at hun kom i en kjole som kunne minne om noe vintage. Bildet tok jeg på rommet til farmor (som åpenbart ikke har vært renovert siden det ble laget). Jeg liker vintage viben til bildet.

 


Kontraster (2013)
Bestevennen min og jeg lagde en gang i tiden musikk til vår indietronica duo. Vi var ute for å ta bilder til duoens facebook-side. Vi gjorde mye rart denne dagen. Blant annet lagde vi en video på dette stedet, som du kan se her. Jeg liker minimalistiske bilder og kontraster.

 


Winter wonderland (2014)
Dette bildet tok jeg noen få dager før julen 2014. Jeg husker at jeg hadde hatt en kraftig forkjølelse uken før og var egentlig ikke helt frisk. Jeg hadde ikke tatt bilder på en stund og var kjempemotivert til å finne på noe. Jeg mener og huske det også var nysnø ute. Jeg orket så vidt å sminke meg, halvsyk og dårlig påkledd gikk jeg ut i hagen og tok noen bilder. Bildet tok jeg i hagen der jeg bodde med min eks-samboer (vi bodde på toppen av en ås). Bildene ble mye bedre enn jeg antok at de kom til å bli.

 


Kyss på kysten (2015)
Bildet er fra oktober. Eirik var på besøk hos meg og jeg hadde snakket om Tangen fort (stedet) flere ganger tidligere. Jeg hadde tatt så få bilder dette året at jeg følte det var på tide. Vi gikk tur på stedet og tok litt bilder.
 

 


Fotografen (2013)
Dette var et av mange forsøk på studiolignende. Bildet er en del av en serie. Jeg liker at polaroidkameraet mitt har samme farge som genseren min.

 


Håvard (2012)
Jeg har tatt mange portretter av venner og bekjente. Det er noe med det triste uttrykket og de grå fargene som jeg liker.

 


Høst (2010)
Bildet er av en venninne jeg ble kjent med da jeg startet på studiespes. med formgiving på videregående.

 


Mørch (2013)
Dette var også et bilde til vår indietronica duo. Her hadde vi endret navn på duoen til "Mørch". Vi trodde vi hadde funnet vår nye stil som var "mørk". Jeg liker bildet fordi det er unikt i forhold til andre bilder jeg har tatt. Jeg liker også fargene.2016

2016 ble møtt i parken på toppen av Vestsida, fordi der er utsikten mot Porsgrunn sentrum best. Denne nyttårsaften var jeg med Eirik og Daniel. Vi var hjemme hos Daniel siden tanken var å gå til denne parken, og han bor nærmest. Hos Daniel var det fest, film og sjampanje mens vi ventet på det kommende året.

Hjemme hos meg lagde Eirik og jeg vår egen nyttårsmiddag. Stemningen denne dagen var god.

Processed with VSCOcam with hb1 preset Processed with VSCOcam with h4 preset  • Jeg blogger mest for min egen del. Dette er en offentlig dagbok fremfor blogg, men en gang iblant legger jeg ut diverse innlegg som noen kanskje har nytte av. For eksempel miljø og bærekraft, økologisk kosmetikk eller webdesign. Dette finner du også i kategoriene mine.