hits

Første vakt alene

Jeg hadde mine to første vakter alene på jobb denne helgen. Alt gikk overraskende bra. Jeg forventet at jeg kom til å være mye mer hjelpeløs. Det ble faktisk svært få telefonter til de andre ansatte for å spørre hvordan noe skal gjøres. Det ser egentlig bare lovende ut fremover.

Jeg klarte å miste mobilen min på vei hjem fra jobb. Selvfølgelig midt i en overgang så den ble kjørt over en rekke ganger. Utrolig nok fungerer den, skjermen ble heller ikke knust, men kameraene har tatt kvelden. Egentlig er jeg bare mest glad for å fremdeles ha telefon. Har undersøkt litt og det skal være mulig å reparere kameraene, uten at det også koster skjorta.Vakter

Denne uken har det blitt (og blir) en del vakter på meg. Denne helgen skal jeg jobbe alene for første gang. Er nesten litt spent på hvordan det kommer til å gå. Nå har jeg også fått en vaktliste og vet hvordan dagene kommer til å se ut noen måneder forover.

Ellers har jeg endelig benyttet meg av dette gavekortet som jeg vant på juleaften. Jeg deltok i en kalenderkonkurranse og vant et gavekort på 500 kr, på selve juleaften. Fordi butikken hadde mye salg i desember ble noen av tingene jeg kunne tenke meg utsolgt, men nå har de dem på lager igjen. Jeg lager et nytt innlegg når jeg mottar dem.Eddekroppbitt

Fy søren! I går klarte jeg faktisk og bli bitt av en edderkopp på halsen. Jeg satt i sofaen hjemme og plutselig stakk det på halsen. Instinktivt slo jeg ett eller annet bort fra halsen. Det landet en stor brun edderkopp på gulvet. Jeg ble helt satt ut av dette. Heldigvis ble det ingen hevelser eller reaksjoner rundt bittet.

Noen timer etter dette marerittet dro jeg til en venn for å drikke.Russisk

Jeg begynner å komme i mål med russiskundervisningen som jeg gir en kamerat. Vi slet faktisk med å komme fram til nye fraser å lære. Det endte med at vi gikk over på skriving og lesing av russisk. Samme kamerat inviterte meg på fest til lørdag. Jeg har helgevakt og skal jobbe natt til lørdag. Hvis jeg blir uthvilt nok etter det, kommer jeg på festen.Innendørs

En venn og jeg planla å dra på skøytebanen i går, men været ble rett og slett for dårlig til det. Vi holdt oss derfor til innendørsaktiviteter. Det ble til en runde med bowling. Etter bowlingen tok vi en kopp kaffe på en lokal kafé og pratet sammen før vi endte opp med å kjøre litt rundt. Den kjøreturen endte også opp med en burger på McDonald's, haha! Ingen av oss er typene til å spise der, men slik ble det nå. Senere satt vi en stund i bilen og pratet sammen. Tiden gikk så fort at det faktisk ble ganske sent før jeg kom hjem. Til tross for at været ikke var på vår side var det hyggelig likevel.7 plastfrie "zero waste" alternativer

Dette er en video jeg lagde i sommer/høst.
 


På besøk

I går var jeg på besøk hos en av mine nye venner. Det ble en veldig hyggelig lørdag. Slik jeg har forstått det så er min nye venn en matglad person som liker å eksperimentere. Det ble derfor hjemmelaget tikka masala med hjemmelaget naanbrød. Det ble samtaler om stort og smått med artige historier. Vi så også en episode av serien Black Mirror. Vi skal på skøytebanen på tirsdag.

 Jeg skal ikke bli frisør

Jeg har en venn som vil lære russisk før en tur til øst-Europa. Jeg har allerede gitt ham undervisning en gang før, og i går forsatte vi med det. I tillegg trengte han en hårklipp og foreslo at jeg utførte den. Selv har jeg ingen erfaring med klipping av hår som ikke er langt, men vennen min er lite høytidelig og godtok at resultatet kunne bli katastrofalt. Jeg ga det et forsøk og fant ut at jeg ikke skal bli frisør. Altså, resultatet ble greit, men ingen frisør hadde blitt imponert. Det var noen ujevnheter her og der, noe min kamerat heldigvis brydde seg noe særlig om.

Ellers har jeg fått mer opplæring i den nye jobben.

 Økologisk "Zero Waste" sminke

Sommeren 2016 delte mine kosmetiske produkter i et innlegg. På den tiden fokuserte jeg på økologisk naturkosmetikk, men i senere tid har jeg også fått et økt fokus rundt emballasje. Nesten all kosmetikk kommer i plastemballasje som sjeldent blir resirkulert. Fordi plast er så holdbart er dette veldig dumt. I ettertid har jeg derfor begynt å skaffe bedre alternativ og føler at det er på tide med et oppdatert innlegg. Noen av produktene jeg bruker nå er de samme som jeg brukte før.

Jeg er ingen skjønnhetsguru, sminke er ikke noe jeg bruker daglig. Jeg foretrekker en ganske alminnelig "look" når jeg først bruker det. Svart er en farge jeg aldri bruker, verken som mascara, eyeliner eller øyenskygge. Tanken var egentlig mest å demonstrere hvordan disse produktene ser ut på et ansikt.

Dette bruker jeg nå
Ingen av produktene er testet på dyr.

Kjær Weis
Øyenskygge, Cloud Nine
Cloud Nine er en lys, pastellrosa øyenskygge med medium shimmer. Jeg bruker den på det innerste hjørnet av øyelokket.

Øyenskygge, Wisdom
Wisdom er en kjølig brun øyenskygge med medium shimmer. Jeg bruker et tynt lag på den ytre delen av øyelokket mitt. I tillegg bruker jeg den samme øyenskyggen til å lage en smonkey winged liner med en angled liner børste.

Emballasje
Øyenskyggene kommer i en metallisk beholder som man kjøper første gangen. Etter det kjøper man bare refills som er billigere. Her er den ingen plast.

 

RMS beauty
"Un" coverup concealer, farge: 000
Denne concealeren bruker jeg under øynene for å jevne ut de mørke ringene jeg har. Ellers bruker jeg også denne på andre midlertidige ujevnheter.

Lip2Cheek, farge: Illusive
Denne bruker jeg hovedsaklig på leppene mine, men av og til på kinnene også. I portrettet mitt brukte jeg denne på kinnene.

Emballasje
Begge disse produktene kommer i en glasskrukke med tinnlokk. Den eneste plasten her er et tynt klistremerke med fargenummer eller- navn på undersiden av glasskrukken. Både glasskrukken og tinnlokket er resirkulerbart.

 

Maria Åkerberg
Brow Pencil, Perfect for blondes
Vanlig øyenbrynsblyant. Dette er den samme som jeg brukte i mitt innlegg fra 2016. Etter å ha nappet øyenbrynene mine regelmessig noen år til bake har de blitt litt tynne i noen områder. Jeg bruker denne til å fylle inn disse områdene og gi øyenbrynene en mer definert og symmetrisk form.

Emballasje
Denne er dessverre ikke helt plastfri. Selv om det er en treblyant har den fremdeles en plastkork.

 

Physician's formula
Gentle Wear, Pressed Powder, Translucent Medium
Dette er det samme pudderet som brukte i innlegget fra 2016. Jeg bruker dette under øynene mine etter å ha påført RMS beauty, "Un" cover-up concealer. Det er for at concealeren ikke skal gnis ut og glinse.

Emballasje
Pudderets emballasje er ikke optimal. Den har to tynne plastvinduer på over og undersiden. I tillegg følger det med en kost med plasthåndtak. Jeg er på utkikk etter et bedre alternativ.

 

Dette er ikke med på bildet

Terre d'Oc, Lip Pencil
Denne tok jeg ikke med fordi det virker som dette merket har kuttet ut sminkeserien in sin. Jeg ønsker ikke å foreslå noe som ikke er tilgjengelig. Eneste grunnen til at jeg fremdeles har denne skyldes et stort ryddesalg hos forhandleren jeg fikk den fra. Jeg var så fornøyd med fargen at da det var tilbud kjøpte jeg flere. Når det blir tomt kommer jeg til å finne et annet alternativ.

Ingen mascara?
Tro det eller ei, men jeg bruker ikke mascara og har stort sett ikke gjort det siden desember 2012. Før hadde jeg en backup mascara liggende. Jeg nevnte den i mitt forrige innlegg om sminke, men nå har jeg heller ikke det lenger. Jeg farger vippene mine svarte eller mørkebrune og bruker vippetang.Språk

I går etter opplæring i jobb ble jeg med hjem til en gammel bekjent for å undervise russisk. Han skal til øst-Europa i slutten av februar så jeg startet et intensivkurs i russisk. Egentlig skulle en annen bekjent være med, men dessverre passet ikke tidspunktet. Vi har ikke avtalt neste gang ennå fordi jeg ikke vet hvordan uken videre vil se ut med tanke på opplæring, men forhåpentligvis får vi andremann med neste gang.

I dag var jeg også på opplæring, og ting begynner å sitte litt bedre nå enn de gjorde første dagen i går.Arbeidstrening

I dag startet jeg jobbtreningen til en stilling jeg søkte på. Det var mye nytt å forholde seg til, men hvis det går greit fremover så blir jeg ansatt. I morgen skal jeg tilbake igjen.

 Intervju

I dag var jeg på et jobbintervju. Det gikk for så vidt greit, men jeg følte ikke at jeg viste meg fra min beste side. Likevel, så gikk det tydeligvis ikke så galt. Jeg skal nemlig på opplæring. Det er en litt krevende jobb både sosialt og psykisk så de liker å kjøre opplæring slik at man får føle på om jobben passer. Samtidig får de får de se om de synes jeg passer til denne jobben. Jeg vil derfor høre fra dem igjen snart og få en dato for opplæringen.

Jeg er egentlig litt spent. Det hadde vært veldig fint å få noe nå.Fullmåne

Ifølge NASA var fullmånen 14% større på himmelen i går. Månen går i en elliptisk bane rundt jorden og passerer nå perihelium, den delen av banen som er nærmere jorden. Det var overskyet i går, men fikk et lite tidsrom hvor det var klart nok til å ta bilder. Jeg testet det nye Sigma objektivet mitt, men som forventet fungerte mitt gamle Tamron zoom objektiv best til dette formålet.

Jeg syntes egentlig ikke månen så merkbart større ut. Neste fullmåne vil også være perihel den 31. januar. Hvis været er klart, prøver jeg igjen.

Dette var tatt med Tamron 70-300mm.

Dette var tatt med Sigma 24-105mm.Nyttårsforsett 2018

I 2016 håpet jeg på at 2017 ville bli bedre, men det ble egentlig ikke slik. Jeg møtte en vegg i 2017, og trengte sårt den pausen jeg har hatt i fire måneder nå. Selv påbygg gikk utmerket faglig var det surt å ta. Jeg presset meg også til å starte på en høyskoleutdanning, uten å føle for det. Det endte med at jeg sluttet etter kort tid. Jobbmulighetene etter høyskolen var veldig dårlige.

Vil 2018 bli noe bedre? Sannsynligvis. Om to dager har jeg et jobbintervju. Det er så klart ikke garantert at jeg blir ansatt, men et intervju er et stort fremskritt i forhold til hvordan ting så ut i høst. I slutten av 2017 gikk jeg ut av min komfortsone og ble kjent med flere helt nye mennesker. Disse nye bekjentskapene ser foreløpig lovende ut. Til høsten skal jeg på høyskolen igjen, men denne gangen velger jeg utdanningen som jeg opprinnelig hadde lyst til å ta. Jeg føler også på en frihet jeg ikke har hatt på lenge. De siste syv årene har jeg alltid har vært i et forhold. Nå som mitt siste forhold endte tar jeg for første gang på lenge avgjørelser uten å tenke på andre enn meg selv. Det har gitt litt identitet tilbake.

Grunnlaget for at omstendighetene skal forbedres ligger altså der. Uansett, har jeg nyttårsforsett i år? Gjett om!.

Lese minst 6 bøker
Seks bøker er lite ambisiøst, men jeg prøver å være realistisk. Hvert år har satt 10-12 bøker som mål, men det har ikke skjedd. I 2017 leste skuffende bare to bøker. Når jeg har skole leser jeg relativt lite ved siden av, unntatt fagstoff. Nå har jeg et halv år hvor jeg har muligheten, derfor synes jeg en bok i måneden både er rimelig og oppnåelig. Dessverre kommer jeg nok aldri på samme nivå som 2013, da leste jeg rundt 15 bøker på tre måneder.

Kjøpe under fem plagg, helst ingen.
En ting som plager meg er at jeg for mange klesplagg. Jeg går stadig gjennom det jeg har og donerer til Fretex eller selger. Dessverre klarer  jeg likevel ikke å bruke det jeg har i min garderobe. Jeg vil fortsette å donere og selge, men en annen måte å håndtere problemet på er å ikke tilføye nye plagg. Jeg har satt en fem som en forsikring fordi man vet aldri hva man kanskje får bruk for likevel. Da tenker jeg på spesialklær- og sko til andre formål enn mote. Forhåpentligvis har jeg noe som ligner litt mer på en "capsule wardrobe" på slutten av året.

Produsere minimalt med ikke-resirkulerbart avfall
Jeg føler meg ikke klar for å gå Zero Waste og handle helt emballasjefritt, mest fordi det også er vanskelig her i Norge med utvalget vårt. Spesielt her hvor jeg bor. Målet er derfor å unngå kjøp med ikke-resirkulerbar emballasje. Jeg vil likevel gjøre et forsøk på å unngå unødige resirkulerbare kjøp.

Reise til utlandet
Nå begynner det å bli såpass lenge siden at det er på tide å besøke et nytt land (som ikke er Sverige).

Langt hår
Håret mitt er ikke kort, men jeg vil ha det lenger. Det er nå ca. på lengde med brystvortene mine, haha. Ønsket lengde blir sannsynligvis omtrent ved navlen. Jeg er usikker på om jeg vil la det bli noe lengre enn det fordi det blir upraktisk.

Nye bekjentskap
Nå har jeg jo allerede tyvstartet på denne prosessen så da kan jeg liker gjerne forsette.  • Jeg blogger mest for min egen del. Dette er en offentlig dagbok fremfor blogg, men en gang iblant legger jeg ut diverse innlegg som noen kanskje har nytte av. For eksempel miljø og bærekraft, økologisk kosmetikk eller webdesign. Dette finner du også i kategoriene mine.