hits

Ingen stjerner

Eirik og jeg hadde store planer, men gjorde ikke noe spesielt. Vi gjorde to forsøk på stjernebilder, men det var ikke så klart på himmelen som vi hadde håpet. Vi skulle også stå på slalåm, men valgte heller mislykket stjernejakt.

Eirik var på jobb alle dager så jeg fikk være "hjemmeværende ingenbarnsmor". Denne uken har gått ganske rolig, men fort.Fest

På lørdag skulle søsteren min og jeg overnatte hos farmor. Vi var hos farmor, men overnatting ble det ikke noe av fordi søsteren min har dessverre overnattingsfobi. Det var likevel hyggelig å være der, og vi prøver eventuelt en annen gang.

På søndag var det fest hos en venninne jeg gikk i klasse med på vg2, med andre som gikk i samme klasse. Vi hadde en av disse "reunion" festene i september og det var kjempegod stemning, siden har vi forsøkt å arrangere det på nytt. Det tok evigheter før vi fant en dag hvor alle var tilgjengelig. Det var knall stemning denne gangen også.

Resten av ferien skal jeg tilbringe hos Eirik.

 Oriontåken

Både Eirik og jeg stjerner som interesse. Jeg har siden 2012 tatt stjernebilder, og Eirik har tidligere laget et apparat som følger jordens rotasjon slik at man kan bruke langtidseksponering uten å få trails.

På fredag kom Eirik til meg, men da var det overskyet. Heldigvis ble været bedre på lørdag, og da dro vi til mitt spesielle sted i ingenmannsland. Eirik satte opp apparatet sitt og jeg lot ham låne mitt 300 mm objektiv. I mellomtiden fotograferte jeg månen og testet langtidseksponeringer. 

Eirik klarte faktisk å fotografere Oriontåken. Det ble ikke superbra, men jeg er imponert over at han fikk det til. Dette er vårt første forsøk med alt utstyret. Ellers var det gøy å kjenne igjen ulike ting på himmelen, som planeter og stjernetegn.

 Eiriks bilde av Oriontåken (M42).Valentine's day

Eirik og jeg bestemte oss for å bli hjemme på valentine's. Jeg bakte hjerteformet gulrotkake.Smartphone mikroskop

Denne helgen var jeg hos Eirik. Vi har i flere måneder snakket om å lage et eget smartphone mikroskop, som vi fant oppskriften til på nettet. Denne helgen fikk vi det faktisk gjort, og det virket! Dessverre har ikke Eirik de beste tingene man kan kikke på under linsen. Heldigvis mikroskoperer vi blodceller og urintørrstoff så jeg har tenkt å få med noen blodutstryk og diverse ting fra skolen.

 Selvfølgelig

Er det ikke typisk at jeg får jobber slengt etter meg, etter å ha signert en arbeidsavtale? I går fikk jeg innkalling til intervju på akuttmottaket. I dag var årets første dag i praksis på legekontoret som jeg var utplassert på i høst. Selvfølgelig vil de også ansette meg til sommeren.

Jeg har ikke takket nei til noen av partene fordi jeg fremdeles ikke vet hvilke dager og uker jeg skal jobbe i sommer. Hvis jeg ikke jobber hele sommeren på en plass kan jeg fylle resten med andre jobber.

På legekontoret kranglet jeg meg til å få egen bruker slik at jeg fikk betjente skranken og telefon for første gang. Det fikk dagen til å gå mye raskere.  • Jeg blogger mest for min egen del. Dette er en offentlig dagbok fremfor blogg, men en gang iblant legger jeg ut diverse innlegg som noen kanskje har nytte av. For eksempel miljø og bærekraft, økologisk kosmetikk eller webdesign. Dette finner du også i kategoriene mine.