hits

To bursdager, en begravelse

Det har vært en travel uke. Forrige helg var jeg i Asker sammen med Eirik. Vi feiret bursdagen hans hos foreldrene på forskudd siden den egentlig var på tirsdag, to dager siden. I går hadde min bestemor bursdag, og i dag hadde min farmor begravelse. I denne begravelsen var alle barnebarn kistebærere. Det vil si mine to søskenbarn, og mine tre søsken med meg. Det var selvfølgelig trist, men uunngåelig. Farmor var som sagt veldig dårlig den siste tiden, og livskvaliteten var ikke særlig bra den heller.

Farmor

Farmor døde i går. Hun ble 84 år gammel. I oktober falt hun og brakk lårhalsen. Hun havnet på avdelingen hvor jeg av og til tar vakter, ironisk nok da jeg hadde vakt. Bruddet krevde at hun fikk operert inn en hofteprotese. Dessverre fikk hun en infeksjon, og protesen måtte tas ut. Det så dårlig ut allerede før nyttår, men hun hentet seg inn. Infeksjonen gikk likevel aldri fullstendig bort, og hun kunne ikke lenger gå. Fordi hun ble sengeliggende ble hun flyttet inn på sykehjem. Fra oktober til nå akselererte nedgangen i formen hennes, og infeksjonen fikk tilslutt overtaket.

Det blir begravelse neste uke.Langhelg

Vi har ikke skole på fredager og denne mandagen hadde vi fri, så det ble langhelg på meg. Jeg dro til Kongsberg for å være med Eirik. Vi har for det meste holdt på med DuoLingo, en språk-app som skal gjøre det lettere å lære. Eirik prøver å lære russisk, og får hjelp av meg. Jeg prøver å ta opp fransken som jeg en gang hadde på ungdomsskolen, og litt på videregående. Ellers vil jeg tro at dette blir en grei skoleuke, siden det kun blir tre dager.Se

Eirik kom litt spontant denne helgen, men det passet fint for min del. Vi fikk kommet oss litt ut før det ble nedsnødd her. Jeg begynner å bli lei av dette været. Kjenner at jeg virkelig gleder meg til sommeren nå. I fjor jobbet jeg hele sommeren og fikk ikke hvilt noe. For ikke så lenge siden fikk jeg tilbud om å jobbe den kommende sommeren, men takket nei. Først og fremst må jeg finne ut av dette med høyere utdanning og hvor jeg skal. Hvis jeg må flytte i løpet av sommeren passer det dårlig med jobb ved siden av. I tillegg har jeg et sterkt ønske om ferie i år.

Eirik og jeg spiste på vår vanlige kinarestaurant. Der var det en utenlandsk familie med barn og den ene ungen stilte seg skamløst ved bordet vårt. Han stirret på meg før han sa til de andre barna "Se på de store brillene hennes". Jeg brøt ut i latter. Eirik følte i ettertid at han burde ha sagt noe tilbake. Det snodigste med dette var at moren til denne gutten hadde ganske spesielle briller selv, så hvorfor mine vakte så stor oppmerksomhet vet jeg ikke.  • Jeg blogger mest for min egen del. Dette er en offentlig dagbok fremfor blogg, men en gang iblant legger jeg ut diverse innlegg som noen kanskje har nytte av. For eksempel miljø og bærekraft, økologisk kosmetikk eller webdesign. Dette finner du også i kategoriene mine.