hits

Eksamen

I går var aller siste dag på skolen. Jeg hadde muntlig-praktisk helsesekretær eksamen. Under forberedelsen oppdaget jeg at jeg hadde glemt buksedelen til uniformen min hjemme. Rett før jeg dro på skolen bestemte jeg meg for å ta på overdelen slik at jeg skulle skifte minst mulig på skolen. Det viste seg at i alt hastverket glemte jeg å legge posen med buksen i sekken. På forberedelsen satt jeg med en sensor som skulle passe på at jeg ikke snakket med noen, heldigvis var hun forståelsesfull og lot meg ringe for å få buksen levert på skolen. Hadde jeg ikke hatt buksen på eksamen ville jeg gått ned en hel karakter, bare på grunn av ufullstendig uniform. Temaet på eksamen var sykdommer i fordøyelsen, og da læreren min spilte pasient var det uten tvil magesår som var tilfellet.

Helsesekretæreksamen har en data-, laboratorium- og skiftestue del. Datadelen er å registrere pasienten i elektronisk pasient journal, dokumentere nødvendig info pasienten kommer med, rekvirere prøver, sette opp resepter, sette opp time hos lege og ordne regningskort. Laboratoriedelen går ut på å ta ulike prøver av pasienten. I mitt tilfelle måtte jeg ta det vi kaller for FOB (Fecal occult blood). Dette er egentlig en avføringsprøve for å se etter blod i avføringen og skille mellom blod fra øvre og nedre del av tarmen. Vi bruker selvfølgelig ikke ekte avføring på skolen, læreren min har en egen "oppskrift" som består av kaffegrut og mel som er tilsatt blod for å få positivt utslag. 

Skiftestuedelen gikk ut på å sette B12 injeksjon fordi pasienter med magesår ofte har ødelagte slimhinner i magesekken som gjør at B12 opptaket er nedsatt. Jeg måtte selvfølgelig forklare teorien bak alt dette og hvorfor jeg gjorde ting på bestemte måter. Prinsippet bak vår eksamen er å se sammenhengen mellom alt man gjør og teorien.

Sensor var en helsesekretær fra et lokalt legekontor, og hun virket svært fornøyd med det jeg leverte. Jeg endte opp med å få karakteren fem fordi jeg glemte og skrive ut regningskortet på slutten. Det er litt dumt fordi på alle mine tidligere eksamener fikk jeg seks, men jeg kan fint leve med en femmer. Det var egentlig den karakteren jeg forventet.

Nå er jeg offisielt ferdig. Autorisasjonen min kommer i løpet av sommeren, og jeg begynner å jobbe den 20. juni.Web design: Relaxed

Relaxed

Designet av: neli.blogg.no 

Maks størrelse på bilder i innlegg: 1000 px

Tilleggsinformasjon

 • For å få profilbildet til å være en sirkel bildet være kvadratisk og IKKE rektangulært. Instagram bilder passer bra. Alt du trenger å gjøre er å lime inn bilde URL på HTML for forside, innlegg, kategori og arkiv. Bildestørrelse og rund form er allerede i koden.
 • Sidemenyen i dette designet er på toppen og den er "fixed". Det vil si at hvis du scroller nedover vil den fremdeles være på toppen og følge med nedover. Denne funksjonen kan fjernes i CSS. Finn: .fixed-nav-bar { under her skal det stå position: fixed; skriv om fixed til absolute slik at det blir position: absolute; husk å lagre etterpå.

 

Forhåndsvisning.


Kategori, arkiv og lenker består av drop-down ikoner. 

Kodene finner du her:
CSS | Forsiden | Innlegg | Kategori | ArkivSiste dag

På mandag har jeg eksamen. Det vil være min aller siste dag på Skogmo etter tre år. Jeg må innrømme at jeg ikke synes det har gått fort.

Det blir muntlig/praktisk eksamen. Jeg gruer meg ikke. Jeg føler meg ganske trygg på pensumet, og generelt så er jeg ikke redd for å snakke foran mennesker. Jeg er sikker på at jeg enten får fem eller toppkarakter. Jeg har aldri fått noe lavere enn fem i programfagene.Røntgen

I dag tok jeg røntgen og ultralyd på grunn av langvarig ubehag og smerter i venstre flanke. Smertene kommer og går, ubehaget er konstant. Jeg har en vedvarende fornemmelse av at noe er under ribbeinet mitt. Det begynte i forbindelse med trening for ca. fire måneder siden. Jeg gjorde noen øvelser da det plutselig gjorde vondt å puste inn. Neste dag gjorde det bare vondt da jeg tok dype trekk og dagen etter det var smertene helt borte, men jeg fikk dette ubehaget.

Da ubehaget ikke gikk over etter to uker tok jeg kontakt med fastlegen min. Hun antok at dette var en strekkskade og jeg ble sendt hjem. Jeg kom tilbake etter en måned og tok blodprøver. Jeg fikk syrenøytraliserende medisiner som et eksperiment i tilfelle dette var et magesår, noe jeg syntes var rart fordi dette startet da jeg trente. Jeg fullførte kuren uten nytte, endte opp med en ny legetime og ble henvist til røntgen og ultralyd.

I dag trodde jeg virkelig de kom til å finne noe som et lite brokk eller lignende, men de fant ingenting. Jeg har nesten lurt på om jeg innbiller meg denne følelsen, men hver gang jeg gjør en litt krevende bevegelse får jeg skjærende smerter på samme sted. Jeg antar at jeg ikke innbiller meg smerter. 

Det blir foreløpig ingen flere legetimer fordi jeg ser ikke hva legen min kan gjøre for meg nå. Inntil videre får ubehaget/smertene være ideopatiske.Naturlig og giftfri sminke

Jeg har strenge krav til kosmetiske produkter, derfor gjør jeg alltid grundige undersøkelser før jeg kjøper et. Jeg slår opp alle ingredienser og tar meg god tid til å lese om dem fra ulike kilder. Det har jeg gjort i tre år nå. Noen av kravene mine er at produktet skal ha så naturlige og organiske ingredienser som mulig. Produktet skal ha minst mulig konserveringsmidler og skal alltid være fullstendig fritt for parabener, ftalater, EDTA, PEG, petroleum og dyretesting. Dessverre er det vanskelig å finne et idealprodukt. Ulempen med naturlige produkter er at de ofte har dårlig konsistens.

Her er en liste med de produktene jeg bruker nå. Tallrekkefølgen er tilfeldig. Produktene jeg har godkjent er fullstendig frie for ingrediensene nevnt ovenfor og dyretesting. Noen inneholder likevel andre ingredienser jeg ikke er helt fornøyd med. Heldigvis er de få, i svært små mengder og ingen av dem er blant verstingene. Det er f. eks vanskelig å finne oksidfrie øyenskygger fordi dette som regel er selve fargestoffet. I min situasjon anser jeg min eksponering for helseskadelige stoffer fra kosmetikk som minimal fordi jeg stort sett bare bruker sminke i helgene eller ved spesielle anledninger.

1. Andalou Naturals
Ikke testet på dyr. Veganske ingredienser. Uten parabener, sulfater, genmodifiserte planter. Allergivennlig. Økologisk sertifiserte ingredienser.
Selges på iHerb eller Vitacost.

 • 1000 roses color correct med solfaktor 30 (Farge: sheer nude). Dette er en av mine favoritter. Denne CC kremen har en svak gul nyanse som passer til lys hud og gir samtidig solbeskyttelse. Den gir huden en lett sommerglød i stedet for å gjøre den blek, slik mange solkremer gjør. Den er mild og har en svak roseduft. Jeg bruker den mest om sommeren. 
   

2. MyChelle Minerals
Ikke testet på dyr. Petroleum fri. Kjemikaliefri. Biologisk nedbrytbart.

Tidligere ble produktet solgt på iHerb, men nå er varen utgått. Man kan likevel finne sider som tilbyr MyChelles concealer (samme ingredienser, men mindre beholder). Et annet alternativ til MyChelles foundation eller concealer er IDUN minerals sin concealer eller concealer duo. Les mer i mitt tidligere innlegg her eller se punkt 4. for mer informasjon om IDUN minerals.

 • Cream foundation (Farge: ivory). Dette er en foundation, men den alt for oljete til å brukes som det. Jeg bruker den som concealer rundt øynene fordi Andalou CC cream ikke har særlig dekkende effekt.
   

3.  Nabla Cosmetics
Ikke testet på dyr. Fri for parabener, silikoner, petroleum, polyetylen glykol, ftalater og EDTA. Allergivennlig.
Selges på Nablas hjemmeside.

 • Eyeshadow (Farge: fossil, matt type). Denne øyenskyggen er lys og naturlig. Den er brun med en blanding av grå som ser veldig naturlig ut på lys hud. Fossil kan også brukes til kontur. Jeg bruker denne øyenskyggen sammen med IDUN Minerals Eyeshadow Duo, Skosfru (punkt 4). Fossil bruker jeg som hoved øyenskygge og Skogsfru bruker jeg i min crease.
   

4. IDUN Minerals
Ikke testet på dyr. Fri for parabener, silikoner, parfyme, bismuth, olje og talk.
Selges på Kronans Apotek i Sverige, coverbrands og på IDUNS hjemmeside.

 • Duo øyenskygge (Farge: skogsfru). Dette er en øyenskygge med to farger. Den ene er lys og kremfarget. Den andre er brun med et snev av grønn. Den mørke fargen er kjølig og kan minne litt om grå. Jeg opplever at vanlige brune øyenskygger blir for varme på min lyse hudtone, og foretrekker derfor en kaldere brunfarge. Dette er min favoritt øyenskygge som jeg har holdt meg til siden jeg oppdaget den i 2014. Jeg bruker den sammen med Nabla Eyeshadow, Fossil. Jeg bruker Skogsfru i min crease og Fossil som hovedskyggen.
 • Slik ser fargene ut.

   

5. Terre d'Oc
Ikke testet på dyr. Sertifisert økologiske ingredienser av ECOSCERT. Fri for parabener.
Selges på noen helsekostbutikker og spa. På nettet selges Terre d'Oc på Hennaherbals eller amazon.

 • Lip pencil (Farge: rosé). Jeg bruker to ulike lip linere fordi overleppen min er mindre enn underleppen. Rosé er lysere, den bruker jeg på underleppen.
 • Lip pencil (Farge: sable). Sable er mørkere, den bruker jeg på overleppen.
 • Eye pencil (Farge: noir volcan). Dette er en eyeliner i svart. Jeg bruker den av og til når jeg vil ha en mer synlig winged eyeliner.
   

6. Maria Åkerberg
Ikke testet på dyr og fri for animalske ingredienser. Økologiske ingredienser. Fri for parabener.
Selges på Maria Åkerbergs hjemmeside. Dessverre har M.Å en minstesum på 300 kr for samlet varekjøp. Eyebrow Pencil koster 145 kr. Jeg pleier også å kjøpe Hair Conditioner Energy som er den aller beste conditioneren jeg noensinne har hatt. Derfor pleier ikke minstesummen å være et problem for meg.

 • Eyebrow Pencil (Farge: perfect for blondes). Denne passer fint for personer med lyst hår.
   

7. Physician's formula, INC.
Ikke testet på dyr. Allergivennlig. 100% naturlig opprinnelse, 15% økologisk, fri for parabener, syntetiske konserveringsmidler, syntetiske farger, parfyme og genmodifiserte planter.
Selges på iHerb.

 • Pressed powder (Farge: translucent medium). Pudderet har en fin varm farge. Jeg bruker det for å "låse fast" min concealer og CC cream.
   

8. Sierra Bees
Ikke testet på dyr. Allergivennlig. Økologisk sertifisert av USDA. Inneholder ingen konserveringsmidler.
Selges på iHerb. Tinted Lip Shimmer, Variety Pack. Unflavored Organic Lip Balm selges nå kun i 8 Pack eller i en Variety Pack.

 • Tinted Lip Shimmer, Variety pack (Farge: red, mauve, pink og nude). Her får man fire forskjellige nyanser, alt fra lys til rød. Jeg synes ikke at det er merkbar forskjell mellom Pink og Nude. Mauve og Red har fine nyanser.
 • Organic Lip Balm, unflavored. Dette er en vanlig leppepomade uten smak, lukt og farge. Den inneholder kun naturlige ingredienser.

Her er en tabell som viser hvorfor Sierra Bees er et godt alternativ i forhold til andre kjente leppepomade produsenter.9. Øyevippe krølltang

 • Ingen mascara? Jeg sluttet å bruke mascara i 2012. Årsaken hadde svært lite med ingredienser å gjøre. Uansett hvor mye jeg forsøkte å fjerne mascaraen endte jeg alltid opp med et svakt grått lag under øyet. Jeg ble også lei av å få partikler i øyet eller at den rant.
 • Nå farger jeg vippene mine svart med Depend vippe- og brynfarge i svart. Det er lettvint. Jeg trenger bare å farge dem hver tredje måned. I tillegg bruker jeg øyevippe krølltang.
 • En sjelden gang bruker jeg en mascara som heter Real Purity (Farge: Black). Den selges på iHerb.
   

10, 11, 12. EcoTools
Cruelty-free børstehår, hylser av resirkulert aluminium og bambus skaft.
Kan kjøpes på iHerb eller Apotek 1. Mini Essential set med Powder Brush og Angled Liner BrushAirbrush Concealer.

 • 10. EcoTools, Mini Essential set, 3 pieces. Powder brush. Børsten som kom med pudderet mitt var dårlig, derfor bruker jeg denne.
 • 11. EcoTools, Airbrush Concealer, 1 brush. Jeg har to av disse til forskjellig bruk. Den ene har jeg tatt rosa teip på slik at ser forskjell. Jeg bruker en til å ta på pudder under øyet. Den andre bruker jeg som en blending brush til øyenskyggen min. Jeg har en mindre blending brush fra H&M, men den er for liten og gir derfor dårlig resultat.
 • 12. EcoTools, Mini Essential set, 3 pieces. Angled Liner Brush. Jeg bruker denne børsten til en mindre intens winged eyeliner med den brune delen av IDUN Minerals øyenskygge duo, skogsfru (se punkt 4).


Avslutning hos læreren

På torsdag hadde vi en "avslutningstur" med klassen. Vi skulle egentlig på bakkestranda i Skien, men fordi været ikke var særlig fint dro vi hjem til læreren. Det viste seg at været ikke var så dårlig likevel så det grilling i hagen. Vi spilte kubb og hadde quiz. Begge lærerne holdt fine taler. Stemningen var så god at ingen hadde lyst til å dra hjem.Bærø og syttende mai

På fredag hadde jeg en muntlig høring eller prøveeksamen som vi også kaller det. Jeg endte opp med å få fem minus som er det laveste jeg noensinne har fått på en heldagsprøve, men så skal det sies at jeg valgte å ikke forberede meg på lesedagene.

Etter prøven dro jeg til Kragerø, hvor familien til Eirik har hytte. Hytten ligger på en øy som heter Bærø. Da jeg var der i fjor sommer var det ingen Geocacher* på øya, men nå har det kommet over tretti stykker! Eirik og jeg tok elleve av dem, samt noen i Kragerø by. Tilsammen har vi logget ca.130 Geocacher* på et år.

Vi var på hytten frem til søndag. Vi satt på med foreldrene til Eirik helt til Kongsberg, hvor endte opp med å feire syttende mai.


*Kort forklaring på hva Geocaching er finnes her.Vafler

I går var jeg med lillesøsteren min som syntes at det var utrolig stas at jeg var russ. Jeg har alt for mange kort igjen så hun fikk en stor bunke av meg. Vi dro til farmor som lagde vafler. Vi var innom Langesund sentrum for en ispause, og etter famor dro vi til Skien. Jeg stoppet innom en dyreklinikk for å høre hvor mye en helsesjekk og vaksinering koster siden pus begynner å bli gammel og jeg mistenker at hun begynner å bli dårlig i leddene.

I dag reiser jeg på hyttetur til Kragerø med Eirik.Sommer i mai

Denne helgen kom Eirik på besøk. Været var helt fantastisk! Det var 22 grader, rett og slett sommer. De første to dagene tok vi skikkelig geocaching runder hvor vi logget ca. 20 cacher. Nå har vi begge logget over 100 cacher, noe som var på vår bucketliste.

I dag var vi i Sandefjord. Eirik snakket med en selger på finn.no. Etter at han gjorde kjøpet sitt stoppet vi i Sandefjord sentrum hvor vi skaffet milkshake og gikk tur. Da vi kom hjem slappet vi av i hagen og spilte litt sammen på mine gamle nintendo DSer.Iskaldt bedrag

Det er en stund siden jeg har skrevet om bøker. Jeg glemmer å skrive om dem etter å ha lest. Nylig leste jeg Iskaldt bedrag av Dan Brown. Jeg synes den er kjempe bra. Jeg har lest alle bøker av Dan Brown utenom Engler og demoner. Iskaldt bedrag og Den digitale festning er mine favoritter av samme forfatter, med andre ord liker de bøkene som ikke er en del av Robert Langdon serien.

Den handler i grove trekk om korrupsjon under en amerikansk valgkamp, men den inneholder også mye spennende vitenskap.

Siden mitt siste innlegg om bøker har jeg lest følgende:

 • The envirnoment equation av Alexandra Shimo. Dette er en ren faktabok om hvordan man kan redusere sitt eget co2 utslipp. Jeg husker ikke hva boken heter på norsk. Det inneholdt mange spennende tiltak.
 • Hvor ble du av Bernadette av Maria Semple. Dette er den verste boken jeg noensinne har lest! Historien er utrolig kjedelig. Den skulle tydeligvis være morsom, men jeg dro ikke på smilebåndet en eneste gang. Klarte ikke å sympatisere med hovedkarakteren. Til tross for at jeg avskydde den led jeg meg gjennom hele boken.
 • Utrenskning av Sofi Oksanen. Dette var en tung bok med mye dyster historie om kommunisme i Estland og livet til en prostituert.
 • The illustrated man av Ray Bradbury. Dette er en science fiction novellesamling fra 50-tallet. Noe av det var ganske utdatert, men det var likevel flere gode noveller. Jeg skaffet den fordi den ene novellen var bakgrunnen til TV-serien The Whispers.
 • Digital Demens av Manfred Spetzer. Boken handler om hvordan vi blir "dumme" av å bruke teknologiske hjelpemidler. Det var mange spennende poeng i boken.
 • Mikroterrorister av Tony Hart. Dette er en faktabok om mikroorganismer som læreren min tok med til meg. Jeg vet ikke hvorfor, men hun ville tydeligvis at jeg skulle lese den.
 • Molly Moon og morfemysteriet av Georgia Byng. Dette er en barne/ungdomsbok som tilhører en serie jeg leste som barn/ungdom og derfor ville jeg lese fortsettelsen. Historien var ikke like spennende som den var før.


Blodbanken

I dag tok jeg blodprøver på blodbanken. Jeg har fått min første time for blodgiving i slutten av august.

Jeg er fremdeles forkjølet og har aldri vært syk så lenge før. Det blir bedre, men veldig langsomt. Allergimedisiner ser ut til å lette litt på neseplagene. Hvis jeg er bedre imorgen reiser jeg til Eirik. Hvis ikke kommer han hit på fredag.Hello, may!

Sommeren er virkelig rett rundt hjørnet nå. Om nøyaktig en måned er jeg uteksaminert. Det blir ikke mye sommer på meg fordi jeg skal jobbe, men det plager meg ikke. Jeg har allerede blitt kjent med de ansatte og mange av oppgavene mine under praksis. Jeg har ingenting negativt å si, det er veldig hyggelige mennesker som jobber på avdelingene. Sjefen min er også en veldig hyggelig dame som er lett å prate med.

Jeg er fremdeles litt syk, men er på bedringens vei. • Jeg blogger mest for min egen del. Dette er en offentlig dagbok fremfor blogg, men en gang iblant legger jeg ut diverse innlegg som noen kanskje har nytte av. For eksempel miljø og bærekraft, økologisk kosmetikk eller webdesign. Dette finner du også i kategoriene mine.