hits

To av tre

Da er to av tre eksamener fullført. Forrige uke hadde jeg eksamen i norsk. I dag hadde jeg eksamen i matematikk. Jeg føler på meg at det ikke gikk så bra i matten. Jeg antar at jeg kommer til å få 4, eller i verste fall 3. Det viktigste er selvfølgelig å stå, men det er litt surt hvis jeg får en 3-er. Endelig bikket jeg opp på 5, og kommer til å få det som standpunktkarakter i matematikk. Det er det høyeste jeg noen gang har fått i faget, men en 3-er ved siden av ser ikke så pent ut. Jeg kan tåle en 4-er. Og jeg antar at det er det jeg får.

Jeg har én muntlig eksamen igjen. Vi har trekk på tre ulike datoer, det første er denne fredagen. Hovedsaklig spiller det ingen rolle hva jeg kommer opp i, men jeg vil helst opp i naturfag eller norsk. Etter elevsamtale med læreren min i historie har jeg faktisk gått opp på 5. Nok en gang vil jeg ikke ha en 4-er som eksamenskarakter i faget, noe det er finnes en sjanse for at jeg får dersom det blir historie.

Helt ærlig så er jeg lei av alt som har med skole og læring å gjøre nå. Jeg vet ikke hva jeg vil videre. Jeg omprioriterer konstant på samordna opptak, men egentlig liker jeg ingenting på listen. Sannheten er egentlig at jeg ikke har noe lyst til å kaste meg ut på en ny og lang utdanning nå, men føler at jeg likevel må og ikke har mer tid å miste. Jeg trenger sårt et pusterom, men neste problem er at alle jeg kjenner har flyttet bort. Et friår kan gå fryktelig dårlig hvis jeg skal sitte alene i et helt år. Noe må hverdagen fylles med. Jeg kunne eventuelt jobbet, men det ødelegger pusterommet. I tillegg kan jeg ikke velge å vrake jobber. Helsesekretær er uaktuelt. Jeg vil helst aldri være det igjen. Det var spennende på skolen, men jeg var miserabel i jobb. Med andre ord var pensum spennende, i praksis passet det ikke meg. Jeg lærte at jeg ikke liker mennesker, og burde derfor ikke jobbe tett på dem, særlig der hvor det kreves at man er empatisk. Egentlig visste jeg dette fra før, men antok at jeg ville klare å "suck it up".

Etter alt dette er det en stor frykt for meg å starte på en ny "helsesekretærutdanning". En utdanning hvor jeg synes pensum er spennende, men ikke vil trives med det i praksis, men nå vikler jeg med inn i lån og andre problemer hvis jeg velger feil. Problemlisten stopper ikke der. Alt jeg synes er spennende krever realfag, noe jeg ikke har. Det finnes selvfølgelig noen ingeniørutdanninger som treffer innenfor interessene, men da må jeg ta et ettårig forkurs. Forkurset har omtrent samme timeantall som nå. Det året her har tært på meg, og så skal jeg liksom komme meg gjennom et år med ren matematikk som er vanskeligere enn den jeg slet med i dag.

Jeg  har ikke overskudd og vet ikke hva jeg vil gjøre. Det ender sannsynligvis med et spontanvalg av noe slag.Sommervær

I dag møtte jeg Daniel. Jeg har ikke sett ham siden nyttårsaften fordi han har studert i England, men nå har han kommet tilbake. Vi kjøpte oss litt salat og satt på bakkestranda og pratet fordi været var fantastisk.The seller

Det er en stund siden jeg har lagt ut musikk. Jeg fikk nylig min capo i posten og da ble det plutselig litt mer gøy å spille gitar igjen. Jeg begynte bare å ta opp litt ulike melodier og gjøre litt vokalforsøk. Den ene gikk liksom bare av seg selv og ble ferdig. Fordi det er første gang på lenge jeg bruker ekte gitar som instrumental valgte jeg å holde resten så "organisk" som mulig. I stedet for å bruke MIDI til rytme og diverse fant jeg fram min gamle tamburin, så det enste som er MIDI nå er den vage bassen som jeg la til.

Jeg er ikke spesielt fornøyd og det er langt fra mitt beste verk. Vanligvis lager jeg ingenting på en dag, men det er det første på lenge. Når jeg endelig hadde noe motivasjon og inspirasjon, hvorfor ikke?Nasjonaldagen

Det var noe usikkerhet rundt hvor vi skulle feire, men Eirik og jeg bestemte oss for å reise til Asker. Moren til Eirik var nemlig alene nå som faren og broren er i utlandet. Vi tok en tur innom Eiriks bestemor på 17. mai, hvor også onkler og tanter av ham var.Pus har operert

Den ene katten min har operert denne uken. Vi har på en måte to katter, men fordi katten min ikke tåler andre katter så må pus nummer to bo hos bestemor. (Og bestemoren min bor i egen leilighet i samme hus). Bestemors katt hadde et stort sår på magen som var åpent. Såret viste seg å være en kreftsvulst og denne måtte opereres vekk. Det var ingen spredning så pus kommer til å ha det fint.Eksamen i matematikk

Eksamenstrekkene har begynt og jeg har kommet opp i skriftlig matematikk. Sånn som det er nå ligger standpunktkarakteren på en femmer i faget. Jeg mistenker likevel at jeg kommer til å få fire på denne eksamenen, men det går greit. Jeg er ikke i noen faresone for stryk slik som jeg hadde vært i 2010.

Vi skal også opp i norsk skriftlig, men dette er en obligatorisk eksamen som alle skal ha. Det blir ett trekk til hvor vi kan komme opp til muntlig naturfag, norsk og historie, eller skriftlig nynorsk.

Nylig fikk jeg plass på realfagkurs på høyskolen i Kongsberg. Dette var lokalt opptak så jeg sa foreløpig ja. Jeg får se hva samordna opptak kommer med til sommeren.Bål

Jeg har vært med Eirik i helgen. Første dagen dro jeg til Kongsberg. Eirik hadde lønningspils med gutta på jobben, men etterhvert sendte han melding og ba meg om å komme. De er en hyggelig gjeng, noen av dem møtte jeg på julebordet i fjor.

Dagen etter reiste vi til Asker fordi faren til Eirik nylig hadde bursdag og reiser bort i noen måneder. Eirik og jeg gikk litt tur, og på kvelden satt vi alle samlet rundt et bål. På søndagen reiste vi tilbake til Kongsberg igjen.

I dag fikk jeg tilbake min tentamen i matte. For første gang har jeg fått 5 på en heldagsprøve i matematikk, og det ser ut til at jeg får 5 i matte til sommeren. Eksamen neste

Jeg er endelig ferdig med alle tentamener på skolen og nå står eksamen for tur. Hvert halvår har vi tentamen i matematikk, norsk hovedmål og sidemål.

I år skal vi opp i tre eksamener hvor norsk skriftlig (i hovedmål) er obligatorisk. Det to andre eksamenene er også obligatoriske, men hva vi kommer opp i er ikke. Sannsynligvis blir klassen delt i mindre grupper som kommer opp ulike fag. Eksamensformene er heller ikke fastsatt så vi kan komme opp i er både muntlig og skriftlig, eller to like former. Jeg håper nesten på å komme opp i naturfag. Det er et av favorittfagene mine, men dessverre er det ikke så vanlig å komme opp i det.

Det jeg håper minst på å komme opp i er faktisk historie. Jeg synes faget i år har vært utrolig kjedelig. Faktisk står jeg i faresonen for å ende opp med fire som standpunktkarakter. Jeg klarer ikke å finne motivasjon til å gjøre en innsats i dette faget. Boken er uoversiktlig og kjedelig, og læreren har ikke rørt tavlen en eneste gang. Hun bruker bare power-pointer med sort tekst på hvit bakgrunn, uten bilder som kan feste stoffet til hjernen. Selv står hun å leser av sin egen presentasjon. Jeg kvier meg også litt for å komme opp i matte, men mindre enn historie. Det spiller ingen rolle med norskfagene.

I dag reiser jeg til Kongsberg. Det ser endelig ut som det begynner å bli sommer ute!  • Jeg blogger mest for min egen del. Dette er en offentlig dagbok fremfor blogg, men en gang iblant legger jeg ut diverse innlegg som noen kanskje har nytte av. For eksempel miljø og bærekraft, økologisk kosmetikk eller webdesign. Dette finner du også i kategoriene mine.