hits

Work

Jeg har egentlig ikke noe spesielt å komme med. Jeg kommer til å jobbe hele sommeren. Denne uken har jeg vært en del uten min "mentor" og det har gått fint. De ansatte på avdelingen er veldig ulike. Noen er veldig hjelpsomme, andre kan jeg ikke skryte av. Til mandag skal jeg på den andre avdelingen og være der i to uker.Engler og demoner

Jeg har nå lest alle bøkene Dan Brown har utgitt. Engler og Demoner var den siste boken på listen. Denne så jeg som film, men det er så lengesiden at jeg kunne lese boken uten å forutse alt. Det som overrasket meg mest var at en ganske sentral karakter i boken var blitt fjernet i filmen. Jeg kan i hvert fall ikke huske karakteren fra filmen. 

Uansett så var boken spennende, men absolutt ingen favoritt.

Processed with VSCO with c3 presetSekretær

Nå jobber jeg på sykehuset som sekretær på to ulike avdelinger (ikke samtidig). I det siste har jeg blitt utmattet. Jobben starter kl. 07.30 og jeg har lengre vei enn før. Sannsynligvis så krever dette bare litt tilvenning.Long time, no see

I går møtte jeg Daniel. Det var virkelig på tide fordi sist jeg så ham var første januar, da vi feiret nyttår sammen. Dessverre har han flyttet et godt stykke unna. Vi tok igjen samtaler og grillet siden været var fint. Det har nesten blitt en tradisjon at vi ser skrekkfilmer sammen og denne gangen så vi The Boy. Jeg pleier ikke å anmelde filmer, men den var helt OK. Enten så var det noen hull i plottet eller så kom bare enkelte ting ikke tydelig nok fram. Filmen utnyttet ikke sitt fulle potensiale.Sommeren

Jeg har vært hos Eirik i fire dager nå. Vi har gjort det vanlige som å dra på sykkeltur og logge Geocacher, i tillegg til at vi har tatt opp frisbeegolf igjen. Vi holdt litt på med det i høst, men sluttet da snøen kom. Kongsberg har de en bane til dette som ligger ved siden av en barneskole hvor noen hadde etterlatt en basketball så vi spilte med den og.

Nå har vi har laget arme riddere tre dager på rad fordi vi hadde loff med ferske reker og vin på lørdagen og endte opp med alt for mye brød til overs. Vanligvis når jeg har laget dette har jeg benyttet melis, men Eirik insisterte på å bruke kanel som viste seg å være kjempegodt så jeg har notert meg denne lille detaljen.

Jeg begynner å jobbe 13. juni i stedet for den tjuende. De har virkelig behov for folk på kirurgisk avdeling så jeg takket ja. Det passer egentlig bra fordi slik som det ser ut nå så får jeg plass på påbygg. Jeg har allerede fått et tilbud på førsteinntaket som betyr at det sannsynligvis er plasser. Jeg sa til sjefen min at jeg søkte skoleplass da jeg fikk jobben, men likevel så ble turnusen min satt opp til første skoleuke. Dette har vi ordnet og jeg taper ingenting fordi jeg begynner en uke tidligere enn planlagt.

Nå leser jeg Engler og Demoner som er den siste boken i Robert Langdon serien som jeg ikke har lest.Drageløperen

Nå har jeg lest alle bøkene til Khaled Hosseini. Jeg unngikk Drageløperen i en lang periode fordi jeg dessverre så filmen på ungdomsskolen. Jeg har et sterkt hat forhold til det å lese bøker som jeg har sett som film. Jeg synes likevel at det var verdt det. Selv om jeg visste hvor historien gikk fikk jeg et annet perspektiv gjennom boken. Hovedkarakterens tanker og følelser som kom mye tydeligere fram i boken, samt en bedre forståelse for Afghansk kultur.

Historien og dynamikken i denne boken er bra, men jeg synes likevel at "Tusen strålende soler" og "Og fjellene ga gjenlyd" er bedre.

Jeg har lagt til min Goodreads profil i lenker her på blogg. Det er bok ikonet øverst til høyre.

Processed with VSCO with 5 presetSummer vibe

Endelig er det sommer! Vi har vært heldige med været her på Østlandet.

På Lørdag deltok Eirik og jeg på vår aller første Geocache-event i Skien. Jeg har nevnt før at Geocaching er en form for orientering. Av og til er det noen som arrangerer eventer, og nå var det et i Skien. Vi møtte mange hyggelig mennesker.

På søndag dro vi til Kongsberg, hvor jeg fremdeles er i dag.
De endelige karakterene

Standpunktskarakterene for dette halvåret er satt. Dette året hadde vi bare programfagene og gym.

Helsefremmende arbeid: 5
Kommunikasjon og samspill: 6
Yrkesutøvelse: 5
Muntlig-praktisk eksamen i programfag: 5
Gym: 4

Dette gir meg et karaktersnitt på fem både med og uten eksamen. Det er faktisk det laveste karaktersnittet mitt hittil.

Jeg har søkt påbygging til generell studiekompetanse og fått tilbud om plass i Buskerud. Dette er heldigvis bare førsteinntaket. Jeg håper og venter på plass her i Telemark.  • Jeg blogger mest for min egen del. Dette er en offentlig dagbok fremfor blogg, men en gang iblant legger jeg ut diverse innlegg som noen kanskje har nytte av. For eksempel miljø og bærekraft, økologisk kosmetikk eller webdesign. Dette finner du også i kategoriene mine.