hits

Jentekveld

I går var jeg på fest med klassevenninner fra i fjor. Vi hadde et veldig godt klassemiljø på vg2, og det var litt trist å bli spredt rundt på forskjellige linjer. Planen var å ha denne festen da det var sommerferie, men det var så mange som var bortreist. Det var i hvert fall veldig hyggelig. Jeg tror alle trivdes.Dag 21

Nå ville jeg passert to tredjedeler av min 30 dagers glutenfri veganer diett, hvis jeg ikke hadde pådratt meg "straffedager". Jeg skal ta igjen disse dagene etter dag 30. Antallet dager er nå åtte. Jeg vet det det høres mye ut, men som jeg nevnte i et tidligere innlegg så har dette vært på besøk hos andre, hvor jeg følte det var uanstendig å holde på med dette her.

Det var upassende å nekte middager jeg fikk servert på en tre dagers hyttetur med familien til kjæresten min. Det var også et annet tre dagers besøk hvor jeg ikke hadde ansvaret for maten.

Hjemme har jeg kun tabbet meg ut to ganger. Det var heller ikke ekstreme tabber hvor jeg blåste totalt i opplegget. Det er var snakk om ting som å ha spist ikke glutenfritt brød eller brukt et produkt som inneholder egg eller melk.

Uansett så forsetter jeg videre som før. Nå har jeg blitt flink til å bruke soya som erstatning for meieriprodukter. Jeg vet ikke hva jeg hadde gjort uten Alpro.

Dag 21/30

Gjenstående dager: 9

Tillegg: 8


Alpro naturell soyayoghurt med Helios økologisk eplemos, toppet med kanel.Dag 17

Jeg er nå på min dag 17 av min 30 dagers vegan diett. Det går foreløpig greit, men jeg har hatt noen ugyldige dager. Jeg har valgt å ta straffedager for dette. Jeg fullfører løpet på 30 dager og tar opp mistede dager etter det.

Det har ikke vært vanskelig og forholde seg til dietten. Det vanskeligste har vært å dra på besøk og hyttetur med andres familie. Jeg følte det ble uanstendig hvis jeg nektet å spise felles middager.

Dag 17/30.

Gjenstående dager: 13


Denne skuffet ikke, og var et godt alternativ til yoghurt.Morild og blodmåne

Skolen har startet, og om ti måneder kan jeg juble over at videregående endelig er fullstendig over. Skolestarten skilte seg ikke ut fra de forrige og klassen min består stort sett av kjente ansikter. Vi er en svært liten klasse på seks personer.

Denne helgen endte med en kort hyttetur til Kragerø, hvor familien til min kjæreste har hytte. Jeg synes vi fikk gjort ganske mye på de tre dagene vi var der. Jeg badet to ganger. Eirik og jeg brukte et gammelt seilbrett uten seil som kajakk. Det fungerte overraskende bra.

Vi Geocachet litt i Kragerø. Jeg klarte å vrikke ankelen min og skrape albuen og overarmen. Nå har jeg en ankel på en fot og en cankle på den andre.

Den ene kvelden gikk vi ut for å se på morild. Det var utrolig kult! Jeg har visst om morild, men aldri sett det før. Stjernehimmelen denne kvelden var også utrolig, med godt utsikt til melkeveiens spiralarm. I tillegg var det skikkelig blodmåne! Denne kvelden var ganske surrealistisk når det kom til observasjoner på himmelen samt naturfenomener. Jeg angret intenst på at jeg ikke tok med speilrefleksen.Trening

I går trente jeg på Fresh med Håvard. Jeg synes det er greit og ha en treningspartner. Det er bra motivasjon og støtte fordi vi er ikke akkurat toppidrettsutøvere. I tillegg går tiden fortere slik.

Jeg er fremdeles på min 30 dager glutenfri veganer diett. Det går foreløpig strålende og jeg føler ikke noe særlig savn etter de "forbudte" matvarene. Magesmertene jeg hadde er også borte.

Dag: 5/30

Gjenstående dager: 25


Meksikansk quinoa gryte, raw banan makroner med peanøttsmør og bokhvetepannekaker.Dag 2

Jeg har startet en 30 dagers glutenfri veganer utfordring med meg selv, og er nå på dag to. Jeg hadde en idé om å legge ut bilder av maten min, men i dag lagde jeg ingenting spennende. Måltidene bestod av frukt, grønt og nøtter i sin naturlige form.

Jeg føler fremdeles ikke at jeg savner noe som er utenfor denne dietten. Det jeg har opplevd disse to dagene er magesmerter. Smertene likner på smertene ved kraftig sult, men det virker ikke som det hjelper å spise. Jeg regner med at det tar litt tid å tilvenne seg dette.

Dag 2/30

Gjenstående dager 28.30 dager vegan

I 2013 hadde jeg et nyttårsforsett til det kommende året. Jeg skulle prøve å være veganer i en periode, men kom selvfølgelig ikke i gang. Ideen slapp ikke fullstendig taket og nå prøver jeg på nytt. Det blir en slags selvdisiplinprøve, og jeg vil se hvordan eliminering av bearbeidede matvarer og kjøtt påvirker meg. Jeg kom fram til at jeg i tillegg velger å være glutenfri disse 30 dagene.

Jeg har en liste med punkter som skal besvares etter mine 30 dager.

  • Klarte jeg og forholde meg til dette?
  • Endringer i helse.
  • Synlige/fysiske forandringer.
  • Fordeler.
  • Ulemper.

 

Dag: 1/30

Gjenstående dager 29.

Spisskummen gazpacho og potetvaffel.Kragerø

Tirsdag 28. juli dro jeg med Eirik til Kragerø fordi familien hans har hytte på en av øyene der. Vi var på hytten i ni dager sammen med moren og broren hans. De første dagene var været helt elendig så det ble mye inne sitting og hyttefeber, men så kom knallværet. Jeg hadde selvfølgelig ikke pakket til slikt vær.

Det ble en del båtturer til diverse øyer og steder, blant annet Jomfruland, Skåtøy og Kragerø. Jeg fikk plukket stein på Jomfruland. Vi tok noen geocacher i Kragerø, og så på gamle tyske bunkere på Skåtøy.

Vi gjorde også det jeg antar er standard hytteaktiviteter, brettspill og fisking. Jeg fikk fisket for første gang, men fikk ikke noe fisk.
  • Jeg blogger mest for min egen del. Dette er en offentlig dagbok fremfor blogg, men en gang iblant legger jeg ut diverse innlegg som noen kanskje har nytte av. For eksempel miljø og bærekraft, økologisk kosmetikk eller webdesign. Dette finner du også i kategoriene mine.