hits

Maria Åkerberg produkter

Maria Åkerberg er en svensk hudpleie- og kosmetikkprodusent som bruker naturlige og økologiske ingredienser. Produktene er miljøvennlige med naturlige ingredienser, og er frie for parabener. De er heller ikke testet på dyr. Produktene kommer i gjenvinnnbare beholdere med et minimalistisk design. Alle produktene produseres i Sverige.

Maria Åkerberg produkter kan bestilles deres hjemmeside. Dessverre har de en minstesum for samlet varekjøp på 300 kr. Det vil si at du må handle for minst 300 kr, i tillegg er det frakt på 100 kr. Dette er selvfølgelig en stor en ulempe for noen. Heldigvis har MÅ forhandlere mange steder landet og da vil man kunne unngå dette. Her er en liste over MÅ forhandlere i Norge.


MÅ produktene jeg bruker for øyeblikket.

Jeg har prøvd mange ulike Maria Åkerberg produkter, noen er jeg mer fornøyd med enn andre. Her er mine erfaringer med ulike Maria Åkerberg produkter.

Produkter i bildet

MÅ Eyebrow pencil (Farge: Perfect for blondes)

Det er vanskelig å finne en parabenfri øyenbrynsblyant som er bra. De fleste er for mørke eller for lyse. Denne er verken for mørk eller for lys, Jeg er kjempe fornøyd med den og har ingen planer om å bytte den ut med et annet produkt.

Finnes i en mørkere variant som heter Perfect for all.

MÅ Foundation (Farge: Cold)

Naturlig foundation har en tendens til å ha oljete konsistens og dårlig dekkevne. MÅ sin foundation kan man ikke skille fra de kommersielle typene. Den har samme konsistens og samme dekkevne. Grunnen til at denne ikke dukket opp i mitt innlegg om kosmetiske produkter som jeg bruker i hverdagen er på grunn av egne preferanser. Jeg liker ikke heldekkende foundation til daglig bruk. Denne er min go-to ved bedre anledninger.

Finnes også i andre toner.

MÅ Aloe vera barbadensis

Dette er Aloe Vera juice som man kan bruke som nattkrem for fet hud eller til etter-sol behandling. Aloe Vera virker avkjølende og fuktende på huden. Noen ansiktkremer kan være ganske oljete, denne er helt uten olje. Denne passer bra når man ikke føler for å ha mye produkt på ansiktet, men likevel vil unngå tørr hud. Dette er et av de mest naturlige alternativene til fuktighetskrem.

Mengde: 30 ml | 100 ml

MÅ Hand cream (Type/duft: Calendula)

Dette må være den mest fantastiske håndkremen som finnes! Det er ganske ekkelt med fete hender etter å ha påført håndkrem. Personlig føler jeg at jeg ikke kan ta på noe som helst etterpå. Denne håndkremen er ikke fet i det hele tatt og fukter like bra som en vanlig en.

Mengde: 30 ml | 100 ml | 250 ml

MÅ Hair conditioner energy (Type/duft: Rosemary lemongrass)

Dette er en absolutt favoritt! Jeg har aldri hatt en bedre conditioner. Den gjør håret glatt, mykt og lett å børste, alt dette uten silikoner! Denne har jeg brukt helt siden jeg oppdaget den og jeg anbefaler den virkelig. (Den kommer selvfølgelig i mye større beholder enn den på bildet. I bildet ser du min travel size versjon på 30 ml).

Mengde: 30 ml | 200 ml | 250 ml | 500 ml

 

Andre produkter jeg anbefaler

MÅ Shampoo (Type/duft: Sage)

En fantastisk sjampo med frisk duft av salvie. Den fungerer nesten som en conditioner i seg selv. Den gjør håret mykt og glatt, uten silikoner. Jeg kommer garantert til å kjøpe mer av denne ved neste MÅ handel. Denne vil jeg anbefale alle som sliter med tørt og flokete hår.

Mengde: 125 ml | 250 ml | 500 ml

MÅ Shampoo hair & body basic (luktfri, kan tilsettes egne oljer for duft)

Denne er for både hår og kropp, men jeg synes den er best for kroppen. Den kan ha noe tørkende effekt på håret. Den er helt duftfri. Du kan du tilsette valgfrie eteriske oljer for å få den duften du selv ønsker. Jeg brukte ulike sitrusoljer fra Now foods, og fikk stadig høre at "parfymen" min luktet godt.

Mengde: 250 ml | 500 ml | 5 L

MÅ foot cream (Duft/type: Eucalyptus)

Jeg kjøpte denne en gang da deres Calendula håndkrem var utsolgt. Jeg hadde kraftig vintereksem på hendene og denne kremen gjorde susen som håndkrem. Den er noe fetere en deres egentlige håndkrem og er sannsynligvis best til bruk på føtter.

Mengde: 30 ml | 100 ml | 250 ml

 

Produkter jeg er mindre fornøyd med

MÅ Protecting oil outdoor

Denne er alt for oljete og får huden til å glinse, selv etter en svært liten mengde.

Mengde: 30 ml | 125 ml

MÅ Sun lotion SPF 20

Denne blir blå på huden og det synes jeg ikke noe om. Jeg så at MÅ skrev om dette på sin instagram hvor de foreslo at man kombinerte denne med et annet produkt, men da benytter jeg meg heller av en annen solkrem.

Mengde: 30 ml | 100 ml

MÅ Hair therapy (Type/duft: Lavender lemongrass)

Jeg har egentlig ingen spesiell kritikk å komme med til dette produktet, annet en at det er langt mindre effektivt enn Hair Conditioner Energy. Derfor sluttet jeg å bruke denne.

Mengde: 30 ml | 100 mlBlodgiver

I går var jeg på min første bloddonasjon. Det viser seg at jeg kanskje ikke er så godt egnet til å være blodgiver likevel, ikke av helserelaterte årsaker, men rett og slett fordi årene mine er tynne. Det viser seg nemlig at kanylene som brukes til dette er en god del tykkere enn kanylene som brukes til ordinær blodprøvetaking.

Det endte med at blodet mitt rant for sakte da jeg skulle donere, noe en maskin gir varsel om. Jeg ble nødt til å stramme neven min gjentatte ganger gjennom hele donasjonen for å få hastigheten opp. I tillegg har de en 11 minutters tidsfrist, man skal ikke donere lenge over dette. Jeg fikk donere i 12 minutter og endte på 400 ml som er 100 ml mindre enn det som er den vanlige mengden man donerer.

Jeg får prøve en gang til om noen måneder, men dersom det samme skjer igjen blir det uaktuelt. Selv om de fint kan bruke mine 400 ml så er det ønskelig med en donor som klarer å fylle opp posene.

Etter donasjonen fikk jeg velge en liten premie blant deres merchandise. Det ble en Mummitroll kopp fra Arabia. De hadde også diverse små skåler og telysholdere Iittala. Jeg ble egentlig overrasket fordi dette er tross alt "designer" varer. 

Jeg anbefaler alle som ikke er redde for nåler om å melde seg som blodgiver. Det er virkelig behov for det.Taxi

NSB er nok ikke akkurat kjent for å få ting til å gå på skinner (pun intended, høhø). Det fikk jeg erfare på fredag da jeg skulle til Kongsberg for å besøke min kjæreste Eirik. Ruten jeg vanligvis tar består av to tog som bruker ca. 30 - 40 min, med 10 minutters ventetid under bytte. Jeg reiser fra Porsgrunn til Nordagutu, hvor jeg bytter tog videre til Kongsberg. Dette er faktisk raskere enn å kjøre bil (når alt går som det skal).

Jeg satte meg på toget til Nordagutu og det gikk ikke to minutter før det stoppet. Etter ca. fem minutter begynte det å kjøre igjen, før det så stoppet i 10 minutter og jeg hadde ikke ankommet Skien engang. Vi ankom tilslutt Skien (nabobyen min) med dette toget, hvor alle ble kastet av toget. Alt vi fikk beskjed om var at det skulle komme maxitaxi fordi toget hadde problemer. Vi stod alle som spørsmålstegn og begynte å prate sammen. Jeg var den eneste som skulle til Nordagutu, resten skulle til Notodden.

Det kom ingen maxitaxi, men en vanlig taxi. Dette var lang ifra nok til alle sammen, men jeg klarte å krangle til meg plass på denne da jeg hadde et tog å rekke i Nordagutu. Jeg visste at det var forsinket i ca. 15 minutter fra Nordagutu og håpet på at jeg ville rekke det med dette taxi-for-tog opplegget. Da vi kjørte inn til Nordagutu så jeg toget mitt passere. På Nordagutu stasjon viste det seg at andre tog også var innstilt så det var en del kaos. Jeg spurte en ansatt på stasjonen når neste tog til Kongsberg går, noe jeg regnet med ville ta to timer siden det vanligvis går annenhver time, men jeg hadde virkelig flaks. Mannen som jobbet på stasjonen var generøs nok til å spandere en taxi hele veien til Kongsberg, slik at jeg slapp å vente de to timene.

Da jeg ventet på taxien min fikk jeg prate med flere hyggelige mennesker på stasjonen. Det er spennende hvordan håpløse situasjoner som dette får mennesker til å prate sammen. Taxien min kom og jeg fikk en kjempe hyggelig kar i 50-årene som sjåfør. Siden det tok 45 minutter å kjøre til Kongsberg fikk vi pratet om alt mellom himmel og jord. Dette må ha vært en av de mest sosiale dagene i år.

Jeg ankom Kongsberg en time senere enn planlagt. Eirik å jeg gikk ut for å spise på peppes pizza.

Dagen etter dro vi til IKEA og så til foreldrene hans i Asker. Det ble selvfølgelig svenske kjøttboller. I Asker slappet vi stort sett av. Vi fant en gammel basketball og dro til en basketballbane for å spille litt. Av gårde

Jeg kommer til å ha fri hver fredag i et helt år, utenom de gangene jeg tar vakter på sykehuset. Det er herlig, men det føles nesten litt rart. I dag reiser jeg til Kongsberg for å møte Eirik. Vi skal videre til Asker i løpet av helgen, hjem til foreldrene hans.

Sist vi var sammen kom vi inn på et litt uvanlig tema; kjøttbollene på IKEA. Vi undret oss egentlig over hva greia med dem er siden så mange snakker om dem. Det endte opp på vår bucket list. En gang i løpet av livet skal vi spise kjøttboller på IKEA. Derfor kan det hende at vi svinger innom i løpet av helgen, men vi får se. Jeg er egentlig ikke så veldig gira på det.

Det virker bare så utrolig dumt å reise dit kun for å spise. I tillegg har jeg erfart at det er ganske overbefolket der i helgene.Ny skole, dag 3

Jeg har startet på påbygging til generell studiekompetanse, et tilbud for dem som har oppnådd yrkeskompetanse på videregående. Denne linjen har to klasser, 4PBYA og 4PBYB. Jeg går i A sammen med to jenter fra min gamle klasse, men jeg har også bekjente i B.

Slik som alderen er fordelt vil jeg tro at halvparten er eldre og resten kommer rett fra en annen videregående eller lærlingtiden sin. Vi er selvfølgelig litt sjenerte nå i starten, men det virker ikke som om noen kvier seg for å starte en samtale med en fremmed. Det ser ikke ut som om det vil ta lang tid å bryte isen.

I år har vi to kontaktlærere, en eldre mann og en yngre dame som begge virker veldig hyggelige. Vi har bare fire fag så vi har fri hver eneste fredag! På grunn av dette har jeg sagt ja til å være tilkallingsvikar på min tidligere jobb dersom vikariatet er på en fredag. Her har jeg allerede fått tilbud om en fredag i september.

Foreløpig så har jeg et godt inntrykk av både elever, lærere og skolen. Jeg ser frem til å bli bedre kjent med mine nye medelever.Ny skole

I morgen skal jeg tilbake på videregående, nok en gang. Dette er den tredje skolen jeg begynner på. Jeg skal gå påbygging til generell studiekompetanse vg4. Det er et tilbud for dem som har oppnådd en yrkeskompetanse, noe jeg som helsesekretær da har.

Etter noen uker på den kjipe avdelingen på jobb så gleder jeg meg faktisk til å begynne på skolen, tiltross for de mange timene med teoretiske fag som jeg kommer til å ha. Det blir 10 timer med norsk, 5 med matematikk og historie, og 3 med naturfag, men jeg kan se frem til å kun ha fire skoledager i uken. Jeg tror derfor at dette blir et rolig skoleår.

Jeg vil anta at det er stort potensiale for å forme nye og gode vennskap her. Alle som har søkt dette har bestått videregående og har tydeligvis et ønske om en høyere utdanning. De bråkete og umotiverte elevene som tidligere har vært et stort irritasjonsmoment har blitt luket ut. I tillegg så er det stor sannsynlighet for at noen av elevene har jobbet litt i et par år, dermed kan det hende at jeg ikke er den eneste "gamlingen".

Det er så klart ikke garantert, men det er sannsynlig. Uansett så er jeg skikkelig spent.Siste arbeidsdag

I dag var min siste dag på jobb. Det var en enorm lettelse. Den siste avdelingen jeg var på var veldig mistrivende.

På mandag begynner jeg på skolen igjen.Besøk

Denne helgen besøkte Eirik meg. Vi gjorde egentlig utrolig lite. Været var veldig ustabilt så det ble mye film innendørs. Vi gikk ut i det dårlige været for å mate ender ved elven, og vi spiste sammen ute på lørdag.Badevær

Denne helgen dro jeg på familiehytten til Eirik, og denne gangen var også faren og broren hans der. Vi var veldig heldige med været på lørdag så det ble bading og en båttur til Kragerø by. Helgen var fylt med spennende samtaler, middager, kort- og brettspill. Denne helgen har hatt en veldig hyggelig atmosfære.  • Jeg blogger mest for min egen del. Dette er en offentlig dagbok fremfor blogg, men en gang iblant legger jeg ut diverse innlegg som noen kanskje har nytte av. For eksempel miljø og bærekraft, økologisk kosmetikk eller webdesign. Dette finner du også i kategoriene mine.