hits

Maling

Jeg bor i et ganske gammelt hus med et kjøkken som opprinnelig er fra 70-tallet. Det ble malt en gang da vi flyttet inn for ca. 12, men så ikke særlig bra ut selv da. Jeg bestemte meg ganske spontant for å male det og det har tatt opp hele uken. Det er ikke særlig mange åpne vegger på grunn av kjøkkenskap, dører og slikt så det tar tid. Særlig med listene, men er mer eller mindre i mål nå.

Jeg angrer litt på at jeg ikke tok bilder før og etter.Steampunk Owl

Min nyeste tegning. Jeg lagde den i dag.

 Du må...

Jeg har avbrutt studiet mitt fordi jeg synes det var en tabbe å starte. Alt er pakket og jeg reiser hjem i dag. De siste to årene har jeg hele tiden sagt at jeg er lei og vil ha et friår, men har følt meg presset til å forsette. I et tidligere innlegg skrev jeg om hvor usikker jeg var på hva jeg skulle velge. Jeg endte opp med å bare velge noe fordi jeg ikke ville utsette utdanningen min. Jeg snakket også om min egen lykke i dette innlegget. Det er på tide å slutte med det sjelsalget jeg har holdt på med de siste årene og bli ærlig med meg selv. For det føles ut som jeg bare har gjort ting mot min egen vilje. Alt jeg sitter igjen med er en følelse av å være sliten, lei og deprimert.

Jeg var i tvil da jeg takket ja til studieplassen. Jeg tvilte da jeg satte meg i bilen for å flytte, og jeg tvilte da jeg begynte på matematikkurset. Hvorfor skal jeg ta noe, bare for å ta noe? Da det var registrering satt jeg i en halvtime før start og snakket med Eirik om bli hjemme slik at jeg kunne miste plassen min. Han overtalte meg til å gå likevel fordi jeg "måtte prøve". Jeg angret allerede den samme dagen. Ikke bare valgte jeg å gjøre noe jeg ikke ville, men jeg valgte også noe jeg egentlig ikke var interessert i.

Hver gang jeg snakket om å ta friår stilte folk seg sterkt imot det. Til og med lærerne mine var imot det. Den ene spurte meg hva jeg skulle dette året. Jeg sa jeg tenkte å ta et friår. Svaret jeg fikk var "Hæ!? Du studere! Du som er så flink!", etterfulgt av tale om hvor jævlig fantastisk det er å studere. Av en eller annen grunn lot jeg meg styre av andre.

Til helvete med alt sammen. Jeg har fått nok "må". Nå skal jeg ha "vil", og jeg vil ikke studere nå. Når jeg ser tilbake på innleggene mine har jeg ikke en eneste gang skrevet entusiastisk om å starte på høyskole, eller brukt uttrykket "gleder meg". Jeg tror det snakker for seg selv.Nå begynner det

Det er studiestart imorgen. Vel, egentlig er det bare registrering. Den egentlige starten er på onsdag. Man skulle tro at jeg gleder meg, men akkurat nå føler jeg meg ganske nøytral. Jeg har tross alt tatt matematikkurset som ble tilbudt. Der fikk jeg muligheten til å bli kjent med skolen og møte noen av de fremtidige medstudentene, litt i forveien.

Jeg har tatt opp fotografi igjen. Da Eirik kjøpte et nytt objektiv og vi knipset litt med kameraet mitt ble jeg litt motivert. Speilrefleksen min har virkelig samlet støv de siste årene, og mobilbilder har vært sterkt overrepresentert. Jeg har egentlig ikke hatt tid til fotografi. Datamaskinen min som har Photoshop er nærmest ikke-fungerende, og den jeg bruker nå har bare Gimp. Jeg er helt avhengig av å bruke kurver for å justere lys- og fargebalanser. Gimp har denne funksjonen, men det er bare et eller annet som ikke er likt. Resultatet blir ikke det samme. Gimp var også nytt for meg. Selv om det ligner på Ps er det likevel noen forskjeller og jeg følte ikke for å lære et nytt program. Jeg har blitt litt bedre kjent med Gimp nå, og skal faktisk prøve å bruke speilrefleksen litt oftere.MakroobjektivJeg har flyttet

Jeg har flyttet til Kongsberg og i dag var min første dag på matematikkurset. Det var mange studenter som kom, vi var litt over 60 stykker.

Foreløpig så ser matten helt gjennomførbar ut. Jeg synes vi bare repeterte gammel lærdom, og nesten ingenting ut i fra de kapitlene kurset tar for seg er helt nytt stoff. Det blir likevel nytt og mer avansert stoff senere i år, og da kan det være greit å være trygg på det mest grunnleggende. Jeg glemmer lett regler i matematikk, og kan fint ha bruk for denne oppfriskningen.

Sånn sett har jeg nærmest ikke pratet med noen. Jeg sov dårlig og var kjempe stresset. I tillegg ble jeg ikke roligere av at det var vanskelig å finne de rette rommene på grunn av utydelig markering. Deretter var jeg overbevist om at matematikken kom til å være vanskelig så jeg fulgte nøye med, og jobbet intenst med oppgavene. Med andre ord var jeg i en tilstand som gjorde konversasjon litt vanskelig. Dette var heldigvis bare den første dagen. Nå som jeg vet hvor jeg skal være, og har fått et inntrykk av timene kan jeg fokusere på å bli kjent med andre.

Den offisielle starten på studiene er tirsdag neste uke.


Bildet er fra august 2013.  • Jeg blogger mest for min egen del. Dette er en offentlig dagbok fremfor blogg, men en gang iblant legger jeg ut diverse innlegg som noen kanskje har nytte av. For eksempel miljø og bærekraft, økologisk kosmetikk eller webdesign. Dette finner du også i kategoriene mine.