hits

Stjernehimmel

En av mange ting som er flott med høsten er at stjernene endelig kommer frem igjen. Det øyet ikke ser, ser kameraet.Jeg gikk en tur i skogen

I dag gikk jeg til en skog som er 5 minutter unna huset mitt. Jeg har ikke gått til denne skogen på mange år, mest fordi jeg var usikker på hvor man går inn i den. Jeg bor ganske sentralt og denne skogen er omringet av hus fra nesten alle kanter, men jeg fikk vite av bestemoren min hvor man går inn. Det var en liten sti som de fleste sannsynligvis ikke ville merket. Det ble ikke så mange bilder. Belysningen var dårlig, uansett hvor mye jeg klusset med instillingene. Det var også kjempe kalt ute, til slutt ville jeg ikke mer.Blodtyper

Av og til var jeg usikker på om jeg er fornøyd med helse og oppvekst på skolen, men jeg trives mer og mer med denne linjen. For første gang i mitt liv er jeg en flink elev. Vi har til sammen hatt 6 prøver og presentasjoner, jeg har bare fått fem, seks og bestått med pluss i karakterer. Dette er helt nytt for meg, på forrige VGS fikk jeg ikke en eneste sekser. Det jeg liker best med linjen er at den er ikke kjedelig og jeg er interessert i det vi lærer, så det er mye lettere å gjøre lekser.

I dag hadde vi et forsøk som gikk ut på blodtyping. Vi gikk sammen to og to, hvor vi byttet på tur over hvem som skulle ta hverandres blod og teste blodtypen. Jeg fikk vite at jeg hadde blodtype 0.


Hvem er jeg, egentig?

Fakta

Navn: Elinor (Nellie) Linda

Født: 14.11.94

Fra: Porsgrunn

Interesser: Foto, kunst, musikk, bøker, film, historie, vitenskap, språk og reise.


Mini Biografi

Jeg heter Elinor men foretrekker å bruke kallenavnet mitt Nellie, fordi de fleste uttaler Elinor feil. Det er "Eli-nor" ikke "Elli-nor". Jeg går helse og oppvekst på videregående. Dette er mitt andre forsøk nå etter at jeg ikke likte studiespesialisering med formgiving.

I fritiden min leser jeg bøker, fotograferer eller lager kunst og musikk. Bestevennen min og jeg lager elektronisk musikk til vår duo Mørch. Jeg synger, spiller piano og gitar. Jeg er med i en lokal malerklubb.Min musikk

Så nå har bestevennen min og jeg startet Mørch men på grunn av skolen har vi ikke så mye tid til å lage ny musikk. Men jeg har lagd en del elektronisk musikk fordi jeg hadde tid til det i sommer. Her er et par sanger.

 Analoge bilder

Det er noe med og ikke ha så mange sjanser til å få et bilde perfekt som trekker meg mot analog fotografi. Du vet heller ikke hva du har tatt før du har fremkalt det, som gjør det spennende når man henter konvolutten på fotobutikken og spent åpner den. Man må også vite hvordan man bruker kameraet. Du slipper ikke unna med alle de automatiske innstillingene, de finnes ikke på dette kameraet. Alt må stilles om igjen hver gang. Og til slutt, bildet får et unikt fokus, fargetoner og uttrykk som man ikke kan oppnå med photoshop.

For et år siden var jeg så heldig at Pappa ga meg sitt gamle Zenit 122 kamera.

Her er noen av bildene jeg har tatt i løpet av et år.Vi er et band igjen

På fredag møtte jeg min bestevenn Daniel. Vi har ikke vært på talefot i nesten et halvt år, før nå nylig. Mye av problemene begynte da vi startet et band eller mer korrekt "elektronisk duo" for litt over ett år siden. Det var ikke direkte bandet som oppløste vennskapet vårt, men det har vært en av årsakene til at vi ble mer fiendtlige med hverandre. Vi valgte og forsette det likevel, men vi starter med blanke ark. Vi har byttet navn til Mørch, og vårt ideal har forandret seg. Så prøver vi igjen. Vi jobbet litt med musikk på fredagen.

Femmer

I går hadde jeg min første fremføring på skolen, som var en gruppe fremføring med individuell vurdering. Jeg sammarbeidet med min skolevenninne, men fordi vi bare har programfag 1 gang i uken fikk vi ikke tid til og faktisk sammarbeide. Da jeg kom på skolen, fant jeg ut at jeg hadde tatt feil tema, og måtte gjøre mye om igjen på den korte tiden vi fikk før fremføringen. Jeg pugget og pugget på alt sammen for å ikke være bundet til manus. Da det ble vår tur kastet jeg meg rett ut i det.

Utrolig nok, fikk jeg ikke bruk for arkene. Jeg hadde helt panikk, men jeg har lært å skjule angsten min. Jeg fremførte min del med klar, høy og engasjert stemme, og viste det som kunne demonstreres for klassen. Da fremføringen var ferdig fikk jeg mye ros av både lærere og elever. (De visste ikke at jeg måtte skrive om alt sammen) Jeg fikk en femmer og er fornøyd. Dette er helt uvant for meg. Ironisk nok skrev jeg nylig ett blogg innlegg om hvor ukarismatisk jeg er, men publiserte det ikke. Kanskje dette gav meg et dytt i ryggen, som jeg trengte.Indias datter

De som følger med i bokverden har sikkert sett at Indias Datter nylig har vært blant de mest populære bøkene i bokhandlene. Jeg kommer ikke til å skrive bokanmeldelser. Jeg foretrekker bare å si litt hva jeg mener om bøker jeg har lest, som egentlig er definisjonen av bokanmeldelse. Poenget mitt er... ikke ta mine meninger for seriøst.

Det er altså slik at jeg leste Indias Datter og helt ærlig likte jeg den ikke noe særlig godt, og er ikke sikker på hvorfor. Kanskje det er fordi jeg leste Og Fjellene Gav Gjenlyd av Khaled Hosseini, rett før. Boken har en lignende historie, men Shilpi (Forfatteren av Indias Datter) sitt skrivertalent er ikke i nærheten av Khaled Hosseini sitt. Jeg synes boken var utrolig forutsigbar på alt for mange steder, og det virker veldig som om Shilpi tenker mer film i stedet for bok når hun skriver.

Grunnen til at jeg liker bøker bedre enn film er fordi i bøker kan man kan gå inn i hodet på karakterene, man kan virkelig få innblikk i hva de føler, hvordan de tenker og hvorfor de gjør det akkurat sånn. Det er ikke sånn at jeg ikke fikk vite hva karakterene i Indias Datter tenkte eller følte, men det virket veldig klisjé og kunne vært skrevet på en annen og bedre måte. Så skal jeg beskrive boken med minst mulig ord ville det vært; forutsigbar og klisjé.

Maleri

Et par dager siden var jeg på malerklubben, og ble ferdig med nytt maleri samme dagen. Jeg er ikke særlig fornøyd. Det er langt fra mitt beste maleri. Jeg vet ikke helt hva som får meg til å mislike det.

Identitet

Jeg tok noen selvportretter med ting som er typisk meg. Planen var å lage ny header som fremhever hvem jeg er, men jeg kommer ikke til å bruke bildene likevel. Noen av bildene er bare vanlige portretter.

I går var jeg på malerklubben, første gangen etter sommerferien. Jeg ble ferdig med et nytt maleri, samme dagen. Skal prøve å få lagt det ut senere i kveld.

Digitale tegnigner

Jeg har ikke hatt sjansen til å lage ny kunst som jeg kan dele her, nå som jeg går på skolen. Derfor skal jeg dele litt av den gamle. Vanligvis lager jeg alle slags typer kunst, men i dag deler jeg bare noen av mine digitale tegninger.

Sunn sjokoladepudding

Dette er en utrolig enkel måte å lage sjokoladepudding på.Sunn sjokoladepudding

Porsjon: cirka 2 kopper.

Ingredienser:

1 medium banan

1/2 avokado

1 - 2 ss mørk kakao

Valgfritt:

1 ss sukrin eller sukker

Vann

Fremgangsmåte

1. Putt avokadoen og bananen i en blender og miks det til det får en litt klumpete grøt konsistens.

2. Putt kakaoen og sukrinen oppi blandingen og miks videre til kakaoen har blandet seg.

3. Hvis blandingen er for fast og fremdeles er klumpete, kan du tilsette litt og litt vann til du selv synes det ser riktig ut.Min

I går kom Håvard, kjæresten min, på besøk. Han kom hele veien fra Oslo, som er 2 - 3 timer unna. Håvard og jeg har vært sammen i nesten 2 og et halvt år nå. Før bodde han der jeg bor, men han fikk lærling plass i Oslo og måtte flytte. Han flyttet dit for en måned siden og det er veldig uvant for meg og ikke ha ham i nærheten. Etter at vi har møtt hverandre nesten hver eneste dag i 2 år, så ble vanen veldig plutselig brutt og det merker man tydelig. Men ellers så går det bra og vi forsetter forholdet vårt videre. Utanning er utdanning og vi er begge enige at det er viktigere enn forhold.Gamle gater

I går var jeg ute med Daniel, og tok bilder. Vi var på leting etter nye slitte steder og fant en tidligere videregående skole som passet perfekt. Vi tok også noen bilder andre steder hvor vi allerede har tatt bilder før. Ved skolen kom det en katt som også ville være med.

  • Jeg blogger mest for min egen del. Dette er en offentlig dagbok fremfor blogg, men en gang iblant legger jeg ut diverse innlegg som noen kanskje har nytte av. For eksempel miljø og bærekraft, økologisk kosmetikk eller webdesign. Dette finner du også i kategoriene mine.