hits

Over grensen

P lrdag dro Eirik og jeg til Sverige, bare for ta en tur. Vi er ikke store harryhandlere, men jeg trorhar nok tyggis ut ret n. Det ble mange timer p ferge og f timer p Nordbysenteret. Egentlig synes jeg denne turen ble ganske slitsom fordi vi mtte haste oss gjennom butikkene for rekke fergen hjem.

Sndagen var mye roligere. Vret var utrolig flott s det ble et par turer.



Ekorn

Denne helgen kom Eirik til meg. Vi Geocachet, og tok vre frste Skien-cacher, der s vi ogs p flommen. Vi cachet ogs i et par skogsomrder her i Porsgrunn hvor vi ikke fant cachen, men fant et ekorn i stedet.



Gaustatoppen

Denne helgen var jeg p Gaustatoppen sammen med Eirik og foreldrene hans.Jeg hadde aldri vrt p Gaustatoppen, og heller ikke noe annet fjell med srlig imponerende hyde. Gaustatoppen har vrt p min "to-do" liste i et par r n.

Dessverre var ikke vret noe srlig bra, og det var kun utsikt ved lav hyde. De tkete omgivelsene var s nye at det gjorde ingenting. Vi spkte om at vi varastronauter p en annenplanet som s om den varbeboelig.



Frste mte

Jeg forehndsstemte til lokalvalget p mandag. Den kommende helgen skal jeg p Gaustatoppen med Eirik og foreldrene hans, av den grunn var det gunstig forhndsstemme.

I gr var jeg p valgvake med MDG. Dette var mitt frste GU arrangement. Jeg hadde ikke s store forventninger, men de var likevel for hye. Opplegget virket ikke srlig velorganisert, og de andre var betydelig mye yngre enn meg. Jeg trodde vi kom til diskutere noe av politikken, men mange av disse menneskene kjente hverandre og diskuterte fullstendig irrelevanteting som fellesvenner.

Jeg fikk et drlig frsteinntrykk. Jeg opplevde veldigmangelfull integrering av de nye medlemmene. I fremtiden kommer jeg sannsynligvis kun til mte opp p strre arrangementer. Det er nesten slik at jeg nsker skifte ungdomsparti.



Oppsumering av vegan challenge

For 30 dager siden startet jeg min vegan challenge. Jeg lagde noen punkter som skulle besvares, s her er de:

  • Klarte jeg og forholde meg til dette?
    • Ja. Jeg synes ikke det var noe srlig vanskelig forholde seg til dette, men noen av dagene gikk tapt p besk hos andre. Hjemme hadde jeg bare to tilfeller hvor jeg benyttet ikke-veganske produkter til matlaging. Jeg opplevde ikke at fristelsene ble for store.
       
  • Endringer i helse.
    • I starten opplevde jeg magesmerter, men hvorvidt de hang sammen med dietten vet jeg ikke. Det positive er at jeg ikke har hatt en eneste hodepine, ellers merker jeg ingen store forandringer.
       
  • Synlige/fysiske forandringer.
    • Jeg begynte trene samtidig som jeg begynte p denne dietten. Det virker som om resultatene fra treningen kommer raskere p denne dietten enn det de gjorde da jeg trente for ett r siden uten denne dietten.
       
  • Fordeler
    • Man benytter rvarer som inneholder flere nringstoffer enn bearbeidet mat, s det er et sunnere alternativ.
    • Det er relativt billig vre veganer.
    • Jeg opplevde en slutt p hodepinene.
    • Man fr muligheten til vre kreativ med mat.
    • Raskere lage maten fordi ingrediensene er mindre avhengige av bli like godt gjennomstekt som kjtt. Grnnsaker bruker mindre tid p bli ferdige.
    • Mye lettere "ta en snack" nr man er sulten. F. eks en banan nr man er smsulten i stedet for snacke p noe mindre sunt.
       
  • Ulemper
    • Kan vre vanskelig oppn like god smak p mltidene nr matvareutvalget er begrenset.
    • Jeg oppdaget at mange erstatningsprodukter inneholder ugunstige ingredienser. I tillegg er prisen p disse skyhy.
    • Kan vre vanskelig bestemme seg for hva man skal spise.
    • Det blir mye karbohydratbasert mat p grunn av frukten og grnnsakene. Mltidene fr ikke like "salt" smak, og jeg opplevde at jeg ble lei av sdmen.
    • Kan vre stusslig nr andre rundt deg ikke spiser det samme som deg.
    • Nrmest umulig spise p et utested.


Dag 28

Jeg er snart ferdig med mine 30 dager som veganer, deretter tar jeg straffedagene. Jeg kommer likevel til lage en oppsummering etter dag 30, og besvare punktene jeg satte opp p dag en.

Det har faktisk gtt veldig fint. Jeg synes jeg har vrt mye mer kreativ med mat, og det har vrt artig finne alternativer til "de forbudte" matvarene.


verste rad: glutenfri wrap med tandoori tofu, ruccula og avokado. Midterste rad, venstre: grov glutenfri fusilli med hjemmelaget pastasaus. Midterste rad, hyre: sitron cashewkake med kokos- og mandelbunn. Nederste rad: glutenfri grov fusilli, kremet i soyaflte med lk, hvitlk, chilli og store hvite bnner.







  • Jeg blogger mest for min egen del. Dette er en offentlig dagbok fremfor blogg, men en gang iblant legger jeg ut diverse innlegg som noen kanskje har nytte av. For eksempel milj og brekraft, kologisk kosmetikk eller webdesign. Dette finner du ogs i kategoriene mine.