hits

The essence of 2012

Nok en throwback.To tusen og elleve

En random throwback fordi skolen tar opp all min tid, og det er demotiverende å skrive om den.

2011 var det året jeg fylte 16. Jeg gikk studiespesialisering med formgiving. Dette var også det året jeg tok farvel med min "emostil".KB

Nok en helg er over. Jeg var i Kongsberg. Noe har vært galt med toget en stund og dette er andre gangen jeg får taxi til Kongsberg på NSB sin regning. Det er litt irriterende, men så lenge jeg kommer dit jeg skal er det greit. Eirik var ikke hjemme da jeg ankom så jeg lagde middag til ham.

På fredag gikk vi ut. Vi skulle egentlig på en fancy fransk restaurant, men jeg feiget ut i siste øyeblikk. Restauranten vi skulle på setter sammen retter for dagen og man får ikke velge selv. Jeg hater å få servert noe uten å vite hva på forhånd. Særlig når det viser seg å være noe som jeg absolutt ikke liker, og settingen er slik at jeg er nødt til å spise det. Dette er et ubekvemt scenario som jeg helst vil unngå. Det ble noe veldig simpelt, Peppes. Vi hadde filmkveld omtrent hver dag, og denne dagen så vi The Conjuring 2.

Vi var på en sykkel/cachetur på lørdag.Kafé med lillesøster

Lillesøster hadde veldig lyst til å dra på et kjøpesenter i nabobyen så jeg ble med henne. Etter det dro vi tilbake til hjembyen vår hvor vi tok en liten stopp innom en lokal kafé.Stjerner i Kragerø

Her er et stjernebilde fra Kragerø. Jeg snakket om bildene i det forrige innlegget mitt. De ble ikke særlig bra, akkurat som forventet. Det her ble det beste, men som du ser nederst til høyre så fløy det et fly forbi i det jeg tok bildet og ødela litt. Det var et spektakulært syn for det blotte øye. Jeg vet ikke hva som gikk galt denne gangen. Jeg har ganske faste innstillinger som jeg pleier å bruke til dette, men denne gangen sviktet det helt.Siste gang i Kragerø

Eirik og jeg var i Kragerø sammen med foreldrene hans. Det var sannsynligvis siste gangen i år. Eirik og jeg snakket litt om å besøke hytta en gang til, men det er vanskelig å si om det blir noe av det.

Vi gikk tur på øya og tok noen Geocacher. Vi fant blant annet en som vi så etter i mai, men den gangen fant vi den ikke. På turen vår var vi på to topper med ganske fin utsikt over Skiensund og Kragerø by. På øya finnes det en lekeplass, der hadde de fått en stor trampoline. Eirik og jeg hadde det alt for gøy, nå vurderer han faktisk å kjøpe en.

På kvelden var vi ute å så på morild. Den var ganske svak denne gangen, men den var der. Stjernehimmelen var fantastisk! Vi lå i hver vår lenestol og kikket i en halvtime, om ikke mer. Jeg hadde med kameraet mitt, men av en eller annen grunn var det lite samarbeidsvillig. Jeg tror ikke bildene ble særlig bra. Det kan hende jeg tar feil fordi jeg har ikke sett på dem ennå.

Jeg må si vi var utrolig heldige med både vær og temperatur den helgen. Det var sol og varmt. Vi kunne like gjerne ha pakket med sommerklær, noe vi ikke gjorde så det var for varmt mesteparten av tiden.

I dag hadde jeg min aller første prøve på skolen. Det var en naturfagprøve om økosystemer og suksesjoner. Det er tredje om ikke fjerde gangen jeg har om dette så jeg tror det gikk ganske bra. På onsdag kommer den første prøven i matematikk. Egentlig er jeg litt spent på hvordan jeg kommer til å gjøre det.Burgundy

I dag jobbet jeg på sykehuset. Jeg har klart å gi meg selv stilling som "fredagsvikar". Det var hyggelig å se noen kjente fjes igjen, men jeg var sliten allerede da jeg kom. Denne uken var noe hektisk i forhold til skolearbeid. Da jeg kom hjem fra jobb følte jeg meg ikke som årets arbeider.

Jeg reiser til Kragerø med Eirik i dag. Dette blir sannsynligvis årets siste tur. Jeg tar med speilrefleksen min denne gangen. I fjor var vi der rundt samme periode og kveldene var helt fantastiske. Det var utallig med stjerner på himmelen og man kunne til og med se melkeveiens spiralarm. Det var også morild i vannet og blodmåne den ene kvelden. Jeg håper at et av fenomenene blir tilgjengelige i helgen slik at jeg kan fotografere dem.


Høstfarger er så fine! Burgunder er i hvert fall på min palett i år.Richmond & Finch


Smykker og mobil-wallet fra Glitter, saks og notatbok fra Søstrene Grene, Richmond & Finch mobildeksel fra Nelly.com, Happy Plugs fra Happyplugs.com.

For en uke siden bestilte beskyttende glass til mobilskjermen min og et Richmond & Finch deksel. Det ironiske ved det hele er at jeg knuste skjermen på mobilen min da jeg skulle ta pakken med dette ut av postkassen. Hendene mine litt for fulle med skolebag, bæreposer og mobilen. Jeg hadde riktig nok flip-case deksel på mobilen min da den gikk i bakken, men det var så slitt at det var skjevt og ikke lenger dekket skjermen fullstendig. Skjermen hadde ingen sjanse mot steintrappen ved postkassen.

Heldigvis var ikke knust i mer en to timer. Hindringer i hverdagen plager vettet av meg og får dem som regel unnagjort så raskt dersom det lar seg gjøre. Takket være en utrolig flink gjeng i Skien var skjermen så god som ny på 1-2-3. Nå har et beskyttende glass på skjermen, deksel og en mobil-wallet så forhåpentligvis skjer ikke dette igjen.

Jeg liker denne marmor trenden alt for godt. På 90-tallet hadde foreldrene mine en del marmorgjenstander igjen fra 80-tallet fordi det og var populært på den tiden. Kanskje blir jeg litt nostalgisk av det.Victoria

Vi fikk i oppdrag av norsklæreren å lese en av fire bøker som hun hadde valgt for oss. To av dem var av Knut Hamsun, Pan og Victoria. De andre var av Amalie Skram, hvor den ene var Hellemysfolket. Den siste husker jeg ikke navnet på.

For et par år siden kjøpte en del norske klassikere på en brukt butikk, Victoria var en av dem, men jeg fant aldri tid eller interesse til å lese den før nå. Etter lærerens sammendrag av bøkene ville jeg heller ha lest Pan, men siden jeg hadde Victoria lett tilgjengelig ble det den boken i stedet.

Victoria er faktisk en ganske bra bok, men den er ikke for alle. For det første er det en ganske gammel bok og språket i den er veldig preget av Dansk, noe mange i klassen min reagerte på.

Den handler om en ung adelsjente og møllergutt som vokser opp sammen og forelsker seg i tidlig alder, men kan selvfølgelig ikke være sammen på grunn av statusforskjellene. Gutten, Johannes vokser opp til å bli en ganske vellykket forfatter og Victoria forlover seg med en annen.

Jeg vil ikke spoile, men boken har ikke en lykkelig slutt. Jeg tror kanskje det er nettopp derfor jeg liker den. Jeg så for meg at det ville bli en klissete fortelling om to som tilslutt rømmer sammen, slik som de fleste romaner om forbudt kjærlighet gjør, men denne ender absolutt ikke slik.

Jeg ga den 4/5 stjerner på Goodreads.  • Jeg blogger mest for min egen del. Dette er en offentlig dagbok fremfor blogg, men en gang iblant legger jeg ut diverse innlegg som noen kanskje har nytte av. For eksempel miljø og bærekraft, økologisk kosmetikk eller webdesign. Dette finner du også i kategoriene mine.