hits

Ny blogg

Nei. Jeg slutter ikke å bruke denne bloggen. I ny og ne har jeg blogget om naturkosmetikk og miljøvennlige alternativer. Disse innleggene har forsvunnet litt blant alle de personlige innleggene mine. Tanken bak den nye bloggen er å samle alle miljørelaterte innlegg på ett sted. I tillegg vil jeg ikke begrense dette til et norsk publikum, derfor er den nye bloggen på engelsk. 

Det her er uansett en personlig "zombieblogg" med lite trafikk. Når man søker på saker som f.eks Zero Waste, har blogger lett for å komme opp. Jeg ønsker egentlig ikke økt trafikk hit. Det betyr likevel ikke at jeg totalt slutter å skrive om miljø, bærekraft og naturkosmetikk her. De kategoriene skal få lov til å bli. Det er bare slik at de siste innleggene mine her har vært direkte oversatte versjoner fra den engelske bloggen. Skulle jeg føle for å oversette et innlegg vil jeg gjøre det.

Fremover vil de miljørelaterte innleggene på denne bloggen hovedsakelig dreie seg om norske alternativer. Alt annet vil alt befinne seg i en større grad på den engelske bloggen.

http://howtolosewaste.blogspot.comRMS beauty

Jeg tenkte å gjøre en slags anmeldelse av to RMS beauty produkter. Er du opptatt av naturlig kosmetikk eller kanskje du har slengt deg på zero waste trenden? Uansett så vil jeg dekke alle disse sidene ved dette produktet.

RMS beauty "un"cover-up
Farge: 000

Emballasje
Produktet kommer i en liten papirboks. Jeg har bilder av det på bunnen av innlegget. Inni denne lille boksen er det en liten glasskrukke med et tinlokk. Produktet er nærmest plastfritt, unntaket er det lille klistremerket med fargekoden på undersiden av krukken. Dette har jeg også et bilde av nederst.

Farge
Dette er en concealer som jeg er veldig fornøyd med. Jeg valgte den lyseste fargen (000), men var skeptisk. De fleste med blek hud (som meg selv) kjenner nok til hvor vanskelig det kan være å finne produkter med riktig farge. Jeg vet ikke hvorfor sminkeprodusenter tror at bleke folk kun kommer med varme undertoner. Selv har jeg kalde undertoner. Det som denne concealeren så bra er at det er helt fargenøytralt. Det er hverken gult eller rosa og vil derfor sannsynligvis passe de fleste med blek hud, uansett hvilken undertone man skulle ha. (Concealeren ser gul ut på bildet, men er ikke det).

Da jeg først fikk den ble jeg litt bekymret. Fargen virket alt for lys, men det viste seg å stemme likevel. Du vil se på swatch bildet at den så vidt er synlig på huden min.

Dekkevne
Concealeren er ganske pigmentert og har derfor tung dekkevne. Den kan garantert dekke det aller meste, noe mange naturlige kosmetikkprodukter ikke gjør. Den er litt oljete så jeg foretrekker å bruke pudder over for minst mulig gjenskinn. Dette er bare min preferanse. Jeg har også brukt den uten pudder uten at det var noe problem.

Duft
Den har en veldig mild duft som bare er merkbar når du lukter på glasskrukken. Det er ikke noe du hadde merket når produktet er på ansiktet ditt. Jeg kan ikke gi et nøyaktig svar på hva den lukter som, men det er vaniljeaktig.

Ingredienser
*Cocos Nucifera (Kokosnøttolje), *Ricinus Communis (Lakserolje), *Cera Alba (Bivoks), *Theobroma Cacao (Kakaofrø) smør, *Simmondsia Chinensis (Jojobafrø) olje, Tocopherol (ikke GMO), *Rosmarinus officinalis (Rosmarin) Ekstrakt, og kan inneholde: [+/-] Titandioksid CI 77891, Jernoksider CI 77492, CI 77491, CI 77499.

*SERTIFISERT ØKOLOGISK

Selges hos Heaven Scent og Skinlove. (Begge er norske forhandlere)

RMS Beauty Lip2cheek
Farge: illusive

Emballasje
Identisk emballasje som "un"cover-up concealer.

Farge
Jeg er veldig fornøyd med fargen. Produktet er også ganske pigmentert. Det er klart at vi alle liker ulike farger, men personlig foretrekker jeg litt mørkere farger på leppestift. Det er fordi det er lettere å få fargen til å se mindre intens ut. Enten bruker man produktet slik det er eller så påfører man mindre for å få en svakere effekt. Illusive ser ganske mørk ut på bildene, men er i virkeligheten litt lysere.

Produktet heter lip2cheek fordi det også kan brukes på kinnene som rouge. Jeg vet ikke helt om jeg har noen planer om å bruke produktet på kinnene mine. Jeg valgte lip2cheek og ikke den vanlige leppekolleksjonen til RMS beauty fordi den inneholdt glitter. Jeg er ikke spesielt glad i sminke som glitrer eller glinser. Vær oppmerksom på at noen av lip2cheek variantene i andre farger også har glitter i seg.

Duft
Har en mild duft av kokosnøtt.

Ingredienser
*Cocos Nucifera (Kokosnøttolje), *Ricinus Communis (Lakserolje), *Cera Alba (Bivoks), *Theobroma Cacao (Kakaofrø) smør, *Simmondsia Chinensis (Jojobafrø) olje, Tocopherol (ikke GMO), *Rosmarinus officinalis (Rosmarin) Ekstrakt, og kan inneholde: [+/-] Titandioksid CI 77891, Jernoksider CI 77492, CI 77491, CI 77499.

*SERTIFISERT ØKOLOGISK

Selges hos Heaven Scent og Skinlove. (Begge er norske forhandlere)


Venstre: uten bilts, naturlig belysning. Høyre: med blits.Miljøvennlig tanntråd

Med mindre ikke du allerede er en Zero Waster, vil jeg påstå at din tanntråd kommer i en plastbeholder. Engangsplast eller plast til kortvarig bruk er en stor miljøsynder. Hvor mange av dere resirkulerer faktisk denne emballasjen? Jeg har selv vært der og slengt den lille tomme boksen i restavfallet, uten å tenke så mye over det. Men Elinor, jeg kan ikke slutte å bruke tanntråd! Jeg vet. Det hadde vært ekkelt! Heldigvis finnes tiltak som kan gjøre munnhygiene litt mer miljøvennlig.

Flere selskaper lager nå tanntråd i miljøvennligere beholdere som f.eks glassbeholdere med metalliske lokk. Produktene kommer også med refill til beholderne slik at de kan gjenbrukes. Det finnes en del alternativer man kan velge mellom, men jeg anbefaler alltid å kjøpe fra nærmest mulige selger. Be:Eco er en norsk butikk som fokuserer på bærekraftige, gjenbrukbare og plastfrie produkter. Be:Eco selger to typer tanntråd. Tyskproduserte Vömel kommer i en liten glassbeholder med metallisk lokk. Tråden er laget av silke og kan derfor komposteres. I tillegg selges det også refills. Den andre varianten er Gentle Floss som kommer i en liten pappeske som kan resirkuleres, men tråden er av nylon og regnes derfor som restavfall.

Selv har jeg glassbeholder varianten, men min er fra et italiensk selskap som heter Tea Natura. Det er ingen spesiell grunn til at jeg valgte denne. Det ble bare slik fordi jeg handlet andre ting på Ecco Verde (Den europeiske versjonen av iHerb) og de solgte tilfeldigvis slik tanntråd da jeg gjorde skiftet. Det var derfor mer praktisk å få alt i en pakke, i stedet for å bestille fra flere steder. Ulempen med Tea Natura er at det ikke finnes refill, men det er ikke et stort problem. Refillen til Vömel passer her og det er den jeg kommer til å bruke fremover.

Så hvorfor en slik tanntråd? Vel, for det første så er tanntråden laget av et naturlig og komposterbart materiale. (Dette gjelder ikke nylon). Disse tanntrådene inneholder ikke tvilsomme stoffer slik de kommersielle gjør. De naturlige tanntrådene er vokset med bivoks og noen vil kanskje også ha naturlige oljer fra mynte eller liknende. Tråden er også nedbrytbar.

Alle lenker i dette innlegget er understreket.  • Jeg blogger mest for min egen del. Dette er en offentlig dagbok fremfor blogg, men en gang iblant legger jeg ut diverse innlegg som noen kanskje har nytte av. For eksempel miljø og bærekraft, økologisk kosmetikk eller webdesign. Dette finner du også i kategoriene mine.