hits

Grønne fingreHalloweenfest

Det ble Halloweenfest med gjengen fra 2014. Jeg er egentlig ganske overrasket. På den tiden var alt for så vidt greit, men alle var liksom plutselig hundre ganger hyggeligere på denne festen. Det var utrolig god stemning. Fordi festen befant seg på et sted med dårlige transportmuligheter, ble jeg nødt til å dra litt tidligere på grunn av avtalt henting. Da kom selve festarrangøren og tilbydde betaling for taxi, slik at jeg kunne være der lenger. Disse menneskene ville rett og slett ikke at jeg skulle dra. Dessverre var allerede min henting på vei og da var det ikke så mye å gjøre med det. På vei hjem fikk jeg meldinger om at de savnet meg allerede. Det var veldig hyggelig, og jeg ser ingen grunn til å ikke dra på neste fest (og bli der lenger).

Det ble ikke så voldsomt med kostymer. Jeg fikk beskjed om "litt kostyme, men ikke veldig" så jeg skaffet bare en heksehatt i siste liten og anvendte de siste jeg hadde igjen av mine emo choker smykker.Winter incomingDen lille dyrehageAutumn vibez

 Reunion Halloweenfest

I september var jeg på butikken og traff ved en tilfeldighet en gammel venn som jeg ikke har sett på noen år. Vi slo av en hyggelig prat og snakket om å samle gjengen som vi pleide å henge med. Jeg var usikker på om dette bare var vennlig snakk eller om det var seriøst, men tok kontakt med vedkommende på facebook noen dager etter møtet. Vi prøvde å avtale en liten fest den kommende helgen, men så ble det egentlig litt stille og jeg tenkte det ikke var seriøst likevel. Plutselig fikk jeg en SMS på lørdag av samme venn. Han hadde blitt spontant invitert til en fest med gjengen og lurte på om jeg ville komme. Ironisk nok var det den ene dagen jeg faktisk var opptatt, dessverre ble jeg nødt til å takke nei.

Noen få minutter senere ringer samme venn og forteller at det blir ny fest i slutten av oktober. Denne festen kommer jeg nok på, og jeg er faktisk litt spent. Dette er mennesker jeg ikke har sett siden 2014, men kjente godt på den tiden. De var venner av en ekskjæreste som jeg ikke lenger snakker med. Nå er det visst slik at de ikke lenger omgås med ham heller, og da ser jeg ikke noe problem. Jeg ser ingen grunn til å ikke ta opp vennskapet. Vi hadde mye moro den gangen.

Dette er visst en Halloweenfest. Jeg har ingen spesielle kostymer planlagt, men noe vil jeg nok kunne finne på dersom det blir behov for kostyme.Såpestykker for håret?

Såpestykker er et bra alternativ hvis man vil kutte ned på plastavfall og velge noe litt mer naturlig. De kan brukes til vask av mye rart, men det er et tema som stadig dukker opp når det gjelder såpestykker. "Kan man vaske håret med dem?". Det er nemlig stadig snakk om tørt hår etter bruk av disse. Da jeg begynte med naturlige produkter i 2013 (dette var før jeg prøvde å kutte ned på avfall) benyttet jeg såpestykker for å vaske håret. Etter mine erfaringer har jeg gjort opp en mening, så i dette innlegget deler jeg mine erfaringer.

Det var altså slik at jeg erstattet all kosmetikk og badeprodukter med naturlige versjoner uten konserveringsmidler. Jeg fant en selger på Etsy som lagde naturlige såper for hår og bestilte noen. Da jeg begynte å bruke dem var jeg veldig fornøyd fordi jeg ikke brukte sjampo med hvem-vet-hva ingredienser. Dessverre tok det ikke lang tid før det oppstod komplikasjoner og håret mitt fikk oppleve en del konsekvenser. Litt ut i 2014 var håret mitt tørt, flokete og skadet. Etter vask var det tørt, dagen etter var det utrolig fettete. Jeg gjorde alt i min makt for å forhindre skade og floker. Jeg brukte aldri varme på håret, sov med silketrekk på puten og trimmet regelmessig. I tillegg oljet jeg tuppene nesten daglig og endret kostholdet mitt ved å ta kosttilskudd og spise mer protein. Ingenting så ut til å hjelpe, håret mitt var et mareritt. På den tiden trodde jeg at dette skyldtes all fargingen håret mitt hadde gjennomgått årene før, selv om jeg hadde sluttet med det. Jeg tenkte også at det kunne være fordi jeg ikke lenger brukte silikonbasert sjampo som gjør håret glatt.

Dette var ikke de enste problemene jeg møtte på. Det neste var utrolig kløende hodebunn. Det klødde konstant og jeg fikk alltid et lag med noe under neglene når jeg klødde som viste seg å være såperester, til tross for at jeg renset grundig. Til slutt brukte jeg opp såpestykkene mine og kjøpte meg en flytende sjampo etter det. Livet og håret mitt ble forandret etter det og jeg har brukt flytende sjampo siden. Sjampoen jeg bruker er fra Maria Åkerberg (i typen Sage)som jeg har skrytt av i et tidligere innlegg her. I tillegg bruker jeg også conditioneren (i typen Energy) til Maria Åkerberg som er helt fantastisk! Produktene er dessverre ikke plastfrie, men de er veldig resirkulerbare og kommer i store 500ml flasker. Jeg kjøper alltid de største slik at jeg ikke trenger å kjøpe små ofte. De store varer som regel fem måneder så det blir ikke store mengder plastavfall årlig med disse.

Dette er selvfølgelig bare min erfaring med såpestykker, prøv hvis du vil. Det finnes forskjellige såper der ute og noen er kanskje mer kompatible enn de jeg benyttet. Alle har ulikt hår og det er ikke sikkert ditt hår ville reagert slik. Derfor vil jeg ikke nødvendigvis fraråde noen fra å gi det et forsøk, men det er bare enkelte ting man burde være litt forberedt på at man kan oppleve. Jeg bruker forresten absolutt såpestykker som dusjsåpe! Håper dette kastet litt lys på det.Wishlist: lip tint

Jeg har faktisk per i dag ikke en eneste leppestift. De jeg hadde ble enten brukt opp eller for gamle, så jeg kvittet meg med dem. Med RMS beauty lip2cheek i Illusive har jeg på en måte én, men det er alt.

Jeg liker å variere farger. Illusive er kjølig og litt intens. Jeg synes jeg trenger noe lyst, varmt og litt mer naturlig for variasjon. Derfor har jeg kikket på Tata Harper sin Lip To Cheek kolleksjon. Jeg sitter i så fall litt fast mellom Very Popular og Very Vivacious.


Fra venstre: Very Popular, Very Vivacious.

Likevel er jeg også glad i mørke, intense farger og har tidligere referert til det som "gothstick". Kjær Weis har lip tints har et godt utvalgt blant mørke farger. Fargene det står mellom er Lover's Choice (rød) og Godess (Mørk lilla). Jeg tenker at rød er en klassiker som man burde ha liggende, men jeg er som sagt også glad i "gothstick".


Fra venstre: Lover's Choice, Godess.

Jeg vil i hvert fall ikke ha alle fire på en gang. Jeg bruker ikke sminke ofte nok til å ha så mange liggende. Sannsynligvis vil jeg investere i en eller to av de nevnte, så får jeg heller bruke de opp før jeg går over på neste.

Alle produktene her er naturkosmetikk og kommer i plastikkfrie beholdere. Kjær Weis kommer også med refillere til de metalliske beholderne.Med lillesøster

I dag var traff jeg søsteren min. Hun kom med buss til min by og så dro vi videre på en ny buss til Skien. Hun er veldig glad i en bestemt butikk i Skien, men har ikke ofte anledningen til å reise dit, derfor dro vi dit sammen. I Skien satt vi også litt sammen på kafé og pratet. Det var en hyggelig dag, selv om vi ikke var veldig heldige med været. På vei hjem regnet det, men heldigvis var vi på en stopp hvor det var busskur.Kjær Weis øyenskygge

I flere år har jeg forholdt meg til samme øyenskygge fra Idun Minerals. I mitt søk etter øyenskygge i en plastfri beholder og med mulighet for refill, oppdaget jeg Kjær Weis. Merket bærer navnet til  den danskfødte, New York-baserte make-up artisten Kirsten Kjær Weis. Dette merket fokuserer på naturlig og økologisk og regnes som naturkosmetikk. Selve øyenskyggen er produsert i Italia.

Øyenskyggene til Kjær Weis kommer flotte røde pappesker. Inni ligger selve øyenskyggen som kommer i en metallisk beholder. Det jeg liker med beholderen er hvor utrolig praktisk den er laget. Lokkene på disse øyenskyggene slides bare ut til siden, så man trenger ikke å ta noe av. I tillegg er det slik at øyenskyggene kan byttes ut, ettersom de blir brukt opp. I beholderen er det en magnet som holder selve øyenskyggen på plass i beholderen. På undersiden er det et lite hull som gjør det mulig å dytte øyenskyggen ut. Kjær Weis selger selvfølgelig også refills.

Jeg har to stykker. En lys (Cloud Nine), og en mørk (Wisdom). Jeg har tidligere sagt at jeg ikke liker shimmer i øyenskygge, faktisk ikke i noe kosmetikk. I Kjær Weis øyenskygger er det noe shimmer, men jeg ville sagt at de bare er semi-shimmery. De ser faktisk noe matte ut når man påfører dem, og dette liker jeg. Konsistensen på disse er fantastisk. Det glir veldig lett på huden og er lette å jobbe med. Jeg er faktisk overrasket.

Jeg kan si litt om fargene. Cloud Nine har en lys rosa/beige farge, og det er i denne shimmeren synes best i. Wisdom har en taupe brunfarge og selv om denne også inneholder shimmer, så kan den se litt matt ut på huden.No beige

Jeg har nok en gang gjort noen små endringer i designet. Ikke noe stort, men jeg fjernet den beige fargen og gjorde det litt mer nøytralt. Slik var det før endringene.Ikke mange stjerner

I går prøvde jeg litt på å ta stjernebilder. Stjernehimmelen var ikke på sitt beste så de ble ikke spesielt bra, men jeg fikk bilde av Karlsvognen.Oktober

I den siste tiden har jeg søkt på noen deltidsstillinger i håp om å tjene opp litt mer penger til neste år. Får se hvordan det går.

I går var det skikkelig fint vær for første gang på evigheter.

   • Jeg blogger mest for min egen del. Dette er en offentlig dagbok fremfor blogg, men en gang iblant legger jeg ut diverse innlegg som noen kanskje har nytte av. For eksempel miljø og bærekraft, økologisk kosmetikk eller webdesign. Dette finner du også i kategoriene mine.