hits

Ekskursjonene

Forrige uke hadde vi en hel uke med feltkurs i geologien som endte opp med å bli en lagt finere opplevelse enn jeg forventet. Den første dagen hadde vi hovedsakelig orientering om hva som kom til å foregå de neste dagene samt litt innføring enkelte ting som kunne bli faglig relevant under turen. Den andre startet selve ekskursjonen. Vi stoppet først på Fensfeltet i Ulefoss fordi her var det en gang en karbonittvulkan, noe som er ganske sjeldent. Videre tok vi turen til Rognstranda i Bamble som ligger latterlig nær hjemstedet mitt.

Rognstranda er en interessant geolokalitet fordi den geologi fra to helt ulike geologiske tidsperioder i samme bukt. Geologer fra Gea Norvegica Geopark guidet oss gjennom Rognstranda, men været var dessverre helt forferdelig på dette tidspunktet så det var vanskelig å følge med. Det var både kaldt og det pøsregnet, heldigvis ble været bedre senere på dagen. Bussturen stoppet på Oddane Sand hvor vi overnattet.

Den andre dagen dro vi til Mølen. På Mølen var jeg mye som barn med foreldrene mine, men har ikke besøkt stedet siden en gang 90-tallet så det var fint å se det igjen. Vi dro videre mot Larvik og gjorde et kort stopp ved Veldre kapell for å se på steinblokker i en skog like ved før vi så tok en matpause på en kafé i Bøkeskogen. Her ble det nok en gang litt nostalgisk for meg. Denne kaféen besøkte jeg en gang på en togtur til Larvik med barnehagen, da vi også var i Bøkeskogen. De siste to stoppene var Kringlemyr i Lågendalen, hvor vi tok jordprøver på et område som en gang var en meander. Siste stoppet denne dagen var Kjærra Fossepark hvor vi hovedsakelig kikket på stein fra Oslofeltet. Vi dro så tilbake til Bø.

Den tredje ekskursjonen var til et område like utenfor Bø. Da gikk vi over på kvartærgeologi og analyserte landskapet og hvilken påvirkning istiden hadde hatt. Vi ble delt inn i gruppe og fikk utdelt et kart med poster som gruppene måtte gjennom.

På fredagen hadde vi mineral og bergartsprøve. Mitt inntrykk var at den gikk utmerket og i dag fikk jeg vite at jeg bestod. Denne uken jobber vi i grupper med en feltrapport fra ekskursjonene.

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with u2 preset

Processed with VSCO with g6 preset

Processed with VSCO with fp8 preset

Processed with VSCO with ku1 preset

Processed with VSCO with u5 preset

Processed with VSCO with au5 preset

Processed with VSCO with av4 preset

Processed with VSCO with au5 preset

Processed with VSCO with av4 preset

Processed with VSCO with al4 preset  • Jeg blogger mest for min egen del. Dette er en offentlig dagbok fremfor blogg, men en gang iblant legger jeg ut diverse innlegg som noen kanskje har nytte av. For eksempel miljø og bærekraft, økologisk kosmetikk eller webdesign. Dette finner du også i kategoriene mine.