hits

Flytter ut

I dag flytter jeg ut. Foreløpig skal jeg bare se hvordan det blir, særlig med transport siden Anders bor på et dumt sted hvor det ikke går en eneste buss. En av betingelsene mine er at han må få meg på skolen til rett tid, hver dag. Han mener han kan klare det, men jeg tviler litt på den syvsoveren. Så dersom jeg en dag skulle komme for sent en dag blir det rett hjem igjen. Unntakene er ting som ikke er vår feil og som vi ikke kan gjøre noe med.Favoritt

I år ble det mange praktiske gaver som verktøy og kjøkkenutstyr, men det var en gave som skilte seg ganske godt ut. Anders overrasket meg virkelig.

Julen

Da er julen endelig over. På lille juleaften hadde vi selskap hjemme. Moren min hadde invitert noen venner av oss, en russisk familie, på en typisk norsk julefeiring.

I år rømte jeg fra familien på juleaften og ble med Anders til Oslo i stedet. Vi var hos faren hans. 1. Juledag skulle vi egentlig dra til Seljord for å være på gården til moren hans, men fordi vi var der den 21. droppet vi det. 2. juledag og i går var vi hos farmoren og farfaren hans fordi den ene dagen var onkelen, kusinen og grandonkelen hans på besøk og i går var broren, kjæresten hans, faren og stemoren hans der.Tangen fort

Anders og jeg dro til Seljord på lørdag fordi moren hans inviterte oss til huset/hytta som tilhører stefaren. Det var en slags førjulsfeiring sammen med moren, søsteren, broren og partnerne demmes i tillegg til barn.

Det ble ingen tur til Sverige, Olav og Magnus trakk seg. Vi inviterte Sander i stedet. Han ville gjerne være med men hadde dessverre arbeid, da ville vi endt opp med bare 1 time på oss, i Sverige. Derfor dro vi til Tangen fort med Sander og flyttet Sverige turen til den 30. desember.Bursdagsselskap

I går var jeg i bursdagsselskapet til Daniel. Han har egentlig bursdag den 23. desember, men fordi de fleste er opptatt den dagen valgte han å feire et par dager før. Det var ikke det største selskapet, tilsammen var vi fem stykker. Mye bråk ble det likevel enda så få vi var. Daniel og jeg bakte brownies og lagde gløgg med vodka.

I dag drar Anders og jeg til Seljord for å besøke moren hans og imorgen drar vi til Sverige med Olav og Magnus.

Pepperkaker

På tirsdag lagde Anders og jeg pepperkaker. Vi hadde snakket om å bake pepperkaker før jul, etter at famoren hans hadde gitt oss en hel haug med bakeutstyr. Vi var i matbutikken og de solgte ferdig pepperkakedeig for 10 kr. så vi tenkte hvorfor ikke? Jeg tok bildene med kameraet til Anders, så nå låner jeg SD kortet hans. Det var noen gamlere bilder på det også.Rå kake

Jeg prøvde meg på en raw cake her om dagen. Den ble vellyket. En raw cake er en kake som vanligvis bare inneholder råvarer og stekes ikke i ovnen.

Jeg improviserte i stedet for å bruke oppskrift, så jeg brukte bare det jeg følte for. Det ble en skogsbær "oste" kake, fordi det ikke er ost i den. Kremen består av bløtlagte nøtter, frukt og planteoljer/fett som man kjører en runde i mikseren.

Den var god, men jeg synes ikke den smakte ikke så godt dagen etter og jeg vil tippe på at det skyldes råvarene.Muntlig

Nå har jeg hatt muntlig høring i Sirkulasjonsorganene, Smittekjeden, Fett og Hjerte- og Karsykdommer. Det gikk ganske bra! Jeg fikk 6.

I går var jeg på Nan Wan Garden med Anders, Olav og en venn av dem som jeg ble kjent med. Forsmak

Det ser ikke ut til at vi som Mørch har tid til å jobbe med musikk for øyeblikket. Jeg tror ikke Solutions blir ferdig i år, så da kan jeg like gjerne legge ut det vi har laget til nå. Den skal fremdeles perfeksjoneres og det er ikke hele sangen.Lopapeysa

Nå har jeg jobbet med PowerPointer til de temaene som vi kan få på den muntlige høringen, til mandag. Det er i alt 4 ark som vi kan trekke med flere temaer. Jeg har lest og skrevet i 4 timer, til to av arkene. Den ene PowerPointen kom på 18 sider med bare stikkord. De siste to arkene tar jeg  i morgen. Jeg fant ut at det beste for meg er å lage disse presentasjonene, da kan jeg øve muntlig på dem som om det skulle være en fremføring. Det virket i hvert fall på den forrige muntlige høringen min. Jeg var ikke helt sikker på hva jeg egentlig snakket om, men likevel fikk jeg 5+.Hjemme

Alt er så hektisk rett før jul, det er til å bli gal av. Jeg har skikkelig julegavehastverk nå, fordi jeg ikke har hatt så mye tid til å kjøpe gaver. Man kan tro at den siste uken på skolen er ganske slapp, lang ifra! På mandag har vi muntlig høring igjen og på onsdag har vi prøve. Siste skoledag er på torsdag, takk og pris!

Jeg overnattet hos Anders fra torsdag til fredag fordi vi hadde fri på fredag, på grunn av lesedag til den muntlige høringen på mandag. Jeg bestemte meg for at jeg heller skal bruke helgen til å øve. Vi pyntet litt hjemme hos Anders. Farmoren hans hadde gitt ham litt julepynt og jeg tok med litt av min egen, fordi vi har så mye. Da jeg kom hjem pyntet jeg også hjemme, så nå er det skikkelig julestemning.

Muntlig høring

I går satt jeg ca. 3 timer i strekk og øvde til muntlig høring i yrkesutøving, så orket jeg ikke mer. Da ringte jeg Anders og ble med ham, Olav og Magnus ut.

Jeg forstår ingenting! Jeg var helt sikker på at jeg kom til å gjøre det dårlig på den muntlige høringen, men gjorde det bedre enn forventet. Det jeg ikke skjønner er hvordan jeg fikk 5+ fordi jeg gjorde det ikke så bra. De stilte spørsmål og jeg klarte ikke en gang å besvare alt. Jeg skal selvfølgelig ikke klage, mine forventninger var 4.Det snør

På fredag så vi film på skolen og spise pizza. Etter skolen ble jeg med Anders til Siljan fordi en venn av ham skulle fikse noe på bilen hans og så var planen å besøke moren hans, men hun var visst ikke hjemme. I stedet dro vi for å handle litt julegaver og så innom farmoren og farfaren hans. På lørdag dro vi til min farmor og farfar fordi tanta mi var der og mamma snart hadde bursdag så hun kom dit hun og. Samme kvelden kjørte vi etterpå rundt med Magnus. I dag ble Anders og jeg invitert av farmoren og farfaren hans, til kikuthytta for å spise.

Det snødde i natt, jeg er skikkelig sur. Hadde håpet på at det ikke ville komme noe snø.Toppkarakter!

I dag hadde vi muntlig høring/tentamen i kost på skolen. Jeg hadde pugget og pugget, men følte likevel at jeg ikke klarte å huske halvparten. Jeg var helt overbevist om at jeg kom til å gjøre det dårlig og håpet ikke på mer enn en fem minus. Utrolig nok fikk jeg seks! Det gjorde meg veldig glad fordi jeg trakk ting jeg følte jeg ikke kunne så godt. Måtte snakke om proteiner, vitamin D og hvordan man bryter smittekjeden.

Jeg skal ikke forvente at jeg kommer til å gjøre det like bra på de to andre muntlige høringene vi skal ha.Få en slutt på det!

I går lagde vi julepynt på skolen den første timen. Det var greit å slippe undervisning. Jeg er så lei av alt med skole nå at det ikke går ann! Det er rene helvete nå. Imorgen har jeg muntlig høring/tentamen, den 10. skal vi har en framføring, den 11. har jeg muntlig høring/tentamen. Den 12. har vi matteprøve. Den 16. har vi enda en muntlig høring/tentamen. Den 18. har vi prøve i naturfag. Jeg kommer ikke til å kunne kjøpe julegaver eller noe som helst fordi jeg ikke har tid. Alt er fullbooket. Blir ikke så mye tid til å slappe av i ferien heller. På juleaften skal jeg til Oslo med Anders til faren hans, første juledag skal vi til seljord til stefaren hans for å feire jul med moren. Tredje jule dag skal vi være hos farmoren og farfaren hans også skal vi feire nyttår sammen.

Nå er jeg temmelig lei av skolen. De kan bare våge å forsette sånn etter nyttår. Da gir jeg opp! Da blir det minimal innsats, kommer bare til å møte opp for å ikke få fravær.

Jeg var hos anders i går etter skolen. Vi besøkte farmoren og farfaren hans også var vi hjemme hos ham og fikk besøk av Sander.Vi har ikke hvit sjokolade

I går var jeg ute med Daniel. Vi fant ut at vi fikk lyst på hvit sjokolade, men fant også ut at det rett og slett ikke finnes i butikkene. Vi gikk til alle matbutikkene i nærområdet. 2 Kiwi butikker, 2 Meny butikker, Ica, Coop, Rimi, Nille, Europris, Shell, til og med Sunkost. Alt vi fant var den ekle freia hvite kokesjokoladen. Sunkost hadde også en skikkelig dyr hvit sjokolade men den hadde mango biter i seg. Det var litt av en jakt. Vi ga opp til slutt.Gamlehjem

Det kommer nok neppe som noen overraskelse at jeg har overnattet hos Anders hele helgen. Det er vel det enste jeg faktisk skriver om, men så skyldes det kanskje det at nå for tiden består livet mitt stort sett av skole og Anders. På fredager har vi programfag og da besøkte vi et gamlehjem. Jeg fikk sansen for en gammel mann der. Han var ganske ærlig "Dette er en forsmak til helvete. Det hadde vel egentlig vært bedre å være der" så bablet om mye rart uten grenser, som f. eks. horer.

Anders hentet meg ved gamlehjemmet og vi dro rett hjem til ham slik at jeg kunne skifte fordi vi skulle i bursdagselskap til halvsøsteren hans. Selskapet var hos faren hans, som bor i Oslo. Hele familien var der. Jeg skulle bare tulle litt så jeg ba niesen til Anders om å slå ham mens han stod med ryggen til. Selvfølgelig så snudde han seg i det jeg hadde sagt det. Nå er det nok ikke lenge før han blir Tante Anders.

Dagen etter kom vennen hans, Magnus, på besøk. Han hadde tatt med seg alkohol og var den eneste som satt å drakk. Noen andre venner av Anders inviterte oss alle med ut til å spise på Nan Wan Garden, hvor Magnus bestilte enda mer alkohol. Det ble en hysterisk morsom tur hjem igjen. Magnus både sa og sang så mye rart at Anders så vidt klarte å holde seg på veien imens han lo. Vi hadde på jule musikk i bilen og da "Vi tenner våre lykter" kom på mens vi kjørte gjennom Porsgrunn sentrum sveivet Magnus ned vinduet og sang med full hals "Ja, vi tenner våre pikker når det mørkner!" Huff, jeg kan ikke si halvparten av det som skjedde.

Det var en artig helg.

I dag skulle vi egentlig ha flydd ett av modellflyene til Anders, men det var forferdelig sterk vind ute så vi droppet det.

  • Jeg blogger mest for min egen del. Dette er en offentlig dagbok fremfor blogg, men en gang iblant legger jeg ut diverse innlegg som noen kanskje har nytte av. For eksempel miljø og bærekraft, økologisk kosmetikk eller webdesign. Dette finner du også i kategoriene mine.