hits

Pre-2018

I går hadde vi besøk av noen gamle bekjente som hadde med hunden sin. Det var veldig hyggelig.

I dag skal jeg være hjemme når jeg møter det nye året. Det har jeg ikke vært siden det ble 2012. Hver gang jeg har vært borte så har jeg alltid hatt en liten bekymring for katten min. Hun liker virkelig ikke fyrverkeri, og tok det dårlig alle de årene jeg var hjemme og feiret. Det er også meg hun har et bånd til og holder seg i nærheten av når hun er redd. Jeg skal innrømme jeg har hatt litt dårlig samvittighet for at hun har vært hjemme med full panikk og jeg ikke har vært der. I år får jeg se hvordan hun reagerer nå og får eventuelt muligheten til å roe henne litt mer ned.

Da vi hadde besøket hos oss i går var det noen som fyrte av en rakett i nærheten. Det var nok til at hun skvatt opp og løp avgårde.Romjul

Omtrent alle mine venner og bekjente har for lengst flyttet ut av byen, noen av dem har aldri bodd i her til å begynne med. Jeg følte at nok er nok og oppsøkte lokale mennesker. Jeg kom i kontakt med en person fra området som jeg utvekslet litt meldinger med. I dag bestemte vi oss for å møtes. Dette var godt utenfor min komfortsone å gjøre noe slikt, men det var absolutt verdt det.

Vi tilbrakte ca. tre timer på byen. Vi kikket litt på romjulssalget og hadde hyggelige samtaler over en kopp kaffe.En hyggelig beskjed

Jeg deltok i Skinlove sin adventskalender og mottok en ganske hyggelig beskjed i dag. Skinlove er en norsk butikk som selger økologiske og naturlige hudpleie- og kosmetikkprodukter. De har veldig mange fantastiske produkter og stiller strenge krav til hvilke ingredienser de godtar.

Jeg luken for juleaften og premien er et gavekort på 500 kr. Det passer egentlig veldig bra akkurat nå. Jeg har kikket på noen produkter, men måtte pent utsette det fordi julegavehandelen måtte prioriteres.

 Julen 2017

Jeg fikk kameraet mitt tilbake i siste liten mot alle odds. Da fikk jeg også testet det nye objektivet til litt portrettfoto. Denne julen var jeg hjemme og det var ganske rolig. Jeg fikk et polariserende filter til det nye objektivet mitt. Får nok testet det nærmere våren.Sketch

Det er evigheter siden jeg tegnet med blyant og nylig gjorde jeg et lite forsøk på en sketch. Den ble ikke den beste, men heller ikke den verste. Jeg burde ha tegnet større. Det var alt for smått.

I dag har jeg ellers holdt på med forberedelser til jul. Det blir ikke noen stor feiring i år.I tide

Jeg har fått levert julegaven til søsteren min og mottatt min egen. Jeg fikk også kameraet mitt tilbake i dag, mot alle forventninger. Var ganske sikker på at jeg ikke kom til å se det før jul. Da er alt i orden og det er jo fint.

x-defaultJuleshopping

I dag dro G.M. og jeg ut på juleshopping. Vi fartet rundt i Skien og jeg ble en salgs julegaveassistent. Dessverre var noen av tingene på listen utsolgt, men vi fant heldigvis alternativer.

Nå har jeg hastverk med å avtale en tid jeg kan møte søsteren min på, slik at hun får gaven sin før jul.

 Winter landscapes

Jeg har fremdeles ikke fått noen prisestimering fra de som skal reparere speilrefleksen min. Kameraet mitt burde være framme nå så det plager meg litt. Jeg ville veldig gjerne bruke det nye objektivet mitt til jul og nyttår. Nå ser det ut til at det ikke blir slik.

Jeg ble lei av å sitte inn og gikk en tur i skogen. Av alle ting var jeg tidlig nok ute til at det fremdeles var lyst så da ble det litt mobilbilder i stedet.

Processed with VSCO with 5 presetNytt objektiv

Jeg kjøpte meg et nytt kameraobjektiv da det var Black Friday, men ironisk nok har jeg ikke speilrefleks for øyeblikket. Da jeg skulle vise noen hvorfor jeg ikke bruker det gamle zoom objektivet mitt, skjedde det tydeligvis et eller annet. Jeg fikk ikke dette objektivet av huset. Det satt rett og slett fast. Jeg fant ut at flere på nett hadde opplevd det samme. Med tanke på hvor gammelt kamerahuset er overrasker det meg ikke at noe slikt skjedde. Kameraet mitt er snart 8 år gammelt.

Løsningen, ifølge andre på nett, var å få det sendt avgårde. Det ble altså en tur til Japan Photo. Jeg vet ikke hvor mye dette vil koste, men koste vil det. Jeg har ingen garanti lenger.

Så nå sitter jeg her med nytt objektiv, men ikke noe kamera. Det er veldig irriterende fordi jeg hadde planer om å faktisk begynne å fotografere oftere igjen. Jeg tviler på at jeg får kameraet mitt tilbake før jul, dessverre. Alle bilder fremover blir derfor kun mobilbilder.Julehandel

I dag fikk jeg kjøpt inn de siste julegavene. Ikke at det var så mye å kjøpe. Denne julen blir nok ganske rolig. Jeg blir hjemme med min mor og bestemor.Desember

Da er det desember. Jeg har begynt å pynte litt hjemme, men vil ikke gjøre noen store greier ut av det.

 Opprinnelse

Nok en gang har Dan Brown kommet med ny bok, og nok en gang har jeg lest dem alle. Opprinnelse hører til Langdon bokserien. Jeg vil ikke påstå at dette innlegget er en bokanmeldelse, men jeg pleier å uttrykke noen av mine meninger. Slapp av! Det blir ingen spoilere.

Jeg har lenge likt Langdon serien, men etter hvert begynner man å gjenkjenne Browns "oppskrift". Derfor har nok ikke de siste to bøkene vært like gripende. Likevel er det alltid spennende å se hvilke kulturelle, litterære og vitenskapelige elementer Brown trekker inn i fiksjonen sin. Samt de samfunnsrelaterte og filosofiske delene av handlingen.

Opprinnelse appellerer mer til meg enn Inferno, men det skyldes nok mine egne interesser. Religiøse spørsmål har stadig vært en gjenganger i bokserien, men denne gangen på en litt annen måte og kanskje mer fra mitt eget ståsted. I tillegg er det mindre fokus på det antikke, og mer på framtidsteknologi og kunst fra det forrige århundret.

Boken er spennende. Den er lett og lese, og  kan derfor anbefales.  • Jeg blogger mest for min egen del. Dette er en offentlig dagbok fremfor blogg, men en gang iblant legger jeg ut diverse innlegg som noen kanskje har nytte av. For eksempel miljø og bærekraft, økologisk kosmetikk eller webdesign. Dette finner du også i kategoriene mine.