hits

Nytt objektiv

Jeg kjøpte meg et nytt kameraobjektiv da det var Black Friday, men ironisk nok har jeg ikke speilrefleks for øyeblikket. Da jeg skulle vise noen hvorfor jeg ikke bruker det gamle zoom objektivet mitt, skjedde det tydeligvis et eller annet. Jeg fikk ikke dette objektivet av huset. Det satt rett og slett fast. Jeg fant ut at flere på nett hadde opplevd det samme. Med tanke på hvor gammelt kamerahuset er overrasker det meg ikke at noe slikt skjedde. Kameraet mitt er snart 8 år gammelt.

Løsningen, ifølge andre på nett, var å få det sendt avgårde. Det ble altså en tur til Japan Photo. Jeg vet ikke hvor mye dette vil koste, men koste vil det. Jeg har ingen garanti lenger.

Så nå sitter jeg her med nytt objektiv, men ikke noe kamera. Det er veldig irriterende fordi jeg hadde planer om å faktisk begynne å fotografere oftere igjen. Jeg tviler på at jeg får kameraet mitt tilbake før jul, dessverre. Alle bilder fremover blir derfor kun mobilbilder.Julehandel

I dag fikk jeg kjøpt inn de siste julegavene. Ikke at det var så mye å kjøpe. Denne julen blir nok ganske rolig. Jeg blir hjemme med min mor og bestemor.Desember

Da er det desember. Jeg har begynt å pynte litt hjemme, men vil ikke gjøre noen store greier ut av det.

 Opprinnelse

Nok en gang har Dan Brown kommet med ny bok, og nok en gang har jeg lest dem alle. Opprinnelse hører til Langdon bokserien. Jeg vil ikke påstå at dette innlegget er en bokanmeldelse, men jeg pleier å uttrykke noen av mine meninger. Slapp av! Det blir ingen spoilere.

Jeg har lenge likt Langdon serien, men etter hvert begynner man å gjenkjenne Browns "oppskrift". Derfor har nok ikke de siste to bøkene vært like gripende. Likevel er det alltid spennende å se hvilke kulturelle, litterære og vitenskapelige elementer Brown trekker inn i fiksjonen sin. Samt de samfunnsrelaterte og filosofiske delene av handlingen.

Opprinnelse appellerer mer til meg enn Inferno, men det skyldes nok mine egne interesser. Religiøse spørsmål har stadig vært en gjenganger i bokserien, men denne gangen på en litt annen måte og kanskje mer fra mitt eget ståsted. I tillegg er det mindre fokus på det antikke, og mer på framtidsteknologi og kunst fra det forrige århundret.

Boken er spennende. Den er lett og lese, og  kan derfor anbefales.  • Jeg blogger mest for min egen del. Dette er en offentlig dagbok fremfor blogg, men en gang iblant legger jeg ut diverse innlegg som noen kanskje har nytte av. For eksempel miljø og bærekraft, økologisk kosmetikk eller webdesign. Dette finner du også i kategoriene mine.