Squashkaker
Et lettvint alternativ til kjøtt.

Gir ca. 3 kaker
Ingredienser
1/2 Squash
1 egg
4 - 5 ss grovt mel
1 ts salt (Kan sløyfes)
1 fedd hvitløk (Kan sløyfes)
Fremgangsmåte
1. Skyll squashen og riv den med rivjern. Den trenger ikke å rives fint, kan rives på samme måte som ost.
2. Bruk to skåler. Klem ut noe av væsken fra den revne squashen i en skål og sett den vekk. (Du skal bruke den senere). Legg den revne squashen i den andre skålen.
3. Dersom du vil ha litt mer smak kan du bruke hvitløk eller løk. Jeg bruker ett hvitløkfedd som jeg kutter i småbiter. Dette putter du i skålen med revet squash.
4. Tilsett egg, salt og mel. Rør om.
5. Form kaker på samme måte som med kjøttdeig.
6. Kakene stekes på middels varme. Når de har stekt en liten stund heller du væsken over og legger lokk på pannen, da trekker væsken inn i kakene igjen.
Hvis du vil prøve deg på gulrotkaker er framgangsmåten akkurat den samme, men gulrøttene må kokes før de raspes/moses og du trenger ikke å klemme ut væske. Her bruker man heller ikke løk eller hvitløk. Jeg bruker faktisk litt vaniljesukker.
Man kan selvfølgelig også prøve seg frem med flere grønnsaker. Potet har f. eks god evne til å binde kakene sammen.