hits

Tata Harper: Boosted Contouring Eye Mask

Jeg har den siste tiden egentlig bare prøvd å bruke opp de hudpleieproduktene jeg allerede har, men nå har samlingen virkelig minket. Noen av produktene er jeg fornøyd med, andre ikke så veldig. Det som plager meg mest med de produktene jeg har brukt til nå er plastemballasjen. Siden jeg kutter ned på engangsplast var det på tide å finne erstatningsprodukter.

Jeg har hatt Tata Harper i kikkerten en god stund nå. Merket regnes som luksus innen økologisk hudpleie. Det merker man fort på prislappen. Tata Harper, oppkalt etter merkets skaper, bruker 100% naturlige ingredienser. Mange av urtene er til og med høstet på hennes private, økologisk sertifiserte gård i Vermont. På grunn av de høye prisene har jeg nølt litt, men så kom jeg fram til at man bare lever en gang.

Produktet jeg kjøpte var Boosted Contouring Eye Mask. Masken kommer i en 15 ml glasskrukke. Jeg trodde krukken hadde tinlokk, men det var dessverre av plast, dermed ikke helt plastfritt. Heldigvis er både glasskrukken og plastlokket resirkulerbart. Det som overrasket meg mest var egentlig konsistensen. Jeg så for meg at masken kom til å være som en krem, men den er egentlig ganske fast og fet. Fordelen med dette er at I motsetning til vanlige fuktighetskremer som lett fordamper, holder masken seg lenger. Jeg vil også nevne at masken lukter helt fantastisk! Den har en mild teaktig sjasminduft som er herlig.

Selv om dette er den største summen jeg noensinne har brukt på et hudpleieprodukt, er jeg egentlig ganske fornøyd med kjøpet.RMS Beauty, Eye Polish

RMS Beauty er på god vei til å bli et av mine favorittmerker innen naturkosmetikk. Alt fra ingredienser, forpakning til det merket står for er fantastisk! Det er vanskelig å ikke like det så jeg skaffet nylig to produkter til, Eye Polishene Seduce og Lunar.

Seduce
Denne har en mørk brunfarge og er veldig pigmentert, men ved å påføre svært små mengder blir resultatet mindre intenst. Jeg har merket at denne er noe tørrere enn Lunar, men likevel lett å smøre. Etter å ha testet litt fungerer den også til kontur.

Lunar
Denne har en egghvit farge med et lite hint gull og ser nesten fløyelaktig ut. Denne er fuktigere enn Seduce og lett å tynne ut. Jeg synes ikke den er særlig synlig, men de kan jo skyldes vampyrhuden min. Den fungerte ikke som highlighter på meg i hvert fall, men duger som øyenskygge.

Selv om jeg er veldig fornøyd med Kjær Weis øyenskyggene mine har jeg savnet kremøyenskygger. De er mer praktiske til daglig bruk på flere måter. For det første trenger man ikke bruke børste. Man kan også være litt mer "sloppy" med påføringen, men fremdeles få gode resultater. I tillegg er de oljebaserte så de er fuktende, og lettere å fjerne etter en lang dag.Gavekortet jeg vant i desember

I desember vant jeg hovedpremien til Skinloves adventskalender. Jeg vant på juleaften og premien var et gavekort på 500 kr. Etter å ha tenkt meg nøye om fant jeg ut hva jeg ville bruke gavekortet på, men på grunn av romjulssalget måtte jeg vente til varene var på lager igjen. Derfor kommer dette innlegget så sent.

Jeg kjøpte følgende varer


Jeg er generelt fornøyd med innkjøpet, spesielt hårbørstene. Børsten med trebuster er helt fantastisk! Den river ikke håret mitt like mye som den forrige børsten min. Håroljen fukter det tørre håret mitt og har en herlig sitrusduft. Jeg har hittil bare prøvd Face Tan Water en gang, og fikk ganske tydelige resultater. Dette produktet fikk veldig gode anmeldelser, men det er sannsynligvis ikke helt egnet for folk som er like lyse som meg. Jeg fikk nemlig ikke det jevne resultatet alle skrøt så av, men jeg skal gi det noen forsøk til og være ekstra nøye under neste påføring.Økologisk "Zero Waste" sminke

Sommeren 2016 delte mine kosmetiske produkter i et innlegg. På den tiden fokuserte jeg på økologisk naturkosmetikk, men i senere tid har jeg også fått et økt fokus rundt emballasje. Nesten all kosmetikk kommer i plastemballasje som sjeldent blir resirkulert. Fordi plast er så holdbart er dette veldig dumt. I ettertid har jeg derfor begynt å skaffe bedre alternativ og føler at det er på tide med et oppdatert innlegg. Noen av produktene jeg bruker nå er de samme som jeg brukte før.

Jeg er ingen skjønnhetsguru, sminke er ikke noe jeg bruker daglig. Jeg foretrekker en ganske alminnelig "look" når jeg først bruker det. Svart er en farge jeg aldri bruker, verken som mascara, eyeliner eller øyenskygge. Tanken var egentlig mest å demonstrere hvordan disse produktene ser ut på et ansikt.

Dette bruker jeg nå
Ingen av produktene er testet på dyr.

Kjær Weis
Øyenskygge, Cloud Nine
Cloud Nine er en lys, pastellrosa øyenskygge med medium shimmer. Jeg bruker den på det innerste hjørnet av øyelokket.

Øyenskygge, Wisdom
Wisdom er en kjølig brun øyenskygge med medium shimmer. Jeg bruker et tynt lag på den ytre delen av øyelokket mitt. I tillegg bruker jeg den samme øyenskyggen til å lage en smonkey winged liner med en angled liner børste.

Emballasje
Øyenskyggene kommer i en metallisk beholder som man kjøper første gangen. Etter det kjøper man bare refills som er billigere. Her er den ingen plast.

 

RMS beauty
"Un" coverup concealer, farge: 000
Denne concealeren bruker jeg under øynene for å jevne ut de mørke ringene jeg har. Ellers bruker jeg også denne på andre midlertidige ujevnheter.

Lip2Cheek, farge: Illusive
Denne bruker jeg hovedsaklig på leppene mine, men av og til på kinnene også. I portrettet mitt brukte jeg denne på kinnene.

Emballasje
Begge disse produktene kommer i en glasskrukke med tinnlokk. Den eneste plasten her er et tynt klistremerke med fargenummer eller- navn på undersiden av glasskrukken. Både glasskrukken og tinnlokket er resirkulerbart.

 

Maria Åkerberg
Brow Pencil, Perfect for blondes
Vanlig øyenbrynsblyant. Dette er den samme som jeg brukte i mitt innlegg fra 2016. Etter å ha nappet øyenbrynene mine regelmessig noen år til bake har de blitt litt tynne i noen områder. Jeg bruker denne til å fylle inn disse områdene og gi øyenbrynene en mer definert og symmetrisk form.

Emballasje
Denne er dessverre ikke helt plastfri. Selv om det er en treblyant har den fremdeles en plastkork.

 

Physician's formula
Gentle Wear, Pressed Powder, Translucent Medium
Dette er det samme pudderet som brukte i innlegget fra 2016. Jeg bruker dette under øynene mine etter å ha påført RMS beauty, "Un" cover-up concealer. Det er for at concealeren ikke skal gnis ut og glinse.

Emballasje
Pudderets emballasje er ikke optimal. Den har to tynne plastvinduer på over og undersiden. I tillegg følger det med en kost med plasthåndtak. Jeg er på utkikk etter et bedre alternativ.

 

Dette er ikke med på bildet

Terre d'Oc, Lip Pencil
Denne tok jeg ikke med fordi det virker som dette merket har kuttet ut sminkeserien in sin. Jeg ønsker ikke å foreslå noe som ikke er tilgjengelig. Eneste grunnen til at jeg fremdeles har denne skyldes et stort ryddesalg hos forhandleren jeg fikk den fra. Jeg var så fornøyd med fargen at da det var tilbud kjøpte jeg flere. Når det blir tomt kommer jeg til å finne et annet alternativ.

Ingen mascara?
Tro det eller ei, men jeg bruker ikke mascara og har stort sett ikke gjort det siden desember 2012. Før hadde jeg en backup mascara liggende. Jeg nevnte den i mitt forrige innlegg om sminke, men nå har jeg heller ikke det lenger. Jeg farger vippene mine svarte eller mørkebrune og bruker vippetang.Såpestykker for håret?

Såpestykker er et bra alternativ hvis man vil kutte ned på plastavfall og velge noe litt mer naturlig. De kan brukes til vask av mye rart, men det er et tema som stadig dukker opp når det gjelder såpestykker. "Kan man vaske håret med dem?". Det er nemlig stadig snakk om tørt hår etter bruk av disse. Da jeg begynte med naturlige produkter i 2013 (dette var før jeg prøvde å kutte ned på avfall) benyttet jeg såpestykker for å vaske håret. Etter mine erfaringer har jeg gjort opp en mening, så i dette innlegget deler jeg mine erfaringer.

Det var altså slik at jeg erstattet all kosmetikk og badeprodukter med naturlige versjoner uten konserveringsmidler. Jeg fant en selger på Etsy som lagde naturlige såper for hår og bestilte noen. Da jeg begynte å bruke dem var jeg veldig fornøyd fordi jeg ikke brukte sjampo med hvem-vet-hva ingredienser. Dessverre tok det ikke lang tid før det oppstod komplikasjoner og håret mitt fikk oppleve en del konsekvenser. Litt ut i 2014 var håret mitt tørt, flokete og skadet. Etter vask var det tørt, dagen etter var det utrolig fettete. Jeg gjorde alt i min makt for å forhindre skade og floker. Jeg brukte aldri varme på håret, sov med silketrekk på puten og trimmet regelmessig. I tillegg oljet jeg tuppene nesten daglig og endret kostholdet mitt ved å ta kosttilskudd og spise mer protein. Ingenting så ut til å hjelpe, håret mitt var et mareritt. På den tiden trodde jeg at dette skyldtes all fargingen håret mitt hadde gjennomgått årene før, selv om jeg hadde sluttet med det. Jeg tenkte også at det kunne være fordi jeg ikke lenger brukte silikonbasert sjampo som gjør håret glatt.

Dette var ikke de enste problemene jeg møtte på. Det neste var utrolig kløende hodebunn. Det klødde konstant og jeg fikk alltid et lag med noe under neglene når jeg klødde som viste seg å være såperester, til tross for at jeg renset grundig. Til slutt brukte jeg opp såpestykkene mine og kjøpte meg en flytende sjampo etter det. Livet og håret mitt ble forandret etter det og jeg har brukt flytende sjampo siden. Sjampoen jeg bruker er fra Maria Åkerberg (i typen Sage)som jeg har skrytt av i et tidligere innlegg her. I tillegg bruker jeg også conditioneren (i typen Energy) til Maria Åkerberg som er helt fantastisk! Produktene er dessverre ikke plastfrie, men de er veldig resirkulerbare og kommer i store 500ml flasker. Jeg kjøper alltid de største slik at jeg ikke trenger å kjøpe små ofte. De store varer som regel fem måneder så det blir ikke store mengder plastavfall årlig med disse.

Dette er selvfølgelig bare min erfaring med såpestykker, prøv hvis du vil. Det finnes forskjellige såper der ute og noen er kanskje mer kompatible enn de jeg benyttet. Alle har ulikt hår og det er ikke sikkert ditt hår ville reagert slik. Derfor vil jeg ikke nødvendigvis fraråde noen fra å gi det et forsøk, men det er bare enkelte ting man burde være litt forberedt på at man kan oppleve. Jeg bruker forresten absolutt såpestykker som dusjsåpe! Håper dette kastet litt lys på det.Wishlist: lip tint

Jeg har faktisk per i dag ikke en eneste leppestift. De jeg hadde ble enten brukt opp eller for gamle, så jeg kvittet meg med dem. Med RMS beauty lip2cheek i Illusive har jeg på en måte én, men det er alt.

Jeg liker å variere farger. Illusive er kjølig og litt intens. Jeg synes jeg trenger noe lyst, varmt og litt mer naturlig for variasjon. Derfor har jeg kikket på Tata Harper sin Lip To Cheek kolleksjon. Jeg sitter i så fall litt fast mellom Very Popular og Very Vivacious.


Fra venstre: Very Popular, Very Vivacious.

Likevel er jeg også glad i mørke, intense farger og har tidligere referert til det som "gothstick". Kjær Weis har lip tints har et godt utvalgt blant mørke farger. Fargene det står mellom er Lover's Choice (rød) og Godess (Mørk lilla). Jeg tenker at rød er en klassiker som man burde ha liggende, men jeg er som sagt også glad i "gothstick".


Fra venstre: Lover's Choice, Godess.

Jeg vil i hvert fall ikke ha alle fire på en gang. Jeg bruker ikke sminke ofte nok til å ha så mange liggende. Sannsynligvis vil jeg investere i en eller to av de nevnte, så får jeg heller bruke de opp før jeg går over på neste.

Alle produktene her er naturkosmetikk og kommer i plastikkfrie beholdere. Kjær Weis kommer også med refillere til de metalliske beholderne.Kjær Weis øyenskygge

I flere år har jeg forholdt meg til samme øyenskygge fra Idun Minerals. I mitt søk etter øyenskygge i en plastfri beholder og med mulighet for refill, oppdaget jeg Kjær Weis. Merket bærer navnet til  den danskfødte, New York-baserte make-up artisten Kirsten Kjær Weis. Dette merket fokuserer på naturlig og økologisk og regnes som naturkosmetikk. Selve øyenskyggen er produsert i Italia.

Øyenskyggene til Kjær Weis kommer flotte røde pappesker. Inni ligger selve øyenskyggen som kommer i en metallisk beholder. Det jeg liker med beholderen er hvor utrolig praktisk den er laget. Lokkene på disse øyenskyggene slides bare ut til siden, så man trenger ikke å ta noe av. I tillegg er det slik at øyenskyggene kan byttes ut, ettersom de blir brukt opp. I beholderen er det en magnet som holder selve øyenskyggen på plass i beholderen. På undersiden er det et lite hull som gjør det mulig å dytte øyenskyggen ut. Kjær Weis selger selvfølgelig også refills.

Jeg har to stykker. En lys (Cloud Nine), og en mørk (Wisdom). Jeg har tidligere sagt at jeg ikke liker shimmer i øyenskygge, faktisk ikke i noe kosmetikk. I Kjær Weis øyenskygger er det noe shimmer, men jeg ville sagt at de bare er semi-shimmery. De ser faktisk noe matte ut når man påfører dem, og dette liker jeg. Konsistensen på disse er fantastisk. Det glir veldig lett på huden og er lette å jobbe med. Jeg er faktisk overrasket.

Jeg kan si litt om fargene. Cloud Nine har en lys rosa/beige farge, og det er i denne shimmeren synes best i. Wisdom har en taupe brunfarge og selv om denne også inneholder shimmer, så kan den se litt matt ut på huden.RMS beauty

Jeg tenkte å gjøre en slags anmeldelse av to RMS beauty produkter. Er du opptatt av naturlig kosmetikk eller kanskje du har slengt deg på zero waste trenden? Uansett så vil jeg dekke alle disse sidene ved dette produktet.

RMS beauty "un"cover-up
Farge: 000

Emballasje
Produktet kommer i en liten papirboks. Jeg har bilder av det på bunnen av innlegget. Inni denne lille boksen er det en liten glasskrukke med et tinlokk. Produktet er nærmest plastfritt, unntaket er det lille klistremerket med fargekoden på undersiden av krukken. Dette har jeg også et bilde av nederst.

Farge
Dette er en concealer som jeg er veldig fornøyd med. Jeg valgte den lyseste fargen (000), men var skeptisk. De fleste med blek hud (som meg selv) kjenner nok til hvor vanskelig det kan være å finne produkter med riktig farge. Jeg vet ikke hvorfor sminkeprodusenter tror at bleke folk kun kommer med varme undertoner. Selv har jeg kalde undertoner. Det som denne concealeren så bra er at det er helt fargenøytralt. Det er hverken gult eller rosa og vil derfor sannsynligvis passe de fleste med blek hud, uansett hvilken undertone man skulle ha. (Concealeren ser gul ut på bildet, men er ikke det).

Da jeg først fikk den ble jeg litt bekymret. Fargen virket alt for lys, men det viste seg å stemme likevel. Du vil se på swatch bildet at den så vidt er synlig på huden min.

Dekkevne
Concealeren er ganske pigmentert og har derfor tung dekkevne. Den kan garantert dekke det aller meste, noe mange naturlige kosmetikkprodukter ikke gjør. Den er litt oljete så jeg foretrekker å bruke pudder over for minst mulig gjenskinn. Dette er bare min preferanse. Jeg har også brukt den uten pudder uten at det var noe problem.

Duft
Den har en veldig mild duft som bare er merkbar når du lukter på glasskrukken. Det er ikke noe du hadde merket når produktet er på ansiktet ditt. Jeg kan ikke gi et nøyaktig svar på hva den lukter som, men det er vaniljeaktig.

Ingredienser
*Cocos Nucifera (Kokosnøttolje), *Ricinus Communis (Lakserolje), *Cera Alba (Bivoks), *Theobroma Cacao (Kakaofrø) smør, *Simmondsia Chinensis (Jojobafrø) olje, Tocopherol (ikke GMO), *Rosmarinus officinalis (Rosmarin) Ekstrakt, og kan inneholde: [+/-] Titandioksid CI 77891, Jernoksider CI 77492, CI 77491, CI 77499.

*SERTIFISERT ØKOLOGISK

Selges hos Heaven Scent og Skinlove. (Begge er norske forhandlere)

RMS Beauty Lip2cheek
Farge: illusive

Emballasje
Identisk emballasje som "un"cover-up concealer.

Farge
Jeg er veldig fornøyd med fargen. Produktet er også ganske pigmentert. Det er klart at vi alle liker ulike farger, men personlig foretrekker jeg litt mørkere farger på leppestift. Det er fordi det er lettere å få fargen til å se mindre intens ut. Enten bruker man produktet slik det er eller så påfører man mindre for å få en svakere effekt. Illusive ser ganske mørk ut på bildene, men er i virkeligheten litt lysere.

Produktet heter lip2cheek fordi det også kan brukes på kinnene som rouge. Jeg vet ikke helt om jeg har noen planer om å bruke produktet på kinnene mine. Jeg valgte lip2cheek og ikke den vanlige leppekolleksjonen til RMS beauty fordi den inneholdt glitter. Jeg er ikke spesielt glad i sminke som glitrer eller glinser. Vær oppmerksom på at noen av lip2cheek variantene i andre farger også har glitter i seg.

Duft
Har en mild duft av kokosnøtt.

Ingredienser
*Cocos Nucifera (Kokosnøttolje), *Ricinus Communis (Lakserolje), *Cera Alba (Bivoks), *Theobroma Cacao (Kakaofrø) smør, *Simmondsia Chinensis (Jojobafrø) olje, Tocopherol (ikke GMO), *Rosmarinus officinalis (Rosmarin) Ekstrakt, og kan inneholde: [+/-] Titandioksid CI 77891, Jernoksider CI 77492, CI 77491, CI 77499.

*SERTIFISERT ØKOLOGISK

Selges hos Heaven Scent og Skinlove. (Begge er norske forhandlere)


Venstre: uten bilts, naturlig belysning. Høyre: med blits.Maria Åkerberg produkter

Maria Åkerberg er en svensk hudpleie- og kosmetikkprodusent som bruker naturlige og økologiske ingredienser. Produktene er miljøvennlige med naturlige ingredienser, og er frie for parabener. De er heller ikke testet på dyr. Produktene kommer i gjenvinnnbare beholdere med et minimalistisk design. Alle produktene produseres i Sverige.

Maria Åkerberg produkter kan bestilles deres hjemmeside. Dessverre har de en minstesum for samlet varekjøp på 300 kr. Det vil si at du må handle for minst 300 kr, i tillegg er det frakt på 100 kr. Dette er selvfølgelig en stor en ulempe for noen. Heldigvis har MÅ forhandlere mange steder landet og da vil man kunne unngå dette. Her er en liste over MÅ forhandlere i Norge.


MÅ produktene jeg bruker for øyeblikket.

Jeg har prøvd mange ulike Maria Åkerberg produkter, noen er jeg mer fornøyd med enn andre. Her er mine erfaringer med ulike Maria Åkerberg produkter.

Produkter i bildet

MÅ Eyebrow pencil (Farge: Perfect for blondes)

Det er vanskelig å finne en parabenfri øyenbrynsblyant som er bra. De fleste er for mørke eller for lyse. Denne er verken for mørk eller for lys, Jeg er kjempe fornøyd med den og har ingen planer om å bytte den ut med et annet produkt.

Finnes i en mørkere variant som heter Perfect for all.

MÅ Foundation (Farge: Cold)

Naturlig foundation har en tendens til å ha oljete konsistens og dårlig dekkevne. MÅ sin foundation kan man ikke skille fra de kommersielle typene. Den har samme konsistens og samme dekkevne. Grunnen til at denne ikke dukket opp i mitt innlegg om kosmetiske produkter som jeg bruker i hverdagen er på grunn av egne preferanser. Jeg liker ikke heldekkende foundation til daglig bruk. Denne er min go-to ved bedre anledninger.

Finnes også i andre toner.

MÅ Aloe vera barbadensis

Dette er Aloe Vera juice som man kan bruke som nattkrem for fet hud eller til etter-sol behandling. Aloe Vera virker avkjølende og fuktende på huden. Noen ansiktkremer kan være ganske oljete, denne er helt uten olje. Denne passer bra når man ikke føler for å ha mye produkt på ansiktet, men likevel vil unngå tørr hud. Dette er et av de mest naturlige alternativene til fuktighetskrem.

Mengde: 30 ml | 100 ml

MÅ Hand cream (Type/duft: Calendula)

Dette må være den mest fantastiske håndkremen som finnes! Det er ganske ekkelt med fete hender etter å ha påført håndkrem. Personlig føler jeg at jeg ikke kan ta på noe som helst etterpå. Denne håndkremen er ikke fet i det hele tatt og fukter like bra som en vanlig en.

Mengde: 30 ml | 100 ml | 250 ml

MÅ Hair conditioner energy (Type/duft: Rosemary lemongrass)

Dette er en absolutt favoritt! Jeg har aldri hatt en bedre conditioner. Den gjør håret glatt, mykt og lett å børste, alt dette uten silikoner! Denne har jeg brukt helt siden jeg oppdaget den og jeg anbefaler den virkelig. (Den kommer selvfølgelig i mye større beholder enn den på bildet. I bildet ser du min travel size versjon på 30 ml).

Mengde: 30 ml | 200 ml | 250 ml | 500 ml

 

Andre produkter jeg anbefaler

MÅ Shampoo (Type/duft: Sage)

En fantastisk sjampo med frisk duft av salvie. Den fungerer nesten som en conditioner i seg selv. Den gjør håret mykt og glatt, uten silikoner. Jeg kommer garantert til å kjøpe mer av denne ved neste MÅ handel. Denne vil jeg anbefale alle som sliter med tørt og flokete hår.

Mengde: 125 ml | 250 ml | 500 ml

MÅ Shampoo hair & body basic (luktfri, kan tilsettes egne oljer for duft)

Denne er for både hår og kropp, men jeg synes den er best for kroppen. Den kan ha noe tørkende effekt på håret. Den er helt duftfri. Du kan du tilsette valgfrie eteriske oljer for å få den duften du selv ønsker. Jeg brukte ulike sitrusoljer fra Now foods, og fikk stadig høre at "parfymen" min luktet godt.

Mengde: 250 ml | 500 ml | 5 L

MÅ foot cream (Duft/type: Eucalyptus)

Jeg kjøpte denne en gang da deres Calendula håndkrem var utsolgt. Jeg hadde kraftig vintereksem på hendene og denne kremen gjorde susen som håndkrem. Den er noe fetere en deres egentlige håndkrem og er sannsynligvis best til bruk på føtter.

Mengde: 30 ml | 100 ml | 250 ml

 

Produkter jeg er mindre fornøyd med

MÅ Protecting oil outdoor

Denne er alt for oljete og får huden til å glinse, selv etter en svært liten mengde.

Mengde: 30 ml | 125 ml

MÅ Sun lotion SPF 20

Denne blir blå på huden og det synes jeg ikke noe om. Jeg så at MÅ skrev om dette på sin instagram hvor de foreslo at man kombinerte denne med et annet produkt, men da benytter jeg meg heller av en annen solkrem.

Mengde: 30 ml | 100 ml

MÅ Hair therapy (Type/duft: Lavender lemongrass)

Jeg har egentlig ingen spesiell kritikk å komme med til dette produktet, annet en at det er langt mindre effektivt enn Hair Conditioner Energy. Derfor sluttet jeg å bruke denne.

Mengde: 30 ml | 100 mlLeppestift swatches (parabenfrie)
 

Sierra Bees
Ikke testet på dyr. Allergivennlig. Økologisk sertifisert av USDA. Inneholder ingen konserveringsmidler.

Red
Pigmentering: svak
Shimmer: ja
Shine: glossy
Smak og duft: ja
Tone: varm
Prisgruppe: billig (ca. 43 kr for firepakning)
Kjøpes på: iHerb

Mauve
Pigmentering: svak
Shimmer: ja
Shine: glossy
Smak og duft: ja
Tone: kald
Prisgruppe: billig (ca. 43 kr for firepakning)
Kjøpes på: iHerb

 


La Roche-Posay
La Roche-Posay er en produsent som lager sensitiv- og allergivennlige kosmetiske produkter. Produsenten tilhører L'Oreal gruppen som tidligere har fått mye omtale for dyretesting, men fra og med mars 2013 skal L'Oreal angivelig ha sluttet med dyretesting. L'Oreals hjememside bekrefter også dette på deres FAQ. Produktene til La Roche-Posay er ikke økologisk sertifiserte, men de holder en god standard ved å unngå parabener, sulfater, ftalater og EDTA.

Novalip Duo 173
Pigmentering: sterk
Shimmer: nei
Shine: mellomting av matt og glossy
Smak og duft: nei
Tone: kald
Prisgruppe: dyr (209 kr)
Kjøpes på: Vitus Apotek

Novalip Duo 198
Pigmentering: sterk
Shimmer: nei
Shine: mellomting av matt og glossy
Smak og duft: nei
Tone: kald
Prisgruppe: dyr (209 kr)
Kjøpes på: Vitus Apotek
 


E.L.F (Eyes Lips Face)
Ikke testet på dyr. Petroleum fri. Kjemikaliefri. Biologisk nedbrytbart.

Bare Brown
Pigmentering: medium
Shimmer: nei
Shine: glossy
Smak og duft: nei
Tone: varm
Prisgruppe: billig (ca. 26 kr)
Kjøpes på: tidligere på iHerb, men nå på E.L.F sin hjemmeside

 


Lis Noir
Lis Noir er en Etsy selger som lager egen økologisk kosmetikk. Jeg har prøvd ulike leppestifter av samme selger og hadde blant annet en som het Aubergine som jeg brukte opp. Leppestiftene hennes er av meget god kvalitet, med ulike eteriske oljer som gir leppestiften både god duft og smak. Hvis du er i tvil så selger hun små samples så man kan prøve dem først. De er selvfølgelig ikke testet på dyr.

Valentine
Pigmentering: medium
Shimmer: ja
Shine: medium
Smak og duft: ja
Tone: kald
Prisgruppe: normal (114 kr)
Kjøpes på: Etsy

Nude
Pigmentering: medium
Shimmer: nei
Shine: matt
Smak og duft: ja
Tone: varm
Prisgruppe: normal (114 kr)
Kjøpes på: Etsy

 


IDUN Minerals
Ikke testet på dyr. Fri for parabener, silikoner, parfyme, bismuth, olje og talk.

Nypon
Pigmentering: medium
Shimmer: nei
Shine: matt
Smak og duft: duft
Tone: varm
Prisgruppe: dyr (195 kr)
Selges: på Kronans Apotek i Sverige, IDUNS hjemmeside
 


Terre d'Oc
Ikke testet på dyr. Sertifisert økologiske ingredienser av ECOSCERT. Fri for parabener.

Rouge à levres 201
Pigmentering: medium
Shimmer: ja
Shine: glossy
Smak og duft: duft
Tone: kald
Prisgruppe: dyr (190 kr)
Selges på: noen helsekostbutikker og spa selger denne serien. Den norske nettforhandleren som solgte disse har sluttet med leppestiftene. Nå er den kun tilgjengelig på Hennaherbals i en annen farge (Lilly 206). Om du skulle være i Frankrike så er Terre d'Oc en kjede og har butikker på ulike steder, inkludert Paris.Naturlig og giftfri hudpleie

Her er de hudpleieproduktene som jeg bruker mest. Alle disse produktene har høyt innhold av naturlige og organiske ingredienser, og er fri for for parabener, ftalater, EDTA, PEG, petroleum og dyretesting. Hvert produkt har fått et nummer slik at du kan finne mer informasjon under bildet. Rekkefølgen på nummereringen er tilfeldig.

Jeg skriver også litt om virkestoffene i disse produktene og hvordan de i teorien skal virke, men jeg vil ikke komme med noen påstander om at de gjør det. Jeg er utrolig skeptisk til alt, og slik som verden er i dag kan store selskaper kjøpe seg "forskning". Ofte er virkestoffene noe vi allerede har i kroppen fra før som har en bestemt funksjon, men om det er effektivt å påføre det direkte på huden kan diskuteres. Et eksempel er kollagen som finnes i huden og er blant annet med på å holde den stram, men vi mister kollagen med alderen. Funksjonen til kollagen er fakta, men det betyr ikke at det hjelper å påføre det på huden. Det er mye mer komplekst enn så.

Under bildet finner du hvor produktet kan kjøpes, min beskrivelse av produktet og en beskrivelse av virkestoffene i produktet.

1. Isvara Organics
Ikke testet på dyr. Økologisk og naturlig. Fri for parabener, silikoner, petroleum, polyetylen glykol, ftalater og EDTA.
Selges på iHerb og Vitacost.

AHA Exfoliating Cleanser
Dette er en ansiktseksfoliator/scrub. Den inneholder honning og virker eksfolierende på grunn av små granulater (små korn) i honningen, men på grunn av kornene bruker jeg den bare i dusjen. Det er så mange små korn at det nesten er umulig å få alle av ansiktet hvis du ikke skyller dem av i dusjen. Ifølge instruksjonene skal denne uansett påføres på fuktig hud.

Virkestoffer
Den inneholder alfahydroxsysyre (AHA) som egentlig bare er syreklasse som melkesyre, sitronsyre og glykolsyre faller innunder. Disse syrene kan løse opp døde hudceller. For noen høres kanskje syre skummelt ut, men omtrent alle kosmetiske produkter i flytende form inneholder minst en form for syre. Dette gjelder alt fra kremer til sjampo. De fleste sjampoer inneholder allerede AHA fordi de enten inneholder melkesyre eller sitronsyre under navnet "lactic acid" eller "citric acid". Du har sannsynligvis allerede brukt produkter med disse syrene og du vil på ingen måte føle eller oppleve at disse etser huden din.2. Andalou Naturals

Ikke testet på dyr. Veganske ingredienser. Uten parabener, sulfater, genmodifiserte planter. Allergivennlig. Økologisk sertifiserte ingredienser.
Selges på iHerb, kommer også i større beholder hos iHerb og Vitacost.

Night Repair Cream. Dette er en nattkrem som kommer i en praktisk liten beholder. Den kommer også i større beholder dersom man ønsker det. Kremen er ikke fet og den har en svak duft av skogsbær.

Virkestoffer
Den inneholder et antioksidant som heter koenzym Q10. Vi har Q10 naturlig i cellene våre fra før, men det reduseres gradvis med alderen.

Prinsippet bak antioksidanter er komplekst, men jeg gjør det så kort som mulig: Antioksidanter stenger frie radikaler ute av kroppen. Frie radikaler kan være med på å fremskynde celleskade og aldring. Vi vet egentlig ikke om det har noen effekt å påføre antioksidanter direkte på huden, derfor vil jeg ikke si at disse produktene nødvendigvis hjelper. Likevel så er det kanskje verdt forsøket.​3 og 4. Aroma Naturals

Ikke testet på dyr. Naturlige ingredienser og allergivennlig. Fri for parfyme, parabener, genmodifiserte planter, animalske produkter og gluten.
Selges på iHerb. Vitamin A crème. Vitamin C crème. Vitamin C crème kommer også i liten lotion flaske.

Amazing A, C & E, Vitamin Crème. Begge disse kremene er relativt like, men konsentrasjonen av vitamin A og C er noe ulik. Her er det mest vitamin A. Denne lukter veldig godt, som skogsbærte. Kremen kan være ganske fet så det lønner seg å påføre tynne lag.

Amazing C, A & E, Vitamin Crème Begge disse kremene er relativt like, men konsentrasjonen av vitamin A og C er noe ulik. Her er det mest vitamin C. Denne har helt grei lukt, men A-kremen lukter mye bedre. Kremen kan være ganske fet så det lønner seg å påføre tynne lag.

Virkestoffer
Hovedsakelig er virkestoffene i denne kremen antioksidanter i form av ulike vitaminer. Retinylpalmitat (Vitamin A), askorbylpalmitat og natrium askorbylfosfat (Vitamin C) og tocoferylacetat og tocoferol (Vitamin E). Jeg beskrev funksjonen til antioksidanter under "virkestoffer" i produkt nr. 2. 

Årsaken til at jeg vil ha produkter med disse ingrediensene er at vitamin A kan redusere oljete hud. Hvis man sliter med akne kan man få kraftige vitamin A midler på resept. I disse kremene kommer det selvfølgelig i veldig små og godkjente mengder.5. Sierra Bees

Ikke testet på dyr. Allergivennlig. Økologisk sertifisert av USDA. Inneholder ingen konserveringsmidler.
Unflavored Organic Lip Balm selges nå kun i 8 Pack eller i en Variety Pack.

Organic Lip Balm, unflavored.
Dette er en vanlig leppepomade uten smak, lukt og farge.

Virkestoffer
Den inneholder vitamin E, som er et antioksidant. Se "virkestoffer" i produkt nr. 2.6. Maria Åkerberg

Ikke testet på dyr og fri for animalske ingredienser. Økologiske ingredienser. Fri for parabener.
Selges på Maria Åkerbergs hjemmeside. Dessverre har M.Å en minstesum på 300 kr for samlet varekjøp. Aloe Vera Barbadensis koster 55 kr. Jeg pleier også å kjøpe Hair Conditioner Energy som er den aller beste conditioneren jeg noensinne har hatt. Derfor pleier ikke minstesummen å være et problem for meg. Jeg kommer til å lage et innlegg om Maria Åkerberg produkter. (Innlegget finner du her - 28.08.2016)

Aloe Vera Barbadensis
Dette er Aloe Vera juice som man kan bruke som nattkrem for fet hud eller til etter-sol behandling. Aloe Vera virker avkjølende og fuktende på huden. Noen ansiktskremer kan være ganske oljete, denne er helt oljefri. Jeg bruker denne når jeg ikke føler for å ha så mye produkt på ansiktet, men likevel vil unngå tørr hud. Den inneholder ingen spesielle virkestoffer annet en at aloe vera er kjølig på huden som gjør at den passer bra i sommervarmen.Naturlig og giftfri sminke

Jeg har strenge krav til kosmetiske produkter, derfor gjør jeg alltid grundige undersøkelser før jeg kjøper et. Jeg slår opp alle ingredienser og tar meg god tid til å lese om dem fra ulike kilder. Det har jeg gjort i tre år nå. Noen av kravene mine er at produktet skal ha så naturlige og organiske ingredienser som mulig. Produktet skal ha minst mulig konserveringsmidler og skal alltid være fullstendig fritt for parabener, ftalater, EDTA, PEG, petroleum og dyretesting. Dessverre er det vanskelig å finne et idealprodukt. Ulempen med naturlige produkter er at de ofte har dårlig konsistens.

Her er en liste med de produktene jeg bruker nå. Tallrekkefølgen er tilfeldig. Produktene jeg har godkjent er fullstendig frie for ingrediensene nevnt ovenfor og dyretesting. Noen inneholder likevel andre ingredienser jeg ikke er helt fornøyd med. Heldigvis er de få, i svært små mengder og ingen av dem er blant verstingene. Det er f. eks vanskelig å finne oksidfrie øyenskygger fordi dette som regel er selve fargestoffet. I min situasjon anser jeg min eksponering for helseskadelige stoffer fra kosmetikk som minimal fordi jeg stort sett bare bruker sminke i helgene eller ved spesielle anledninger.

1. Andalou Naturals
Ikke testet på dyr. Veganske ingredienser. Uten parabener, sulfater, genmodifiserte planter. Allergivennlig. Økologisk sertifiserte ingredienser.
Selges på iHerb eller Vitacost.

 • 1000 roses color correct med solfaktor 30 (Farge: sheer nude). Dette er en av mine favoritter. Denne CC kremen har en svak gul nyanse som passer til lys hud og gir samtidig solbeskyttelse. Den gir huden en lett sommerglød i stedet for å gjøre den blek, slik mange solkremer gjør. Den er mild og har en svak roseduft. Jeg bruker den mest om sommeren. 
   

2. MyChelle Minerals
Ikke testet på dyr. Petroleum fri. Kjemikaliefri. Biologisk nedbrytbart.

Tidligere ble produktet solgt på iHerb, men nå er varen utgått. Man kan likevel finne sider som tilbyr MyChelles concealer (samme ingredienser, men mindre beholder). Et annet alternativ til MyChelles foundation eller concealer er IDUN minerals sin concealer eller concealer duo. Les mer i mitt tidligere innlegg her eller se punkt 4. for mer informasjon om IDUN minerals.

 • Cream foundation (Farge: ivory). Dette er en foundation, men den alt for oljete til å brukes som det. Jeg bruker den som concealer rundt øynene fordi Andalou CC cream ikke har særlig dekkende effekt.
   

3.  Nabla Cosmetics
Ikke testet på dyr. Fri for parabener, silikoner, petroleum, polyetylen glykol, ftalater og EDTA. Allergivennlig.
Selges på Nablas hjemmeside.

 • Eyeshadow (Farge: fossil, matt type). Denne øyenskyggen er lys og naturlig. Den er brun med en blanding av grå som ser veldig naturlig ut på lys hud. Fossil kan også brukes til kontur. Jeg bruker denne øyenskyggen sammen med IDUN Minerals Eyeshadow Duo, Skosfru (punkt 4). Fossil bruker jeg som hoved øyenskygge og Skogsfru bruker jeg i min crease.
   

4. IDUN Minerals
Ikke testet på dyr. Fri for parabener, silikoner, parfyme, bismuth, olje og talk.
Selges på Kronans Apotek i Sverige, coverbrands og på IDUNS hjemmeside.

 • Duo øyenskygge (Farge: skogsfru). Dette er en øyenskygge med to farger. Den ene er lys og kremfarget. Den andre er brun med et snev av grønn. Den mørke fargen er kjølig og kan minne litt om grå. Jeg opplever at vanlige brune øyenskygger blir for varme på min lyse hudtone, og foretrekker derfor en kaldere brunfarge. Dette er min favoritt øyenskygge som jeg har holdt meg til siden jeg oppdaget den i 2014. Jeg bruker den sammen med Nabla Eyeshadow, Fossil. Jeg bruker Skogsfru i min crease og Fossil som hovedskyggen.
 • Slik ser fargene ut.

   

5. Terre d'Oc
Ikke testet på dyr. Sertifisert økologiske ingredienser av ECOSCERT. Fri for parabener.
Selges på noen helsekostbutikker og spa. På nettet selges Terre d'Oc på Hennaherbals eller amazon.

 • Lip pencil (Farge: rosé). Jeg bruker to ulike lip linere fordi overleppen min er mindre enn underleppen. Rosé er lysere, den bruker jeg på underleppen.
 • Lip pencil (Farge: sable). Sable er mørkere, den bruker jeg på overleppen.
 • Eye pencil (Farge: noir volcan). Dette er en eyeliner i svart. Jeg bruker den av og til når jeg vil ha en mer synlig winged eyeliner.
   

6. Maria Åkerberg
Ikke testet på dyr og fri for animalske ingredienser. Økologiske ingredienser. Fri for parabener.
Selges på Maria Åkerbergs hjemmeside. Dessverre har M.Å en minstesum på 300 kr for samlet varekjøp. Eyebrow Pencil koster 145 kr. Jeg pleier også å kjøpe Hair Conditioner Energy som er den aller beste conditioneren jeg noensinne har hatt. Derfor pleier ikke minstesummen å være et problem for meg.

 • Eyebrow Pencil (Farge: perfect for blondes). Denne passer fint for personer med lyst hår.
   

7. Physician's formula, INC.
Ikke testet på dyr. Allergivennlig. 100% naturlig opprinnelse, 15% økologisk, fri for parabener, syntetiske konserveringsmidler, syntetiske farger, parfyme og genmodifiserte planter.
Selges på iHerb.

 • Pressed powder (Farge: translucent medium). Pudderet har en fin varm farge. Jeg bruker det for å "låse fast" min concealer og CC cream.
   

8. Sierra Bees
Ikke testet på dyr. Allergivennlig. Økologisk sertifisert av USDA. Inneholder ingen konserveringsmidler.
Selges på iHerb. Tinted Lip Shimmer, Variety Pack. Unflavored Organic Lip Balm selges nå kun i 8 Pack eller i en Variety Pack.

 • Tinted Lip Shimmer, Variety pack (Farge: red, mauve, pink og nude). Her får man fire forskjellige nyanser, alt fra lys til rød. Jeg synes ikke at det er merkbar forskjell mellom Pink og Nude. Mauve og Red har fine nyanser.
 • Organic Lip Balm, unflavored. Dette er en vanlig leppepomade uten smak, lukt og farge. Den inneholder kun naturlige ingredienser.

Her er en tabell som viser hvorfor Sierra Bees er et godt alternativ i forhold til andre kjente leppepomade produsenter.9. Øyevippe krølltang

 • Ingen mascara? Jeg sluttet å bruke mascara i 2012. Årsaken hadde svært lite med ingredienser å gjøre. Uansett hvor mye jeg forsøkte å fjerne mascaraen endte jeg alltid opp med et svakt grått lag under øyet. Jeg ble også lei av å få partikler i øyet eller at den rant.
 • Nå farger jeg vippene mine svart med Depend vippe- og brynfarge i svart. Det er lettvint. Jeg trenger bare å farge dem hver tredje måned. I tillegg bruker jeg øyevippe krølltang.
 • En sjelden gang bruker jeg en mascara som heter Real Purity (Farge: Black). Den selges på iHerb.
   

10, 11, 12. EcoTools
Cruelty-free børstehår, hylser av resirkulert aluminium og bambus skaft.
Kan kjøpes på iHerb eller Apotek 1. Mini Essential set med Powder Brush og Angled Liner BrushAirbrush Concealer.

 • 10. EcoTools, Mini Essential set, 3 pieces. Powder brush. Børsten som kom med pudderet mitt var dårlig, derfor bruker jeg denne.
 • 11. EcoTools, Airbrush Concealer, 1 brush. Jeg har to av disse til forskjellig bruk. Den ene har jeg tatt rosa teip på slik at ser forskjell. Jeg bruker en til å ta på pudder under øyet. Den andre bruker jeg som en blending brush til øyenskyggen min. Jeg har en mindre blending brush fra H&M, men den er for liten og gir derfor dårlig resultat.
 • 12. EcoTools, Mini Essential set, 3 pieces. Angled Liner Brush. Jeg bruker denne børsten til en mindre intens winged eyeliner med den brune delen av IDUN Minerals øyenskygge duo, skogsfru (se punkt 4).


IDUN Minerals

Snart skal jeg sannsynligvis til Sverige igjen. En ting jeg alltid kjøper når jeg først er der borte er sminke fra serien IDUN minerals.

IDUN er en Svensk mineralkosmetikkserie. Serien inneholder ikke parabener, silikon, parfyme, olje, bismuth eller talk.

Kan bestilles på: http://nelly.com/no/

Selges også på Kronans Apotek i Sverige.

 IDUN eyeliner (Svart)

Denne eyelineren rulles ut, i tillegg følger det med et innebygd viskelær og spisser.

Den er lett å bruke, og gir tydelige, tynne linjer.

 

 

 

 

 

IDUN duo øyenskygge (skogsfru)

Personlig elsker jeg denne øyenskyggen. Det er den øyenskyggen jeg er mest fornøyd med, av alle jeg har hatt.

Fargen passer perfekt for min hudfarge, jeg er ganske blek så brune øyenskygger blir veldig oransje og unaturlige på min hud.

Denne har en blanding av grønn/grå/ brun, og gir en naturlig skyggeeffekt.

Den lyse delen har en kremhvit farge som blander seg godt med lyse hud toner.

Jeg vil anbefale denne til alle som har lys hud. 

 

 

IDUN concealer (Havre)

Dette er en veldig flytende concealer som jeg bruker mer som en foundation på mindre problemområder, som fargeforskjeller i huden eller kviser.

Den dekker godt og holder lenge. 

 

 

 

 

IDUN concealer duo

Denne har en tykk og kremete konsistens som er perfekt for mørke ringer under øynene. Det er stort sett det eneste jeg bruker den til. Den holder seg veldig godt, og tåler til og med vann uten å renne utover eller gnis ut.

 

 

 

 

 

IDUN lipstick (nypon)

Denne leppestiften har en veldig naturlig farge. Den er matt og har ikke så mye glans som andre leppestifter, noe jeg foretrekker fordi det ser mer naturlig ut.

Den er tykk og dekker den naturlige leppefargen.

 

 

 

 

 
Hårkur

Dette blir et innlegg utenom det vanlige, men jeg må nesten utvide temaene mine igjen. Da jeg startet denne bloggen var jeg flink til å variere, men nå er alle innleggene veldig korte og like "I dag gjorde jeg.. sammen med..." og noen bilder.

Derfor gjør jeg en anmeldelse av min nye conditioner, fordi jeg byttet til Maria Åkerbergs Hair Therapy, og er kjempefornøyd. Før brukte jeg Body Shops Rainforest Shine. I stedet for å skrive et langt å kjedelig innlegg har jeg laget en liste med fordelene og ulempene.

   
Maria Åkerberg: Hair Therapy

         Fri for: parabener, silikoner og fargestoffer. +

         Naturlige ingredienser. +

         Gjør håret samlet, glatt og mykt. +

         Lukter godt.

         Kommer i type 2 HDPE plastflaske. +

         125 ml = 125,- 

         Finnes også i 30 ml.

VINNER

 
The Body Shop: Rainforest Shine

         Fri for: parabener, silikoner og fargestoffer. +

         Både naturlige og unaturlige ingredienser. -

         Gjør håret glatt. +

         Lukter godt.

         Kommer i type 1 PETE plastflaske. -

         400 ml = 149,- +

         Finnes også i 60 ml, 250 ml.

ØKONOMISK • Jeg blogger mest for min egen del. Dette er en offentlig dagbok fremfor blogg, men en gang iblant legger jeg ut diverse innlegg som noen kanskje har nytte av. For eksempel miljø og bærekraft, økologisk kosmetikk eller webdesign. Dette finner du også i kategoriene mine.