Maria Åkerberg produkterMaria Åkerberg er en svensk hudpleie- og kosmetikkprodusent som bruker naturlige og økologiske ingredienser. Produktene er miljøvennlige med naturlige ingredienser, og er frie for parabener. De er heller ikke testet på dyr. Produktene kommer i gjenvinnnbare beholdere med et minimalistisk design. Alle produktene produseres i Sverige.

Maria Åkerberg produkter kan bestilles deres hjemmeside. Dessverre har de en minstesum for samlet varekjøp på 300 kr. Det vil si at du må handle for minst 300 kr, i tillegg er det frakt på 100 kr. Dette er selvfølgelig en stor en ulempe for noen. Heldigvis har MÅ forhandlere mange steder landet og da vil man kunne unngå dette. Her er en liste over MÅ forhandlere i Norge.


MÅ produktene jeg bruker for øyeblikket.

Jeg har prøvd mange ulike Maria Åkerberg produkter, noen er jeg mer fornøyd med enn andre. Her er mine erfaringer med ulike Maria Åkerberg produkter.

Produkter i bildet

MÅ Eyebrow pencil (Farge: Perfect for blondes)

Det er vanskelig å finne en parabenfri øyenbrynsblyant som er bra. De fleste er for mørke eller for lyse. Denne er verken for mørk eller for lys, Jeg er kjempe fornøyd med den og har ingen planer om å bytte den ut med et annet produkt.

Finnes i en mørkere variant som heter Perfect for all.

MÅ Foundation (Farge: Cold)

Naturlig foundation har en tendens til å ha oljete konsistens og dårlig dekkevne. MÅ sin foundation kan man ikke skille fra de kommersielle typene. Den har samme konsistens og samme dekkevne. Grunnen til at denne ikke dukket opp i mitt innlegg om kosmetiske produkter som jeg bruker i hverdagen er på grunn av egne preferanser. Jeg liker ikke heldekkende foundation til daglig bruk. Denne er min go-to ved bedre anledninger.

Finnes også i andre toner.

MÅ Aloe vera barbadensis

Dette er Aloe Vera juice som man kan bruke som nattkrem for fet hud eller til etter-sol behandling. Aloe Vera virker avkjølende og fuktende på huden. Noen ansiktkremer kan være ganske oljete, denne er helt uten olje. Denne passer bra når man ikke føler for å ha mye produkt på ansiktet, men likevel vil unngå tørr hud. Dette er et av de mest naturlige alternativene til fuktighetskrem.

Mengde: 30 ml | 100 ml

MÅ Hand cream (Type/duft: Calendula)

Dette må være den mest fantastiske håndkremen som finnes! Det er ganske ekkelt med fete hender etter å ha påført håndkrem. Personlig føler jeg at jeg ikke kan ta på noe som helst etterpå. Denne håndkremen er ikke fet i det hele tatt og fukter like bra som en vanlig en.

Mengde: 30 ml | 100 ml | 250 ml

MÅ Hair conditioner energy (Type/duft: Rosemary lemongrass)

Dette er en absolutt favoritt! Jeg har aldri hatt en bedre conditioner. Den gjør håret glatt, mykt og lett å børste, alt dette uten silikoner! Denne har jeg brukt helt siden jeg oppdaget den og jeg anbefaler den virkelig. (Den kommer selvfølgelig i mye større beholder enn den på bildet. I bildet ser du min travel size versjon på 30 ml).

Mengde: 30 ml | 200 ml | 250 ml | 500 ml

 

Andre produkter jeg anbefaler

MÅ Shampoo (Type/duft: Sage)

En fantastisk sjampo med frisk duft av salvie. Den fungerer nesten som en conditioner i seg selv. Den gjør håret mykt og glatt, uten silikoner. Jeg kommer garantert til å kjøpe mer av denne ved neste MÅ handel. Denne vil jeg anbefale alle som sliter med tørt og flokete hår.

Mengde: 125 ml | 250 ml | 500 ml

MÅ Shampoo hair & body basic (luktfri, kan tilsettes egne oljer for duft)

Denne er for både hår og kropp, men jeg synes den er best for kroppen. Den kan ha noe tørkende effekt på håret. Den er helt duftfri. Du kan du tilsette valgfrie eteriske oljer for å få den duften du selv ønsker. Jeg brukte ulike sitrusoljer fra Now foods, og fikk stadig høre at "parfymen" min luktet godt.

Mengde: 250 ml | 500 ml | 5 L

MÅ foot cream (Duft/type: Eucalyptus)

Jeg kjøpte denne en gang da deres Calendula håndkrem var utsolgt. Jeg hadde kraftig vintereksem på hendene og denne kremen gjorde susen som håndkrem. Den er noe fetere en deres egentlige håndkrem og er sannsynligvis best til bruk på føtter.

Mengde: 30 ml | 100 ml | 250 ml

 

Produkter jeg er mindre fornøyd med

MÅ Protecting oil outdoor

Denne er alt for oljete og får huden til å glinse, selv etter en svært liten mengde.

Mengde: 30 ml | 125 ml

MÅ Sun lotion SPF 20

Denne blir blå på huden og det synes jeg ikke noe om. Jeg så at MÅ skrev om dette på sin instagram hvor de foreslo et man kombinerte denne med et annet produkt, men da benytter jeg meg heller av en annen solkrem.

Mengde: 30 ml | 100 ml

MÅ Hair therapy (Type/duft: Lavender lemongrass)

Jeg har egentlig ingen spesiell kritikk å komme med til dette produktet, annet en at det er langt mindre effektivt enn Hair Conditioner Energy. Derfor sluttet jeg å bruke denne.

Mengde: 30 ml | 100 mlLeppestift swatches (parabenfrie)


 

Sierra Bees
Ikke testet på dyr. Allergivennlig. Økologisk sertifisert av USDA. Inneholder ingen konserveringsmidler.

Red
Pigmentering: svak
Shimmer: ja
Shine: glossy
Smak og duft: ja
Tone: varm
Prisgruppe: billig (ca. 43 kr for firepakning)
Kjøpes på: iHerb

Mauve
Pigmentering: svak
Shimmer: ja
Shine: glossy
Smak og duft: ja
Tone: kald
Prisgruppe: billig (ca. 43 kr for firepakning)
Kjøpes på: iHerb

 


La Roche-Posay
La Roche-Posay er en produsent som lager sensitiv- og allergivennlige kosmetiske produkter. Produsenten tilhører L'Oreal gruppen som tidligere har fått mye omtale for dyretesting, men fra og med mars 2013 skal L'Oreal angivelig ha sluttet med dyretesting. L'Oreals hjememside bekrefter også dette på deres FAQ. Produktene til La Roche-Posay er ikke økologisk sertifiserte, men de holder en god standard ved å unngå parabener, sulfater, ftalater og EDTA.

Novalip Duo 173
Pigmentering: sterk
Shimmer: nei
Shine: mellomting av matt og glossy
Smak og duft: nei
Tone: kald
Prisgruppe: dyr (209 kr)
Kjøpes på: Vitus Apotek

Novalip Duo 198
Pigmentering: sterk
Shimmer: nei
Shine: mellomting av matt og glossy
Smak og duft: nei
Tone: kald
Prisgruppe: dyr (209 kr)
Kjøpes på: Vitus Apotek
 


E.L.F (Eyes Lips Face)
Ikke testet på dyr. Petroleum fri. Kjemikaliefri. Biologisk nedbrytbart.

Bare Brown
Pigmentering: medium
Shimmer: nei
Shine: glossy
Smak og duft: nei
Tone: varm
Prisgruppe: billig (ca. 26 kr)
Kjøpes på: tidligere på iHerb, men nå på E.L.F sin hjemmeside

 


Lis Noir
Lis Noir er en Etsy selger som lager egen økologisk kosmetikk. Jeg har prøvd ulike leppestifter av samme selger og hadde blant annet en som het Aubergine som jeg brukte opp. Leppestiftene hennes er av meget god kvalitet, med ulike eteriske oljer som gir leppestiften både god duft og smak. Hvis du er i tvil så selger hun små samples så man kan prøve dem først. De er selvfølgelig ikke testet på dyr.

Valentine
Pigmentering: medium
Shimmer: ja
Shine: medium
Smak og duft: ja
Tone: kald
Prisgruppe: normal (114 kr)
Kjøpes på: Etsy

Nude
Pigmentering: medium
Shimmer: nei
Shine: matt
Smak og duft: ja
Tone: varm
Prisgruppe: normal (114 kr)
Kjøpes på: Etsy

 


IDUN Minerals
Ikke testet på dyr. Fri for parabener, silikoner, parfyme, bismuth, olje og talk.

Nypon
Pigmentering: medium
Shimmer: nei
Shine: matt
Smak og duft: duft
Tone: varm
Prisgruppe: dyr (195 kr)
Selges: på Kronans Apotek i Sverige, IDUNS hjemmeside
 


Terre d'Oc
Ikke testet på dyr. Sertifisert økologiske ingredienser av ECOSCERT. Fri for parabener.

Rouge à levres 201
Pigmentering: medium
Shimmer: ja
Shine: glossy
Smak og duft: duft
Tone: kald
Prisgruppe: dyr (190 kr)
Selges på: noen helsekostbutikker og spa selger denne serien. Den norske nettforhandleren som solgte disse har sluttet med leppestiftene. Nå er den kun tilgjengelig på Hennaherbals i en annen farge (Lilly 206). Om du skulle være i Frankrike så er Terre d'Oc en kjede og har butikker på ulike steder, inkludert Paris.Naturlig og giftfri hudpleieHer er de hudpleieproduktene som jeg bruker mest. Alle disse produktene har høyt innhold av naturlige og organiske ingredienser, og er fri for for parabener, ftalater, EDTA, PEG, petroleum og dyretesting. Hvert produkt har fått et nummer slik at du kan finne mer informasjon under bildet. Rekkefølgen på nummereringen er tilfeldig.

Jeg skriver også litt om virkestoffene i disse produktene og hvordan de i teorien skal virke, men jeg vil ikke komme med noen påstander om at de gjør det. Jeg er utrolig skeptisk til alt, og slik som verden er i dag kan store selskaper kjøpe seg "forskning". Ofte er virkestoffene noe vi allerede har i kroppen fra før som har en bestemt funksjon, men om det er effektivt å påføre det direkte på huden kan diskuteres. Et eksempel er kollagen som finnes i huden og er blant annet med på å holde den stram, men vi mister kollagen med alderen. Funksjonen til kollagen er fakta, men det betyr ikke at det hjelper å påføre det på huden. Det er mye mer komplekst enn så.

Under bildet finner du hvor produktet kan kjøpes, min beskrivelse av produktet og en beskrivelse av virkestoffene i produktet.

1. Isvara Organics
Ikke testet på dyr. Økologisk og naturlig. Fri for parabener, silikoner, petroleum, polyetylen glykol, ftalater og EDTA.
Selges på iHerb og Vitacost.

AHA Exfoliating Cleanser
Dette er en ansiktseksfoliator/scrub. Den inneholder honning og virker eksfolierende på grunn av små granulater (små korn) i honningen, men på grunn av kornene bruker jeg den bare i dusjen. Det er så mange små korn at det nesten er umulig å få alle av ansiktet hvis du ikke skyller dem av i dusjen. Ifølge instruksjonene skal denne uansett påføres på fuktig hud.

Virkestoffer
Den inneholder alfahydroxsysyre (AHA) som egentlig bare er syreklasse som melkesyre, sitronsyre og glykolsyre faller innunder. Disse syrene kan løse opp døde hudceller. For noen høres kanskje syre skummelt ut, men omtrent alle kosmetiske produkter i flytende form inneholder minst en form for syre. Dette gjelder alt fra kremer til sjampo. De fleste sjampoer inneholder allerede AHA fordi de enten inneholder melkesyre eller sitronsyre under navnet "lactic acid" eller "citric acid". Du har sannsynligvis allerede brukt produkter med disse syrene og du vil på ingen måte føle eller oppleve at disse etser huden din.2. Andalou Naturals

Ikke testet på dyr. Veganske ingredienser. Uten parabener, sulfater, genmodifiserte planter. Allergivennlig. Økologisk sertifiserte ingredienser.
Selges på iHerb, kommer også i større beholder hos iHerb og Vitacost.

Night Repair Cream. Dette er en nattkrem som kommer i en praktisk liten beholder. Den kommer også i større beholder dersom man ønsker det. Kremen er ikke fet og den har en svak duft av skogsbær.

Virkestoffer
Den inneholder et antioksidant som heter koenzym Q10. Vi har Q10 naturlig i cellene våre fra før, men det reduseres gradvis med alderen.

Prinsippet bak antioksidanter er komplekst, men jeg gjør det så kort som mulig: Antioksidanter stenger frie radikaler ute av kroppen. Frie radikaler kan være med på å fremskynde celleskade og aldring. Vi vet egentlig ikke om det har noen effekt å påføre antioksidanter direkte på huden, derfor vil jeg ikke si at disse produktene nødvendigvis hjelper. Likevel så er det kanskje verdt forsøket.​3 og 4. Aroma Naturals

Ikke testet på dyr. Naturlige ingredienser og allergivennlig. Fri for parfyme, parabener, genmodifiserte planter, animalske produkter og gluten.
Selges på iHerb. Vitamin A crème. Vitamin C crème. Vitamin C crème kommer også i liten lotion flaske.

Amazing A, C & E, Vitamin Crème. Begge disse kremene er relativt like, men konsentrasjonen av vitamin A og C er noe ulik. Her er det mest vitamin A. Denne lukter veldig godt, som skogsbærte. Kremen kan være ganske fet så det lønner seg å påføre tynne lag.

Amazing C, A & E, Vitamin Crème Begge disse kremene er relativt like, men konsentrasjonen av vitamin A og C er noe ulik. Her er det mest vitamin C. Denne har helt grei lukt, men A-kremen lukter mye bedre. Kremen kan være ganske fet så det lønner seg å påføre tynne lag.

Virkestoffer
Hovedsakelig er virkestoffene i denne kremen antioksidanter i form av ulike vitaminer. Retinylpalmitat (Vitamin A), askorbylpalmitat og natrium askorbylfosfat (Vitamin C) og tocoferylacetat og tocoferol (Vitamin E). Jeg beskrev funksjonen til antioksidanter under "virkestoffer" i produkt nr. 2. 

Årsaken til at jeg vil ha produkter med disse ingrediensene er at vitamin A kan redusere oljete hud. Hvis man sliter med akne kan man få kraftige vitamin A midler på resept. I disse kremene kommer det selvfølgelig i veldig små og godkjente mengder.5. Sierra Bees

Ikke testet på dyr. Allergivennlig. Økologisk sertifisert av USDA. Inneholder ingen konserveringsmidler.
Unflavored Organic Lip Balm selges nå kun i 8 Pack eller i en Variety Pack.

Organic Lip Balm, unflavored.
Dette er en vanlig leppepomade uten smak, lukt og farge.

Virkestoffer
Den inneholder vitamin E, som er et antioksidant. Se "virkestoffer" i produkt nr. 2.6. Maria Åkerberg

Ikke testet på dyr og fri for animalske ingredienser. Økologiske ingredienser. Fri for parabener.
Selges på Maria Åkerbergs hjemmeside. Dessverre har M.Å en minstesum på 300 kr for samlet varekjøp. Aloe Vera Barbadensis koster 55 kr. Jeg pleier også å kjøpe Hair Conditioner Energy som er den aller beste conditioneren jeg noensinne har hatt. Derfor pleier ikke minstesummen å være et problem for meg. Jeg kommer til å lage et innlegg om Maria Åkerberg produkter. (Innlegget finner du her - 28.08.2016)

Aloe Vera Barbadensis
Dette er Aloe Vera juice som man kan bruke som nattkrem for fet hud eller til etter-sol behandling. Aloe Vera virker avkjølende og fuktende på huden. Noen ansiktskremer kan være ganske oljete, denne er helt oljefri. Jeg bruker denne når jeg ikke føler for å ha så mye produkt på ansiktet, men likevel vil unngå tørr hud. Den inneholder ingen spesielle virkestoffer annet en at aloe vera er kjølig på huden som gjør at den passer bra i sommervarmen.Deodoranter uten aluminium og parabenerNå som sommeren og varmen har kommet er det fint med en rimelig deodorant, men visste du at de vanlige deodorantene nesten alltid inneholder aluminium? Aluminiumet tilsettes for å forhindre svette, men hva er problemet med det? Jo. Slik som situasjonen er i dag diskuterer man om det finnes sammenhenger mellom bruk av aluminium og negative helseeffekter som blant annet brystkreft og Alzheimers. Det finnes studier på begge sider av skalaen, noen sier ja og andre sier nei. Det finnes ingen konklusjon så det er opp til hvert enkelt individ å velge hva de ønsker å tro på.

Jeg bruker mye tid på å undersøke disse temaene fra ulike perspektiv. En ting jeg har lært er at mange studier som foretas i andre land, særlig i USA, ofte jukser seg til et ønsket resultat. Store produsenter i skjønnhetsindustrien kan kjøpe seg privat forskning som konkluderer det de måtte ønske for å øke salget av sitt eget produkt. Derfor er det naturlig at når en studie sier at et ingrediens kan ha skadelige effekter så dukker det opp en annen studie som motsier påstanden slik at salget ikke skal gå ned.

En annen gruppe ingredienser som gjennomsyrer omtrent alle kroppspleieprodukter, inkludert deodoranter er parabener. De har blitt en kjent og kjær fiende som forbindes med hormonforstyrrelser. Det er faktisk ikke et stort problem å bli eksponert for et paraben fra ett enkelt produkt. Problemet oppstår når omtrent alle kroppspleie- og kosmetikkprodukter inneholder dem. Du kan ha parabener i din tannkrem, håndsåpe, sjampo, conditioner, solkrem, hudkrem og sminke. De fleste bruker mer en ett produkt om dagen som fører til at det hoper seg opp og doseringen blir mye større. Jeg ønsker ikke å støtte en industri som velger å bruke stoffer som hverken er bra for mennesker og miljø, særlig når det ikke er nødvendig.

I løpet av de siste to årene har jeg testet ulike deodoranter. Det har vært en hard kamp å finne en bra deodorant på grunn av mine krav og preferanser. Alle deodorantene er fri for aluminium og parabener. Unntaket er den fra Dermica fordi den inneholder aluminium, men det har jeg fremhevet i min anmeldelse av produktet.

 

Crystal Essence
Mineral Deodorant Roll-On (Pomegranate)

Type og konsistens: roll-on, flytende
Duft: angivelig granateple
Mengde: 66 ml
Pris: 31 kr
Kjøpes på: iHerb og Vitacost

Beskrivelse
Denne har jeg brukt lengst fordi den varer en stund, men jeg er skikkelig misfornøyd med duften. Jeg kan ikke identifisere noe "granateple". Den lukter mer som såpebobler. Deodoranten kommer i andre dufter som jasmin, kamille og lavendel, men disse har jeg ikke prøvd.

Score: 7/10

 


 

Dr. Organic
Virgin Coconut Oil Deodorant

Type og konsistens: roll-on, flytende
Duft: Kokos
Mengde: 50 ml
Pris: 99 kr
Kjøpes på: enkelte helsekostbutikker selger Dr. Organic serien

Beskrivelse 
Deodoranten har en tropisk duft av kokosnøtt med litt mango. Dette er en av mine favoritter. Den varer lenge og gir god beskyttelse. Ulempen er at den er mye dyrere enn de andre og har minst mengde.

Score: 8/10

 Desert Essence
Deodorant, Lemon Tea Tree

Type og konsistens: stift, fast
Duft: Sitron og te
Mengde: 70 ml
Pris: 38 kr
Kjøpes på: iHerb eller Vitacost

Beskrivelse
Jeg er skikkelig fornøyd med duften på denne, men har funnet ut at deodorantstifter ikke er noen favoritt. I tillegg opplever jeg at duften er mye svakere når den er på huden. Den største ulempen med denne er at stiften har gul farge så når du påfører den kan man se at armhulene blir litt gule. Jeg tør ikke å bruke denne med hvitt eller lyst tøy i frykt for at fargen skal smitte over på tøyet og se ut som svettemerker.

Score: 7/10

 

 

 

 


 

Lafes
Roll On Deodorant, tea tree.

Type og konsistens: stift, fast
Duft: veldig svak duft av te
Mengde: 74 ml
Pris: 46 kr
Kjøpes på: iHerb

Beskrivelse
Denne deodoranten fikk bra omtaler, men ble en stor skuffelse. Den har få ingredienser som er kjempe bra, men den virker ikke på noen som helst måte. Dette kunne like gjerne vært en placebo deodorant. Det lukter så vidt tea tree av selve deodoranten og den lukter absolutt ikke på kroppen. Man påfører rett og slett et tynt klissete lag som ikke gir noe beskyttelse. Tydeligvis er jeg ikke alene om dette fordi produktet er nå utgått og erstattet med en extra strenght versjon som jeg har lenket til. Jeg kommer ikke til å prøve den nye versjonen og denne å går denne rett i søpla.

Score: 1/10

 


 

 

Dermica Daily
Roll-on, mild og effektiv

INNEHOLDER ALUMINIUM
Type og konsistens: roll-on, tyktflytende
Duft: sterk og kunstig. Kan ikke helt beskrive hva den lukter som, heller ikke "mildt" parfymert.
Mengde: 50 ml
Pris: 40 kr
Kjøpes på: Apotek 1

Beskrivelse
Dette var den første vennlige deodoranten jeg prøvde. Den var i følge dens egen beskrivelse mild og mildt parfymert. Jeg synes den stinker syntetisk parfyme og den er så tyktflytende at det tar evigheter før armhulen blir tørr. Jeg har til og med opplevd hudirritasjoner av den. Den varer riktig nok lenge, men får trekk for aluminiumet.

Score: 3/10Naturlig og giftfri sminkeJeg har strenge krav til kosmetiske produkter, derfor gjør jeg alltid grundige undersøkelser før jeg kjøper et. Jeg slår opp alle ingredienser og tar meg god tid til å lese om dem fra ulike kilder. Det har jeg gjort i tre år nå. Noen av kravene mine er at produktet skal ha så naturlige og organiske ingredienser som mulig. Produktet skal ha minst mulig konserveringsmidler og skal alltid være fullstendig fritt for parabener, ftalater, EDTA, PEG, petroleum og dyretesting. Dessverre er det vanskelig å finne et idealprodukt. Ulempen med naturlige produkter er at de ofte har dårlig konsistens.

Her er en liste med de produktene jeg bruker nå. Tallrekkefølgen er tilfeldig. Produktene jeg har godkjent er fullstendig frie for ingrediensene nevnt ovenfor og dyretesting. Noen inneholder likevel andre ingredienser jeg ikke er helt fornøyd med. Heldigvis er de få, i svært små mengder og ingen av dem er blant verstingene. Det er f. eks vanskelig å finne oksidfrie øyenskygger fordi dette som regel er selve fargestoffet. I min situasjon anser jeg min eksponering for helseskadelige stoffer fra kosmetikk som minimal fordi jeg stort sett bare bruker sminke i helgene eller ved spesielle anledninger.

1. Andalou Naturals
Ikke testet på dyr. Veganske ingredienser. Uten parabener, sulfater, genmodifiserte planter. Allergivennlig. Økologisk sertifiserte ingredienser.
Selges på iHerb eller Vitacost.

 • 1000 roses color correct med solfaktor 30 (Farge: sheer nude). Dette er en av mine favoritter. Denne CC kremen har en svak gul nyanse som passer til lys hud og gir samtidig solbeskyttelse. Den gir huden en lett sommerglød i stedet for å gjøre den blek, slik mange solkremer gjør. Den er mild og har en svak roseduft. Jeg bruker den mest om sommeren. 
   

2. MyChelle Minerals
Ikke testet på dyr. Petroleum fri. Kjemikaliefri. Biologisk nedbrytbart.

Tidligere ble produktet solgt på iHerb, men nå er varen utgått. Man kan likevel finne sider som tilbyr MyChelles concealer (samme ingredienser, men mindre beholder). Et annet alternativ til MyChelles foundation eller concealer er IDUN minerals sin concealer eller concealer duo. Les mer i mitt tidligere innlegg her eller se punkt 4. for mer informasjon om IDUN minerals.

 • Cream foundation (Farge: ivory). Dette er en foundation, men den alt for oljete til å brukes som det. Jeg bruker den som concealer rundt øynene fordi Andalou CC cream ikke har særlig dekkende effekt.
   

3.  Nabla Cosmetics
Ikke testet på dyr. Fri for parabener, silikoner, petroleum, polyetylen glykol, ftalater og EDTA. Allergivennlig.
Selges på Nablas hjemmeside.

 • Eyeshadow (Farge: fossil, matt type). Denne øyenskyggen er lys og naturlig. Den er brun med en blanding av grå som ser veldig naturlig ut på lys hud. Fossil kan også brukes til kontur. Jeg bruker denne øyenskyggen sammen med IDUN Minerals Eyeshadow Duo, Skosfru (punkt 4). Fossil bruker jeg som hoved øyenskygge og Skogsfru bruker jeg i min crease.
   

4. IDUN Minerals
Ikke testet på dyr. Fri for parabener, silikoner, parfyme, bismuth, olje og talk.
Selges på Kronans Apotek i Sverige, coverbrands og på IDUNS hjemmeside.

 • Duo øyenskygge (Farge: skogsfru). Dette er en øyenskygge med to farger. Den ene er lys og kremfarget. Den andre er brun med et snev av grønn. Den mørke fargen er kjølig og kan minne litt om grå. Jeg opplever at vanlige brune øyenskygger blir for varme på min lyse hudtone, og foretrekker derfor en kaldere brunfarge. Dette er min favoritt øyenskygge som jeg har holdt meg til siden jeg oppdaget den i 2014. Jeg bruker den sammen med Nabla Eyeshadow, Fossil. Jeg bruker Skogsfru i min crease og Fossil som hovedskyggen.
 • Slik ser fargene ut.

   

5. Terre d'Oc
Ikke testet på dyr. Sertifisert økologiske ingredienser av ECOSCERT. Fri for parabener.
Selges på noen helsekostbutikker og spa. På nettet selges Terre d'Oc på Hennaherbals eller amazon.

 • Lip pencil (Farge: rosé). Jeg bruker to ulike lip linere fordi overleppen min er mindre enn underleppen. Rosé er lysere, den bruker jeg på underleppen.
 • Lip pencil (Farge: sable). Sable er mørkere, den bruker jeg på overleppen.
 • Eye pencil (Farge: noir volcan). Dette er en eyeliner i svart. Jeg bruker den av og til når jeg vil ha en mer synlig winged eyeliner.
   

6. Maria Åkerberg
Ikke testet på dyr og fri for animalske ingredienser. Økologiske ingredienser. Fri for parabener.
Selges på Maria Åkerbergs hjemmeside. Dessverre har M.Å en minstesum på 300 kr for samlet varekjøp. Eyebrow Pencil koster 145 kr. Jeg pleier også å kjøpe Hair Conditioner Energy som er den aller beste conditioneren jeg noensinne har hatt. Derfor pleier ikke minstesummen å være et problem for meg.

 • Eyebrow Pencil (Farge: perfect for blondes). Denne passer fint for personer med lyst hår.
   

7. Physician's formula, INC.
Ikke testet på dyr. Allergivennlig. 100% naturlig opprinnelse, 15% økologisk, fri for parabener, syntetiske konserveringsmidler, syntetiske farger, parfyme og genmodifiserte planter.
Selges på iHerb.

 • Pressed powder (Farge: translucent medium). Pudderet har en fin varm farge. Jeg bruker det for å "låse fast" min concealer og CC cream.
   

8. Sierra Bees
Ikke testet på dyr. Allergivennlig. Økologisk sertifisert av USDA. Inneholder ingen konserveringsmidler.
Selges på iHerb. Tinted Lip Shimmer, Variety Pack. Unflavored Organic Lip Balm selges nå kun i 8 Pack eller i en Variety Pack.

 • Tinted Lip Shimmer, Variety pack (Farge: red, mauve, pink og nude). Her får man fire forskjellige nyanser, alt fra lys til rød. Jeg synes ikke at det er merkbar forskjell mellom Pink og Nude. Mauve og Red har fine nyanser.
 • Organic Lip Balm, unflavored. Dette er en vanlig leppepomade uten smak, lukt og farge. Den inneholder kun naturlige ingredienser.

Her er en tabell som viser hvorfor Sierra Bees er et godt alternativ i forhold til andre kjente leppepomade produsenter.9. Øyevippe krølltang

 • Ingen mascara? Jeg sluttet å bruke mascara i 2012. Årsaken hadde svært lite med ingredienser å gjøre. Uansett hvor mye jeg forsøkte å fjerne mascaraen endte jeg alltid opp med et svakt grått lag under øyet. Jeg ble også lei av å få partikler i øyet eller at den rant.
 • Nå farger jeg vippene mine svart med Depend vippe- og brynfarge i svart. Det er lettvint. Jeg trenger bare å farge dem hver tredje måned. I tillegg bruker jeg øyevippe krølltang.
 • En sjelden gang bruker jeg en mascara som heter Real Purity (Farge: Black). Den selges på iHerb.
   

10, 11, 12. EcoTools
Cruelty-free børstehår, hylser av resirkulert aluminium og bambus skaft.
Kan kjøpes på iHerb eller Apotek 1. Mini Essential set med Powder Brush og Angled Liner BrushAirbrush Concealer.

 • 10. EcoTools, Mini Essential set, 3 pieces. Powder brush. Børsten som kom med pudderet mitt var dårlig, derfor bruker jeg denne.
 • 11. EcoTools, Airbrush Concealer, 1 brush. Jeg har to av disse til forskjellig bruk. Den ene har jeg tatt rosa teip på slik at ser forskjell. Jeg bruker en til å ta på pudder under øyet. Den andre bruker jeg som en blending brush til øyenskyggen min. Jeg har en mindre blending brush fra H&M, men den er for liten og gir derfor dårlig resultat.
 • 12. EcoTools, Mini Essential set, 3 pieces. Angled Liner Brush. Jeg bruker denne børsten til en mindre intens winged eyeliner med den brune delen av IDUN Minerals øyenskygge duo, skogsfru (se punkt 4).


IDUN MineralsSnart skal jeg sannsynligvis til Sverige igjen. En ting jeg alltid kjøper når jeg først er der borte er sminke fra serien IDUN minerals.

IDUN er en Svensk mineralkosmetikkserie. Serien inneholder ikke parabener, silikon, parfyme, olje, bismuth eller talk.

Kan bestilles på: http://nelly.com/no/

Selges også på Kronans Apotek i Sverige.

 IDUN eyeliner (Svart)

Denne eyelineren rulles ut, i tillegg følger det med et innebygd viskelær og spisser.

Den er lett å bruke, og gir tydelige, tynne linjer.

 

 

 

 

 

IDUN duo øyenskygge (skogsfru)

Personlig elsker jeg denne øyenskyggen. Det er den øyenskyggen jeg er mest fornøyd med, av alle jeg har hatt.

Fargen passer perfekt for min hudfarge, jeg er ganske blek så brune øyenskygger blir veldig oransje og unaturlige på min hud.

Denne har en blanding av grønn/grå/ brun, og gir en naturlig skyggeeffekt.

Den lyse delen har en kremhvit farge som blander seg godt med lyse hud toner.

Jeg vil anbefale denne til alle som har lys hud. 

 

 

IDUN concealer (Havre)

Dette er en veldig flytende concealer som jeg bruker mer som en foundation på mindre problemområder, som fargeforskjeller i huden eller kviser.

Den dekker godt og holder lenge. 

 

 

 

 

IDUN concealer duo

Denne har en tykk og kremete konsistens som er perfekt for mørke ringer under øynene. Det er stort sett det eneste jeg bruker den til. Den holder seg veldig godt, og tåler til og med vann uten å renne utover eller gnis ut.

 

 

 

 

 

IDUN lipstick (nypon)

Denne leppestiften har en veldig naturlig farge. Den er matt og har ikke så mye glans som andre leppestifter, noe jeg foretrekker fordi det ser mer naturlig ut.

Den er tykk og dekker den naturlige leppefargen.

 

 

 

 

 
HårkurDette blir et innlegg utenom det vanlige, men jeg må nesten utvide temaene mine igjen. Da jeg startet denne bloggen var jeg flink til å variere, men nå er alle innleggene veldig korte og like "I dag gjorde jeg.. sammen med..." og noen bilder.

Derfor gjør jeg en anmeldelse av min nye conditioner, fordi jeg byttet til Maria Åkerbergs Hair Therapy, og er kjempefornøyd. Før brukte jeg Body Shops Rainforest Shine. I stedet for å skrive et langt å kjedelig innlegg har jeg laget en liste med fordelene og ulempene.

   
Maria Åkerberg: Hair Therapy

         Fri for: parabener, silikoner og fargestoffer. +

         Naturlige ingredienser. +

         Gjør håret samlet, glatt og mykt. +

         Lukter godt.

         Kommer i type 2 HDPE plastflaske. +

         125 ml = 125,- 

         Finnes også i 30 ml.

VINNER

 
The Body Shop: Rainforest Shine

         Fri for: parabener, silikoner og fargestoffer. +

         Både naturlige og unaturlige ingredienser. -

         Gjør håret glatt. +

         Lukter godt.

         Kommer i type 1 PETE plastflaske. -

         400 ml = 149,- +

         Finnes også i 60 ml, 250 ml.

ØKONOMISK

 • OM MEG


  Jeg er 22 år og kommer fra Porsgrunn. Jeg er utdannet helsesekretær, men tar for øyeblikket påbygging til generell studiekompetanse.

  Jeg blogger mest for min egen del. Dette er en offentlig dagbok fremfor blogg, men en gang iblant legger jeg ut diverse innlegg som noen kanskje har nytte av. For eksempel webdesign eller giftfri kosmetikk. Dette finner du også i kategoriene mine.

 • hits